Dodaj do ulubionych

dr Pękała ze Zdrojów

20.10.05, 13:28
napiszcie cos o nim proszę....
Obserwuj wątek
    • bibi22 Re: dr Pękała ze Zdrojów 28.10.05, 23:24
      Nie mam nic dobrego do napisania o nim i ogólnie o lekarzach ze Zdrojów.
      Wyjątki bardzo pozytywnie - dr Ira i jedna kobieta (nie pamiętam nazwiska, imię
      Grażyna). Bardzo źle wspominam poród sprzed 3 lat (cesarka). Przeciwne wrażenie
      z kontaktów z lekarzami w policach sprzed 8 miesięcy, też cc - wysoka kultura
      osobista lekarzy. Gorzej z pielęgniarkami od dzieci. Jedna wredna małpa, która
      traktuje mamy jak utrapienie, a one tylko chcą zabrać swoje dzieci i mieć je
      przy sobie, bo pilęgniarki i tak nimi się nie zajmują - maluch albo śpią albo
      płaczą. A ona pyta czy matka myśli, że jej dziecko jest jedyne na świecie.
      Oczywiście każda mama ma pełne prawo tak myśleć (dla niej jest jedyne). Poza
      tym mamy tylko chcą je zabrać do siebie a nie dodatkowej opieki i pracy dla
      pielęgniarki. Do dziś jestem zła na siebie, że jej tego nie powiedziałam, ale
      byłam kilka godzin po cc i ledwo trzymałam sie na nogach a płacz jakiegoś
      dziecka nie pozwalał mi zostać w łóżku. Bałam się, że to moje maleństwo
      płacze.I tu i tam nikogo nie znałam wcześniej, bo lekarz prowadzący ciążę spoza
      szpitala. Za to w Zdrojach pielęgniarki od mam i od dzieci były w porządku. W
      Policach pielęgniarki od mam też OK.
      • achulka1 Re: dr Pękała ze Zdrojów 02.11.05, 14:47
        dr Pękała ze Zdroi jest cudownym czlowiekiem, trafiłam do niego już po ciążach.-
        niestety. jest delikatny i w sensie psychicznym i fizycznie( badanie nie jest
        bolesne). jest kompetentny, wrażliwy, odpowiada na wszystkie pytania, jest
        zainteresowany pacjentką jak zaczyna się poród w momencie, kiedy kończy dyżur
        on zostaje( tak został dla mojej siostry).Osobiście bardzo polecem. Natomiast
        uwaga jest w Zdrojach lekarz o podobnym nazwisku Rąpała i ten pan prawie udusił
        mi dziecko przy porodzie. usłyszalam duża jesteś to urodzisz( pomijam, ze
        miałam ciąże patologiczną i syn jest wcześniakiem). jest nie miły, wredny i mam
        poważne wątpliwości co do jego kompetencji.
        także dr Pękała- jak najbardziej tak, ale z daleka od dr Rąpały!
        • czarnula28 Re: dr Pękała ze Zdrojów 02.11.05, 18:27
          Dziękuję za tę opinię....
    • neonatus51 Re: dr Pękała ze Zdrojów 20.02.06, 11:14
      Też polecam!!!
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png
    • kamyk4 Re: dr Pękała ze Zdrojów 20.02.06, 14:29
      Nie polecam! Moze lepiej traktuje swoje pacjentki ale ja wspominam jego badanie podczas pordou jako koszmar. Dodam ze godzine wczesniej badal mnie moj lekarz i bylam w stanie wytrzymac na fotelu a przy pekale po prostu rozplakalam sie z bolu. Pomyslalam ze ok moze to badanei musi byc takie bolesne ale niestety ten sam lekarz mnie szyl i pomimo znieczulenia modlilam sie zeby juz skonczyl bo tak bolesnie to robil. Nie odezwal sie do mnie slowem, nic nie wyjasnial i nie tlumaczyl swoich decyzji a do tego telefonicznie ustalal z polozna co mi podac zeby porod sie zaczal. Nie narzekam na fachowosc bo szef bomba, porod szybki bo tylko pieciogodzinny ale na moj gust to rutyniarz bez podejscia do pacjentek.

Z zycia Igora
      • natkakoperku Re: dr Pękała ze Zdrojów 20.02.06, 17:07
        Dobry,dobry ale jak mu płacisz.Inaczej traktuje swoje pacjentki a inaczej takie
        z tzw. ulicy.Miałam osobiście z nim kontakt i po jego opini że doczekam
        spokojnie terminu wylądowałam na patologi na pomorzanach.
    • all305 Re: dr Pękała ze Zdrojów 20.02.06, 19:23
      Spotkałam się z nim na izbie przyjęć. Badanie normalnie, spokojny, kulturalny
      gość, ogólnie bez zarzutów.
    • patka.f Re: dr Pękała ze Zdrojów 23.02.06, 15:47
      Jak najdalej od obu panów- dr. Pękały i dr. Rąpały (czy jakos tak) Miałam okazję
      poznac ich obu- Jeden odbierał mi jeden poród, drugi- kolejny.. Obydwaj to
      najgorsi rzeźnicy jakich mozna spotkac na tym oddziale w Zdrojach.. Wystarczy,
      ze ich nie będzie i macie szanse na miłe wspomnienia z porodu :)
      Podchodza do pacjentek bardzo instrumentalnie, nie informuja co roba i po co, i
      nie masz prawa sie ani słowem sprzeciwić jak mają dyżur- bo wtedy jestes juz
      załatwiona na cały pobyt w szpitalu.. Moze jak dasz im kase (duzą) to są
      milsi..ale raczej swoj zawód traktuja jak przykry obowiązek.. Pękała na sam
      moment parcia kazał mnie np. zwiazac do łózka (zebym nie uciekła chyba) i kładł
      sie na brzuch coby wyduzic ze mnie dziecko..Wtedy nie wiedziałam jakie to
      niebezpieczne dla zycia dziecka i mojego..i ze niezgodne z prawem..No ale...
      • neonatus51 Re: dr Pękała ze Zdrojów 23.02.06, 16:39
        Współczuje.Okropne przeżycia miałaś.Ale lekarz nie odbiera porodu,a "kładł"Ci
        się na brzuch,jak to napisałaś,może po to żeby Twoje dziecko się nie udusiło?
        Nigdy nie widziałam żeby doktor,którego ten wątek dotyczy tak strasznie się
        zachowywał,a uwierz mi że nie wszystkie pacjentki płacą.
        tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png
        • witka55 Re: dr Pękała ze Zdrojów 23.02.06, 20:41
          Mój poród (cesarkę) obierał właśnie Rąpała z Pękałą :) Nie mogę powiedzieć ani
          nic miłego ani nic szczególnie niemiłego... No tylko tyle że o niczym mnie nie
          informowali...
          • kociaczek333 Re: dr Pękała ze Zdrojów 07.03.06, 14:43
            Ja uważam, że dr Pękała jaest dobrym fachowcem, miłym i sympatycznym
            człowiekiem z poczuciem humoru, umiepodejść odpowiednio do pacjentki, wszystko
            tłumaczy i troszczy się o stan zdrowia. Nie wiem jaki jest przy porodzie ale ja
            leżałam połtora miesiąca na patplogii i bardzo miło wspominam tego lekarza.
            Nigdy nie byłam jego prywatna pacjentką a mimo to dał mi odczuć że troszczy się
            o mnie i moje dziecko. Nawet mając dyżur na ginekologii przyszedł do mnie na
            patalogię i zapytał czy wszystko ok. Uważam że jest godny polecenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka