Dodaj do ulubionych

Szczecińska premiera szkolnych "trójek"

IP: *.system.szczecin.pl 20.11.06, 22:21
Pozorowane działania pozorowanego rządu. Takie spendy mają chyba tylko poprawić samopoczucie Giertychowi. Mnóstwo zachodu i zero skutków.

Na wydrukowanie ankiet dla każdego i rozdanie na godzinie wychowawczej - tudzież wystawienie skrzynki na korytarzu na te ankiety i zabranie jej przez niezwiązaną z daną placówkę osobę trzecią nie starczy pieniędzy - bo ani to widowiskowe, ani nie ma komu tego czytać, nie mówiąc o tym, że chore grona pedagogiczne zareagowałyby na to paranoją zbiorową. A kuratorium tradycyjnie razem z policją rozłożyło bezradnie rączki...
... pieniądze na te ankiety wydał Giertych przed wyborami na listy gratulacyjne do wyborców-nauczycieli ;-)

PS. Obiecał im 5% podwyżki, która była zaplanowana przez poprzedni rząd a jego koolacjant podniesie o 10% ceny gazu, podatki za ropę i w tej ropie wszystko odbierze ;-)) A ludzie dają się robić w ciula. Głąby.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nerv Chory pomysł MEN,kopia z komuny tzw.trójek klasowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:38
      • Gość: ghy Re: Chory pomysł MEN,kopia z komuny tzw.trójek kl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 06:48
        gdzie dzis ida?
        • Gość: nina Re: Chory pomysł MEN,kopia z komuny tzw.trójek kl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 07:49
          W każdej szkole występuje przemoc , o tym wiedzą nauczyciele uczniowie rodzice
          i dyrektor szkoły . Należy dać większe uprawnienia Radzie Pedagogicznej do jej
          zwalczania , a nie jakieś idiotyczne trójki posyłać do szkół.
          • Gość: ghy Re: Chory pomysł MEN,kopia z komuny tzw.trójek kl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 08:09
            dokładnie..wspolczuje kuratorium...
    • Gość: anezram Szczecińska premiera szkolnych "trójek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 16:06
      W polskiej szkole jak zawsze... Smutne. "Trójki" mają straszyć? Kogo?
      Nauczycieli, uczniów? Znowu to samo. Zamiast zajmować się pracą, nauczyciele
      muszą zapisać tony papieru, bo tylko wtedy będzie to znaczyło,że pracują. A
      papier - jak wiadomo - wszystko przyjmie...Paranoja! Znowu ministerstwo,
      kuratorium i kto tam jeszcze pozorują działania. Ankiety, sondaże, z których
      uczniowie po prostu się śmieją. Przemoc jest w szkole i otym każdy wie. Dlatego
      po co sondować coś, o czym wszyscy wiedzą? Trzeba naprawdę działać! Byłam na
      wielu szkoleniach, prelekcjach itp. prowadzonych przez kadrę kuratorium.
      Wszystkie do siebie podobne - prowadzący czyta definicje i podaje regułki. Ale
      praca z uczniem nie da się zamknąć w żadne definicje, bo młody człowiek to
      żyywa istota. Kiedy pytałam prowadzącego, jak by zareagował w konkretnej
      sytuacji, którą przedstawiałam, nie potrafił mi odpowiedzieć. A ja książki
      umiem czytać, więc nie widzę potrzeby, by czytano mi je na szkoleniach... Tak
      naprawdę nauczyciel pozostaje sam z problemem. Na studiach go nie nauczono, bo
      pedagogika na np. filologii polskiej to strata czasu studenta - sama teoria, a
      gdzie praktyka. Dlaczego nigdy żaden wykładowca nie pokazał, jak można
      zareagować w jakijś konkretnej sytuacji? I nie chodzi tu o pozorowaną sytuację
      przez studentów, bo to nie to samo. Dyrektorzy szkół też nie pomogą młodemu
      nauczycielowi. Co więc ma on biedny robić? Jeśli jest nauczycielem z powołania,
      to ędzie osiągał sukcesiki wychowawcze metodą prób i błędów. A po 20 latach
      pracy (tak jak ja) powie tylko: Panie Boże, daj mi siłę i nie pozwól, by mi
      przeszkadzano.
    • ex "swietny" pomysl premiera 21.11.06, 21:09
      szkoda, ze nie przemyslal go nikt zanim wprowadzano go w zycie i zmarnowano czas
      i pieniadze.
      zalosne i smierdzi komunizmem.
      "trojka" odwiedza klase, pyta "jest dobrze?", przycisnieta sytuacja klasa
      odpowiada "jest dobrze" i problem rozwiazany, w szkolach przeciez "jest dobrze".
    • kvakva Szczecińska premiera szkolnych "trójek" 22.11.06, 13:30
      Kaczyński nie zdaje sobie sprawy z tego co robi. Facet jest oderwany od
      rzeczywistości a udaje wszystkowiedzącego. Pierwsze dwudziestolecie swojego
      życia spędził w bardzo mrocznych latach 50-tych i 60-tych. Nie jest możliwe aby
      nie przesiąkł atmosferą tamtych lat chyba, że nie wychodził z domu, nie słuchał
      radia a nauczycielem i przewodnikiem była tylko mamusia (kota nie było jeszcze
      na świecie). W następnej dekadzie uzyskał tytuł magistra i doktora. Oczywiście w
      komunistycznych szkołach, gdzie uczono innej historii a w postacie herosów
      wcielali się Dzierżyński, Lenin i kumple. Żony, oficjalnej kochanki a co za tym
      idzie dzieci nie miał i nie wychowywał. Za to jak to robić mówi, że wie jak
      nikt. A pomysł żywcem przypomina komisje, które w latach 80-tych chodziły po
      sklepach i demaskowały spekulantów przebranych za ekspedientki. Masowo
      pokazywano to w TV. Czy to coś pomogło..? Nie! Handel kwitł w najlepsze i
      zlikwidowała go dopiero dostępność wszelkich dóbr na półkach sklepowych. I to
      jest recepta na bolączki szkoły: dostęp do zdobyczy cywilizacji, do sportu a nie
      gliny z pałami w klasie. Ale co tu się dziwić? Kaczyński wychowany przez
      represyjne państwo, które z taką zaciętością tępi, sam jest piewcą jego idei!
      Chyba coś jest nie tak... Raczej premierowi potrzebna jest rozmowa z "trójką",
      którą sam, za przeproszeniem, wymyślił. Pewnie nic by to nie dało bo trzeba
      sztabu lekarzy różnych specjalności aby zregenerować tak zdegenerowaną
      osobowość. System jest zły a nie dzieciaki. One są właśnie największymi ofiarami.
    • Gość: MM Jajko madrzejsze od kury IP: 193.219.82.* 22.11.06, 15:24
      W przytoczonych wypowiedziach nastolatkow jest znacznie wiecej zdrowego
      rozsadku niz w rzadowo-ministerialnym rozporzadzeniu, sporzadzonym przez ludzi
      metrykalnie doroslych. Chodzi po glowie mysl, czy nie byloby lepiej, gdyby to
      uczniowie kierowali Ministerstwem Edukacji, a politycy zasiedli na powrot w
      szkolnych lawach.

Pozdrawiam,
      Marcin Maciocha
    • Gość: Kuba Szczecińska premiera szkolnych "trójek" IP: *.knutsenoas.com 22.11.06, 18:32
      Terror w szkole to rzecz stara jak szkola. LO V pani prof. Nasojc uczyla i
      oceniala wlasne dzieci, rowniez na maturze a one skutecznie sterowaly procesem
      zwalczania "konkurencji" wsrod ucznow. Bolesnie i nieodwracalnie dla
      niektorych. Czyzby ona nie jest dzis we wladzach szkolnych Szczecina? Mowi sie
      o "fali" w wojsku a szkola to preludium tego, wylegarnia przyszlych tworcow
      ukladow i powiazan. Z pomoca takich jak Pani Masojc. Pytajcie uczniow
      indywidualnie i anonimowo, tylko po co kto ich obroni przed ukladem, minister
      Giertych, toz to on sam w ukladach.
      • Gość: ghy Re: Szczecińska premiera szkolnych "trójek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:09
        ale donos..czas nie ten. do cba jak juz musisz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka