Dodaj do ulubionych

Co zrobic z tym placem?????

IP: 64.9.159.* 28.05.02, 15:06
Kiedys mike mi pisal ze ten pomnik z gwiazda, tam przy dawnym pevexsie dalej stoi, tyle ze bez gwiazdy o cos
takiego. Teraz w poblizu postawia pomnik Collegi Colleoniego i co dalej??? Osobiscie jestem przeciwnikiem
rozwalania pomnikow, czy jest szansa na zaadoptowanie pomnika bez gwiazdy??? Zrobic cos by dwa place
mialy rece i nogi.... Moze zrobic z tego pomnika LATARNIE !!!!!!!
Obserwuj wątek
    • mike102 Re: Co zrobic z tym placem????? 28.05.02, 15:16
      Gość portalu: JACEK napisał(a):

> Kiedys mike mi pisal ze ten pomnik z gwiazda, tam przy dawnym pevexsie dalej st
      > oi, tyle ze bez gwiazdy o cos
      > takiego. Teraz w poblizu postawia pomnik Collegi Colleoniego i co dalej??? Osob
      > iscie jestem przeciwnikiem
      > rozwalania pomnikow, czy jest szansa na zaadoptowanie pomnika bez gwiazdy??? Zr
      > obic cos by dwa place
      > mialy rece i nogi.... Moze zrobic z tego pomnika LATARNIE !!!!!!!

Byly pomysly zeby przeniesc ten pomnik na Cmentarz Centralny.

A ja tak sobie kiedys myslalem zeby postawic na szczycie posag gryfa z szeroko
      rozpartymi skrzydlami - taki symbol, ktory nikomu nie wadzi a jest sticte
      pomorski. Caly pic w tym ze by to fajnie wygladalo - tak jak kolumny na Forum
      Romanum. Jeszcze jakby gryf byl w kolorze zlotym to byloby cos - lsnil by jak
      rzezby na Moscie Aleksandra w Paryzu!
      • bbury Re: Co zrobic z tym placem????? 28.05.02, 15:20
        Może zamiast gwiazdki dać 12 gwiazdek ??? ;)
      • Gość: JACEK Re: Co zrobic z tym placem????? IP: 64.9.159.* 28.05.02, 15:21
        I podswietlic Tego "GRYFA" bilionem luksow to i bedziemy mieli WIELKA LATARNIE GRYFA taka ze z Poznania
        beda widzieli i astronauci z Space Station beda wiedzieli gdzie sa jak im sie kompjutery namiarowe zepsuja!!!!!!
        • Gość: JACEK Re: Co zrobic z tym placem????? IP: 64.9.159.* 28.05.02, 19:21
          Ciekawe czy mozna zrobic taka kaskade wodna, tak by woda po scianach pomnika w dol splywala???
          • Gość: pakuz Re: Co zrobic z tym placem????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 19:29
            pomysl z latarnia mi sie podoba :)))
            a zwlaszcza w zachwyt wpadna okoliczni mieszkancy , jak im noca po oknach
            swiecic bedziem
            gryf tez moze byc , tylko z tymi skrzydlami ?? no bo jak stac bedzie to pokraka
            a jak siedzacego zrobimy na tym postumencie .... to juz sami sobie dopowiedzcie
            • Gość: JACEK Re: Co zrobic z tym placem????? IP: 64.9.159.* 28.05.02, 19:32
              :-))))))))))) O KURDE , zapomnialem o mieszkancach!!! No to mozna zrobic tak: swiatla wlaczyc i
              wylaczyc,wlaczyc i wylaczyc, wlaczyc i wylaczyc , wlaczyc i wylaczyc....moze tak bedzie lepiej ;-)))
              • Gość: pakuz Re: Co zrobic z tym placem????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 19:36
                Jacek, kazda latarnia (rozumiem ,ze ma to byc cos morskiego) swieci swiatlem
                przerywanym - kodowanym
                znaczy ona swieci caly czas tak samo , tylko dookola swieczki obraca sie taki
                walec z wycieciami - raz zaslania,raz odslania
                nie pospia chlopy okoliczne , nie pospia :))
            • mike102 Re: Co zrobic z tym placem????? 28.05.02, 19:34
              Gość portalu: pakuz napisał(a):

> gryf tez moze byc , tylko z tymi skrzydlami ?? no bo jak stac bedzie to pokraka
              > a jak siedzacego zrobimy na tym postumencie .... to juz sami sobie dopowiedzcie

gryf musi stac na tylnych lapach - tak jak ten przed um! tylko powinien byc taki
              ladny - z brazu, z dokladnym detalem, a nie taki grubo ciosany.
              poprosimy Myjaka to za pol banieczki nam cos ladnego wystruga (za kwadryge w
              Warszawie wzial 2 melony).

• Gość: pakuz Re: Co zrobic z tym placem????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 19:39
                no i o tych kaskadach splywajacych gryfowi spod siedzenia zapomnialem :))
                • Gość: JACEK Re: Co zrobic z tym placem????? IP: 64.9.159.* 28.05.02, 19:44
                  Odwal sie Pakuz!!!! ;-))
                  • Gość: pakuz Re: Co zrobic z tym placem????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 19:49
                    Gość portalu: JACEK napisał(a):

> Odwal sie Pakuz!!!! ;-))
                    dobra , jade do domu :((
                    wszystkim ,wszystkiego
                    pozdrawiam - pakuz
                    • Gość: JACEK Re: Co zrobic z tym placem????? IP: 64.9.159.* 28.05.02, 19:53
                      Jak by tam byla latarnia to bys wiedzial jak do domu jechac!!!!!!! mondralo!!!
              • stettiner Re: Co zrobic z tym placem????? 29.05.02, 08:18
                mike102 napisał(a):

> poprosimy Myjaka to za pol banieczki nam cos ladnego wystruga (za kwadryge w
                > Warszawie wzial 2 melony).
                >

Ja stanowczo protestuję przeciwko kandydaturze wrażego Myjaka! Coś go kurcze nie
                lubię.... ;)
                A swoją drogą kto ufundował stolicy Mazowsza tę kwadrygę- tak z wrodzonej
                złośliwości pytam?

• Gość: JACEK Re: Co zrobic z tym placem????? IP: 64.9.159.* 29.05.02, 19:16
                  Ciekawe , czy moze gazeta by rozpisala konkurs na artystyczna adaptacje tego pomnika!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka