Dodaj do ulubionych

Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp?

IP: 217.98.72.* 16.02.05, 09:57
Operator sieci IDEA zadecydował ostatecznie o rozbudowie swojej sieci w
kierunku UMTS. Jednakże spośród trzech dużych aglomeracji miejskich na
zachodzie Polski: Wrocławia, Poznania i Szczecina, rozbudowa sieci następuje
jedynie w dwóch pierwszych.
Dlaczego? Otóż ruch generowany w sieci przez istniejących abonentów IDEA w
Szczecinie, jest porównywalny z tym, którym może poszczycić się Gorzów Wlkp.
Operatorowi nie opłaca się inwestować w obu tych miastach.
Piękny przykład na dynamikę rozwoju naszego miasta pod berłem Pana Działkowca.
Dziękujemy Ci Marianie.
Obserwuj wątek
    • Gość: maurycy Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? IP: *.homeip.net / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 10:06
      Człowieku daj se spokój z Ideą- w piwnicach budynków zasięg zanika, nie mówiąc
      o peryferiach miasta. Kup sobie coś w Plusie albo Erze.
    • Gość: Ekstens Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? IP: *.iscnet.pl 16.02.05, 10:07
      olac ideę

Według doniesień Rzeczpospolitej, Polkomtel chce rozbudować sieć 3G w kilku
      większych polskich miastach. Z usług UMTS, które oferuje operator, obecnie
      korzysta mniej niż tysiąc klientów z terenów Warszawy. Inwestycje Polkomtelu
      mają to zmienić.

– W 2005 roku uruchomimy usługi trzeciej generacji w czterech, pięciu miastach
      i udoskonalimy sieć w Warszawie – powiedział Rzeczpospolitej Mirosław Bielicki,
      wiceprezes Polkomtelu. – Sieć UMTS będziemy budować w pierwszej kolejności tam,
      gdzie są klienci biznesowi lub tam, gdzie przyjeżdżają zagraniczni turyści –
      dodaje.

Rzeczpospolita twierdzi, że miasta, o których mówi Bielecki to: Poznań,
      Wrocław, Szczecin, Trójmiasto oraz Kraków.

Mimo poważnych inwestycji w infrastrukturę UMTS, Polkomtel nie zamierza
      zaniedbać innych modernizacji – Inwestycje w UMTS będziemy prowadzili nie
      przerywając rozbudowy i modernizacji naszej sieci GSM - mówił Mirosław
      Bielicki.

Zgodnie z umowami koncesyjnymi, każdy operator musi do końca 2006 roku zapewnić
      dostęp UMTS na obszarze zamieszkiwanym przez co najmniej 20 proc. wszystkich
      Polaków.
      • Gość: Jednokomórkowiec Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? IP: 217.98.72.* 16.02.05, 14:24
        Niestety, wątek ten nie dotyczy zalet jednej sieci, wobec wad innej; a dotyczy
        niewątpliwych zalet managerskich miłościwie nam panującego Działkowca.
        • 0rhplus Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? 17.02.05, 15:59
          Tak jak stwierdziłem już wcześniej: domagam sie zaorania tego miasta.
        • 0rhplus Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? 17.02.05, 16:12
          A tak swoją drogą to zastanawiające, dlaczego wśród tegorocznych laureatów,
          brak jest przedstawicielek płci pięknej?
          Sądzę, że wiele uczestniczek szczecińskiego forum miałoby nomincję w kieszeni...
          A może mały ranking pretendentek z naszego forum?
          • 0rhplus Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? 17.02.05, 16:18

0rhplus napisał:

> A tak swoją drogą to zastanawiające, dlaczego wśród tegorocznych laureatów,
            > brak jest przedstawicielek płci pięknej?
            > Sądzę, że wiele uczestniczek szczecińskiego forum miałoby nomincję w
            kieszeni..
            > .
            > A może mały ranking pretendentek z naszego forum?
            >
            Oczywiście palnąłem gafę, chciałem odnieść sie do wątku o plebiscycie Srebrne
            Usta. Przepraszam.
    • Gość: Antyknajak Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? Tak od dawna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 16:52
      Kolego jednokomórkowiec. Parametr oceny gospodarczej miasta po ilości połączeń
      telefonicznych GSM bardzo dobry i prawdziwy jako wskażnik.
      Proponuję też kilka innych parametrów. Np : weż kilka wybranych kolowych,
      konsumpcyjnych tygodników, dwutygodników, miesięczników i przejrzyj kampanie
      reklamowe firm o zasięgu ogólnopolskich. Patrz na przedstawicielstwa w
      poszczególnych miastach tychże bogatych firm i nie chodzi tylko o sklep BOSS
      czy Salon BMW (ktoś nad tym już myśli :-) ).
      W Szczecinie najczęściej nie ma lub są bardzo słabiutkie właśnie takie
      przestawicielstwa, sklepy itd. To też jest wskażnik na temat czy opłaca się
      uruchamiać hurtownię , sklep w Szczecinie takiej firmie czy nie ? Czy jest tu
      wystarczająca ilość odbiorców ?
      Najczęściej jednak nie !
      Jednak zostaw błąd natury demokratycznej jaką jest Jurczyk. Toż to przecież od
      wczoraj się nie wzięło. Od ponad 10 lat po prawicowym ,jedynym prawicowym
      zarządzie miasta w jedną trąbę w tym mieście dmucha towarzystwo wzajemnej
      adoracji pod przywództwem Piechoty bajeranta medialnego i nieudacznika. Dowód ?
      W rządzie odpowiadał za bezpieczeństwo energentyczne kraju, offset, za
      energetykę (odprawy 10 letnie), restrukturyzację kopalń.
      A czy to jest dodatkowo Puzyna, czy lokalna wyborcza , czy Balazs, czy był
      Tałasiewicz, czy póżniejszy Zalewski to wszystko gra do jednej trąbki.
      Dyrygentem był jest i być może będzie Piechota. Efekty tej dyrygentury właśnie
      opisałeś.
      • gradus2004 Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? Tak od dawna 16.02.05, 17:24
        > czy Salon BMW (ktoś nad tym już myśli :-) ).

BMW nie ma (na razie bo gdzies sylszalem, ze salon sie juz buduje) ale za to sa
        2 salony Mercedesa (3 punkty sprzedazy) i to na ulicach widac... malo nowych
        beemek ale za to bardzo duzo nowych meroli :).
        • Gość: Antyknajak Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? Tak od dawna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 17:30
          Są nowe merole. Nie mylić z odmalowanymi powypadkowymi. Jednak co do nowych
          mercedesów to licząc na głowę mieszkańca sprzedaje się ich mniej więcej tyle co
          w Koszalinie, a około 2 razy mniej niż w Poznaniu czy we Wrocławiu,
          Trójmieście.
          • gradus2004 Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? Tak od dawna 17.02.05, 09:57
            Gość portalu: Antyknajak napisał(a):

> Są nowe merole. Nie mylić z odmalowanymi powypadkowymi. Jednak co do nowych
            > mercedesów to licząc na głowę mieszkańca sprzedaje się ich mniej więcej tyle co
            >
            > w Koszalinie, a około 2 razy mniej niż w Poznaniu czy we Wrocławiu,
            > Trójmieście.

masz jakies dane czy tylko tak Ci sie wydaje :) bo mi jakos sie w to nie chce
            wierzyc...
            • gradus2004 Ciekawe... 17.02.05, 10:15
              ... ze w Poznaniu tak duzo Mercedesow sie sprzedaje a wg oficjalej strony
              Mercedesa na Polske nie ma tam nawet salonu... Jedyny salon w wielkopolsce jest
              w Ociazu :)

www.mercedes-benz.pl/mb/j/siec/mapa_wielkopolskie.jsp
              • Gość: Exszczecinianin Re: Ciekawe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 16:05
                Oj to chyba dawno w Poznaniu nie byłeś.Zaraz przy wjżdzie od strony Berlina
                Stoi sobie taki wlaśnie salonik
                • gradus2004 Re: Ciekawe... 17.02.05, 16:25
                  Gość portalu: Exszczecinianin napisał(a):

> Oj to chyba dawno w Poznaniu nie byłeś.Zaraz przy wjżdzie od strony Berlina
                  > Stoi sobie taki wlaśnie salonik

dawno nie bylem i wcale mnie tam nie ciagnie... :)

czy w Poznaniu jest salon Merca czy nie ma to tego nie wiem. Opieram sie tylko
                  na tym co jest napisane na stronie oficjalnej.

Wg strony Mercedesa:
                  salony w Zachodniopom.:
                  www.mercedes-benz.pl/mb/j/siec/mapa_zachodniopomorskie.jsp
                  salony w Wielkopol.:
                  www.mercedes-benz.pl/mb/j/siec/mapa_wielkopolskie.jsp
                  Dziwne to by troche bylo gdyby w miescie o ludnosci prawie 600 tys. i dodatkowo
                  jeszcze jakichs 100-200 tys. ludzi zyjacych w sasiednich powiatach nie bylo
                  salonu Mercedesa... no ale moze np. ten salon o ktorym mowisz akurat stracil
                  koncesje...
    • Gość: pomorzanin Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:03
      Oj kolego kolego cos krecisz i chyba nie za bardzo wiesz o czym piszesz. Nie
      wiem skad masz takie rewelacje. Pracowalem do stycznia w regionie
      zachodniopomorskim Idei i moge powiedziec ci tylko tyle -Szczecin jest na 6
      miejscu wsrod miast w Polsce pod wzgledem ruchu telefonicznego Idei. To wlasnie
      tutaj tez jest najwiekszy ruch romingowy w calym kraju (czyli liczba osob
      logujacych sie do sieci z innych krajow) i to takze tutaj ciagle rozbudowuje
      sie siec bo ciagle brakuje pojemnosci ( Idea ma juz 90 BTSow (czyli stacji) z
      czego ponad polowa jest dualna czyli 900/1800 MHz. Na przyszlosc nie prowokuj
      klamiac do bezsensownej dyskusji.
      • Gość: Jednokomórkowiec Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 20:48
        Cóż kolego Pomorzanin, wiem dobrze co piszę.
        Mylisz pracę w marketingu, z którym jak sądzę miałeś do czynienia, z
        inwestycjami, z którymi ja borykam się od kilku lat. Z powodów które opisałem,
        mój szef właśnie likwiduje firmę, a jestem na wypowiedzeniu, więc nie pier..l,
        że prowokuję Cię do bezsensownej dyskusji.
        Stań na ziemi, koleś i posłuchaj dobrej rady: czas odpalać wrotki i wiać ze
        Szczecina.
        • Gość: pokost Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? IP: *.client.comcast.net 17.02.05, 01:39
          No to jednokomorkowiec na co czekasz "adijos amigo"
          PS.Polaczenie watku Idei z Jurczykiem...gratuluje wyobrazni.
        • Gość: Pomorzanin Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 16:19
          Witam jednokomórkowca.
          Mimo iż jak już wspomniałem nie pracuję w rejonie zachodniopomrskim
          postanowiłem się dowiedzieć trochę wiecej na temat tej sprawy. No i co mi
          powiedzieli moji byli znajomi ze Szczecina? Że przyczyną rozwiązania waszej
          firmy wcale nie jest jak ty to mówisz brak zleceń tylko niewywiązywanie się z
          umów waszej firmy w stosunku do Idei. Dlatego to Idea nie chce już z wami
          współpracować i dlatego na własne życzenie idziecie na zieloną trawkę. Nie
          rozumiem też po co zakładałeś taki post na forum? Żeby się odegrać na Idei?
          Żeby miała mniej nowych klientów którzy poo przeczytaniu twoich wypowiedzi
          stwierdzą Idea - ble. Czy może też chciałeś standardowo pojeździć po Jurczyku
          używając do tego Idei?
          • Gość: Jednokomórkowiec Re: Czy Szczecin to już Gorzów Wlkp? IP: 217.98.72.* 17.02.05, 16:34
            Witam Pomorzanina.
            Kolego, czytaj Świerszczyk albo Misia.
            Tam są publikowane teksty, które zapewne zrozumiesz (po uważnym przeczytaniu).
            Niemniej, pozdrawiam. To chyba kumasz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka