praszczur1 02.04.07, 21:12 Ja tak określam, to co nawet na tym forum piszą różni. Zawodowy, fasadowy "katolik" nijak ma się do zwykłego chrześćjanina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fe77 Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz 02.04.07, 21:17 tak,tu się zgodzę w 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz 02.04.07, 21:17 Dzien propagandy. Rzeczywistosci mozna sie przysluchac tutaj: sylwinkas.wrzuta.pl/audio/8Z5mXLd1G9/modlitwa_polaka_dzien_swira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz IP: 80.55.145.* 02.04.07, 21:18 ciesze, ze jeszcze ktos mysli podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz IP: *.chello.pl 02.04.07, 21:33 najbardziej w tej histerii zaangażowana jest Gazeta W, bo ma do opchnięcia kilka płyt, jutro juz znajdą się wypowiedzi opluwające kościół i to ,że nikt nie płakał. Agenturalna TVN też nie zostaje w tyle , obłuda wylewa sie z ekranu. Nawet Lis z siostrzanego Polszmatu przyznaje ,że wytoczył jedną łzę. Niech zrobią wywiad z Piotrowskim i Pietruszką, bo to specjaliści od wiary, byłoby to bardziej prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz 02.04.07, 21:35 Monty to zbrojne ramie pokolenia JP2 na tym forum, hehehe. Z "czarna zaba" stanowia niezly duecik:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:38 Najbardziej bawi mnie w postach abeesa dodatek o wykształciuchach :))) I to, że prawdopodobnie sam się do nich zaliczył :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz 02.04.07, 21:37 Gość portalu: monty napisał(a): > najbardziej w tej histerii zaangażowana jest Gazeta W, bo ma do opchnięcia > kilka płyt, jutro juz znajdą się wypowiedzi opluwające kościół i to ,że nikt > nie płakał. > Agenturalna TVN też nie zostaje w tyle , obłuda wylewa sie z ekranu. > Nawet Lis z siostrzanego Polszmatu przyznaje ,że wytoczył jedną łzę. > Niech zrobią wywiad z Piotrowskim i Pietruszką, bo to specjaliści od wiary, > byłoby to bardziej prawdziwe. Pier...isz chłopcze.Poruszaj skórą to Ci odżywi to czym myslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz IP: *.chello.pl 02.04.07, 22:22 Zapamiętam ci to praszczurze, zajmij sie niezaleczoną grzybicą z trepowskich butów. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz 02.04.07, 22:28 Gość portalu: monty napisał(a): > Zapamiętam ci to praszczurze, zajmij sie niezaleczoną grzybicą z trepowskich > butów. ................................................................................ Powiem tak: nie słuchałem,nie czytałem nie płakałem.Nie obserwowałem medialnego męczeństawa.Gdy zmarł pomyślałem jak o zmarłym człowieku.Z żalem.Tyle.A co ja Ci odpisać mogę ? Że mam Cię i Twą pamięć w głebokiej nieprzyzwoitości ? Mam. Życzę powodzenia w bredzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba zobaczymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:40 Po Michniku to dopiero na forum będzie jazda :))) Abees zasłabnie z wzruszenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech... najlepsze jest ze to LUDZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:48 beda uznwac jp2 za SWIETEGO... ech.. hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: najlepsze jest ze to LUDZIE 02.04.07, 21:52 Kazdy ma prawo do wlasnych przekonan, ale pod warunkiem, ze nie narzuca ich innym. Coz, religia to biznes jak kazdy inny... Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: najlepsze jest ze to LUDZIE 02.04.07, 21:58 Razu pewnego Żydzi, Ojciec z synkiem przechodzili koło kościoła.Syn zapytał "Tate co to za budynek ?"."Dom Boży-odpowiedział Ojciec".To tu Bóg mieszka?-zapytał mały"."Nie On ma tu tylko swój interes-odpowiedział Ojciec". Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Najpierw kliknijcie w link:-) 02.04.07, 22:03 www.liturgiczny.pl/ W dzisiejszych czasach Jezul bylby hackerem:P Znak oczyszczenia świątyni [Vt-2,16] 13 Zbliżała się pora Paschy żydowskiej i Jezus udał się do Jerozolimy. 14 W świątyni napotkał siedzących za stołami bankierów oraz tych, którzy sprzedawali woły, baranki i gołębie. 15 Wówczas sporządziwszy sobie bicz ze sznurków, powypędzał wszystkich ze świątyni, także baranki i woły, porozrzucał monety bankierów, a stoły powywracał. 16 Do tych zaś, którzy sprzedawali gołębie, rzekł: «Weźcie to stąd, a nie róbcie z domu mego Ojca targowiska!» 17 Uczniowie Jego przypomnieli sobie, że napisano: Gorliwość o dom Twój pochłonie Mnie. 18 W odpowiedzi zaś na to Żydzi rzekli do Niego: «Jakim znakiem wykażesz się wobec nas, skoro takie rzeczy czynisz?» 19 Jezus dał im taką odpowiedź: «Zburzcie tę świątynię, a Ja w trzech dniach wzniosę ją na nowo». [Por. Vt-5,40] 20 Powiedzieli do Niego Żydzi: «Czterdzieści sześć lat budowano tę świątynię, a Ty ją wzniesiesz w przeciągu trzech dni?» 21 On zaś mówił o świątyni swego ciała. 22 Gdy więc zmartwychwstał, przypomnieli sobie uczniowie Jego, że to powiedział, i uwierzyli Pismu i słowu, które wyrzekł Jezus. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Najpierw kliknijcie w link:-) 02.04.07, 22:06 Czy "podkładka pod mysz" jest artykułem liturgicznym ? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Najpierw kliknijcie w link:-) 02.04.07, 22:07 Geszeft jest geszeft:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog Re: Najpierw kliknijcie w link:-) IP: 80.55.145.* 02.04.07, 22:07 w krzyzu papieskim - pamiatce z bierzmowania udalo sie osiagnac cene niemal szatanska:) 5,66 zl:) Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: zobaczymy 02.04.07, 21:52 A co Ty pieprzysz. Obojętnie kto pisze bzdury czy Wyborcza, czy TVN, czy TV reżimowa, obojętnie kto zalewa się obłudą ,fałszem czy włażeniem w d..ę nie wiadomo komu jest gnojem.Tego sie nie czyta, to się olewa.Ja wiem, że każdy złamas MUSI się wypróżnić na nośny temat ale nie każdy musi to wąchać.Szkoda,że nie korzystają ci frajerzy z szansy by mieć mordy zamknięte/z Chiraca/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech a wystarczy , troche poczytac biblie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:56 Czy katolicy jej nie czytaja , czy nie rozumieja? Zawsze sie zastanawialam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: zobaczymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:57 Co ty pieprzysz złamasie i cytujesz jeszcze Chiraca? Skorzystaj z szansy i zamknij mordę. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: zobaczymy 02.04.07, 21:58 Błogosławieni cisi, albowiem oni na własność posiądą ziemię (Mt 5,5) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech,, najlepsza komedia dla mnie bylo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:04 JAK to wybierano nastepce piotra , w obecnej postaci benedykta, coz za natchnienie , nastepna komedia to robienie z ludzi, swietych , przez ludzi. Czy wierzacy , czy nawet nie wierzacy chyba nie jest , az tak ograniczony zeby pojąc ze jest to najwieksze bluznierstwo wobec BOGA, zabierajac MU jego prava! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba to ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:10 Że taki ateusz debilny potrafi cytować Ewangelię. Ani chybi katolak wyzwolony z przesądów, żaden tam ateusz :)))) Hehehe zwykły katol :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: to ciekawe 02.04.07, 22:12 Koran tez cytuje: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=60074368 Interesuje sie roznymi religiami:P Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: to ciekawe 02.04.07, 22:16 Gość portalu: czarna żaba napisał(a): > Że taki ateusz debilny potrafi cytować Ewangelię. Ani chybi katolak wyzwolony z > przesądów, żaden tam ateusz :)))) Hehehe zwykły katol :)))) ........................................................................... Frajerze nie zapominaj że, cyt.Frajera i stróż pi...l na srodku podwórza".Czarno widze Czarna żabo Twą przyszłosc.He he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: to ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:21 W d..ie mam twoje widzenie mojej przyszłości abeesie. Pogadaj sobie jeszcze sam ze sobą. Nabierzesz przekonania, że jesteś jeszcze bardziej wykształcony :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: to ciekawe 02.04.07, 22:24 Moje wyksztalcenie ma utylitarny charakter. Ty zas (podobno!!!) specjalizujesz sie w liczeniu diablow na szpilce. EOT. Czesław Miłosz Wyznanie Panie Boże, lubiłem dżem truskawkowy I ciemną słodycz kobiecego ciała. Jak też wódkę mrożoną, śledzie w oliwie, Zapachy: cynamonu i goździków. Jakiż więc ze mnie prorok? Skąd by duch Miał nawiedzać takiego? Tylu innych Słusznie było wybranych, wiarygodnych. A mnie kto by uwierzył? Bo widzieli Jak rzucam się na jadło, opróżniam szklanice, I łakomie patrzę na szyję kelnerki. Z defektem i świadomy tego. Pragnący wielkości, Umiejący ją rozpoznać gdziekolwiek jest, A jednak niezupełnie jasnego widzenia, Wiedziałem co zostanie dla mniejszych, jak ja: Festyn krótkich nadziei, zgromadzenie pysznych, Turniej garbusów, literatura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba podobno!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 10:17 No właśnie, PODOBNO masz niewielkie wykształcenie :)))) A zresztą to widać... Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: zobaczymy 02.04.07, 22:03 Gość portalu: czarna żaba napisał(a): > Co ty pieprzysz złamasie i cytujesz jeszcze Chiraca? Skorzystaj z szansy i > zamknij mordę. .......................................................................... To lubię,prawdziwie katolicka wypowiedż, a ileż w niej łagodniości. Lubię Cię za to frajerze. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Jeśli cię ktoś uderzy w prawy policzek, nadstaw mu 02.04.07, 22:06 ...i drugi (Mt 5,39) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech.. Re: Jeśli cię ktoś uderzy w prawy policzek, nadst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:08 No tak , ale Zydzi tego zaakceptowac nie chcielii zostalo OKO ZA OKO ..., Glownego zeslanca tej tezy , takze nie polubili.. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Jeśli cię ktoś uderzy w prawy policzek, nadst 02.04.07, 22:11 "A Ja wam powiadam: Nie stawiajcie oporu złemu. Lecz jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi" (Mat. 5:39) i "A Ja wam powiadam: Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was prześladują" (Mat. 5:44). Judaizm ma radykalnie inne podejście do problemu zła. Uważa, że złu powinno się przeciwstawiać z całą siłą. Mojżesz widząc nadzorcę niewolników znęcającego się nad jednym z nich, stanął w jego obronie i zabił oprawcę (Ks. Wyjścia 2:12). Pan miłuje tych, co zła nienawidzą (Księga Psalmów 97:10) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog ktore jego slowa pamietacie? IP: 80.55.145.* 02.04.07, 22:04 w kolko tylko mowia jak bardzo JPII odmienil Polske i Polakow. prosze zatem bardzo powiedziec mi, kto i ktore slowa JPII zapamietal? ile encyklik i homilii przeczytal? bo jak znam zycie to g... pamietacie i g... czytaliscie i pewnie nawet nie wiecie czym sie jedno rozni od drugiego. tak jak ci durnie na Pogonii, ktorzy domagali sie przerwania meczu, na ktory poszli mimo tego, ze ich ojciec konal. co z jego nauk zostalo politykom? czy w ogole komu cos zostalo? mi nie jest smutno. na kazdego przyjdzie pora i cieszylbym sie gdybym dozyl takiego wieku. i dlatego nie chce w publicznej TV w kraju laickim przezywac na sile takich wzruszen. bo mnie to nie wzrusza a wylacznie drazni. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ktore jego slowa pamietacie? 02.04.07, 22:07 Obudz sie! Wstan i idz!:) Jakim kraju laickim? Zyjesz w Klechistanie... >nie chce w publicznej TV w kraju laickim przezywac na sile takich wzruszen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog Re: ktore jego slowa pamietacie? IP: 80.55.145.* 02.04.07, 22:09 Absztyf, to wszystko figury retoryczne jak te na lodzie krecone podwojne twoloopy czy jak one tam:) jakos tam wygladaja, ale sensu w nich brak. a swoja droga to konstytucji jeszcze chyba nie zawiesili, czy mam stare info?:) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ktore jego slowa pamietacie? 02.04.07, 22:14 Poczytaj Konkordat czy passusy o wartosciach chrzescijanskich w ustawie o KRRiT. Fundusz koscielny to tez ciekawe zagadnienie... To jest zreszta wierzcholek gory lodowej. Jesli Polska jest krajem laickim, to ja jestem blondyna z duzymi cycami. Odpowiedz Link Zgłoś
milseog Re: ktore jego slowa pamietacie? 02.04.07, 22:20 racja. wlasciwie mozna by powiedziec, ze prawo jest w sprzecznosci z samym soba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanders i po imprezie IP: 213.155.180.* 02.04.07, 22:08 Towrzystwo wydeptało trawę i uciaka do domu: www.szczecin.pl/KameryUM/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: i po imprezie 02.04.07, 22:19 Ulżyło wam? Czy jeszcze będziecie truć? he he! Odpowiedz Link Zgłoś
hanka41 Re: ciekawe do ktorej rocznicy to bedzie trwalo? 03.04.07, 01:42 To moj drogi to jeszcze maly piw, zobaczysz dopiero po kanonizacji! Wowczas dopiero Jasne Blonia zostana rozdeptane w pyl jesli nie znajdzie sie ktos madry i nie nakaze przeniesienia uroczystosci wraz z pomnikiem do Bazyliki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba znajdzie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:51 Słońce Gospodarki zrobi z tym porządek :) A gdzie szczeciński oddział APP Racja? Pochowali się gdzieś? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: i po imprezie 02.04.07, 22:21 Tyle nam zostalo Maryś. Robimy to jednak na swoj koszt. Królestwo moje nie jest z tego świata (J 18, 36) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Czego wy tak na poważnie w tak ładny dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:28 trza się cieszyć, że mamy swojego człowieka na wysokościach... killer77.ksiezyc.pl/jp2/sp_index.php?file=./Jan%20Pawel%20II%20usmiechniety/Pope1.jpg Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: Czego wy tak na poważnie w tak ładny dzień IP: *.chello.pl 03.04.07, 10:18 cześć wszystkim... nie odnosicie wrażenia,że za parę lat Bog straci w tym kraju wszelką rację bytu? w tym tempie jest tylko kwestią czasu,kiedy beatyfikowany Karol Wojtyła,usadowiony po prawicy Boga Ojca,na wyraźne życzenie swoich krajan,w pokojowy sposób przejmie stery władzy na wysokościach i zapanuje pełnia szczęścia w tym biednym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog oczywiscie, ze tak bedzie IP: 217.153.159.* 03.04.07, 10:48 od kiedy tluszcza potrzebuje boga? igrzysk i teatru to i owszem. bedzie dokladnie jak mowisz. a ten wredny niemiec jeszcze staje nam tu specjalnie okoniem i robi wszystko, zeby tylko nie uznac za swietego:) skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Piękny ten ruch i z serca płynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 11:08 Widzę prawie wyłącznie superlatywy nowego kultu i nie rozumiem czego się pieklicie. Czy aby nie z zazdrości? Tłuszcza musi mieć do kogo żale zanosić, przed kim klęczeć czy też wielbić pod niebiosa. Musi też mieć wzór do naśladownictwa. Dobrze, że za obiekt swych westchnień wybrała trupa. Tragicznie by było gdyby znalazła sobie "obiekt ożywiony". Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 11:12 Świetny obraz pogardy dla drugiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: :))) 03.04.07, 11:40 Gość portalu: czarna żaba napisał(a): > Świetny obraz pogardy dla drugiego człowieka. ............................................................................ Żabo nadmuchamy Cię aż pękniesz i usłyszymy huk i poczujemy smród Twych przekonań, zakładając że jakieś posiadasz a nie tylko powtarzasz zasłyszane głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 11:51 Ja tam Żaby dmuchał nie będę. Ale może są chętni... Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 13:32 Absztyf lubi brodzić w stawie wieczorami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 13:33 A do jakiej tłuszczy należy fugazi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 14:39 Kogo sie pytasz Żabo? Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba Re: :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 15:08 Może ktoś na forum zna odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog Re: Piękny ten ruch i z serca płynie IP: 217.153.159.* 03.04.07, 11:25 nie do konca. a Malysz? a siatkarze? a pilkarze reczni? a Leo?:) to oni sie juz nie licza?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Piękny ten ruch i z serca płynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 11:47 > nie do konca. a Malysz? a siatkarze? a pilkarze reczni? a Leo?:) to oni sie juz nie licza?:) Sam widzisz jaka w tłuszczy potrzeba dowartościowania się... Dajcie im wszystkim szansę, dajcie im te chwile radości, kiedy choć pozornie będą lepsi od tych innych. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Piękny ten ruch i z serca płynie 03.04.07, 11:49 Fugazi, z Twoich ust do uszu Boga - jesli w ogole takowy istnieje! Zgadzam sie w 100%!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog Re: Piękny ten ruch i z serca płynie IP: 217.153.159.* 03.04.07, 12:43 tylko nie na sile i nie w tv 24h! blagam! Odpowiedz Link Zgłoś
prestidigitator70 Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz 03.04.07, 13:01 A ja się zapytam - co was to obchodzi ? Jaki wielki dyskomfort wczorajszego dnia doświadczyliście ? Jaka wielka niegodziwośc was spotkała ? Przecież mogliście przełączyć swój TV na inny program, przecież mogliście raz odpuścić sobie spacer po jasnych błoniach , przeciez raz mogliście nie czytać pierwszysch stron gazet ... I tyle, proste ? Odpowiedz Link Zgłoś
adamk1940 Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz 03.04.07, 13:45 Dzisiaj mija 67 rocznica rozpoczęcia działań NKWD. Większość z piszących uznaje tylko jednego BOGA - DZIERŻYNSKIEGO . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz IP: *.chello.pl 03.04.07, 17:51 pod warunkiem,że masz kablówkę,bo jeśli nie,to skazany byłeś na całodzienne transmisje z adoracji w/w,we wszystkich polskich kanałach,że o oglądaniu snujących się po mieście tabunów, nieprzymuszonych oczywiście do tego, klas szkolnych wszelkiej maści,nie wspominając... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz 03.04.07, 19:51 „Polski katolicyzm przeszedł w okresie komunizmu przez trudną próbę wiary. Wiara oparła się prześladowaniom. Ale polski katolicyzm nigdy nie musiał walczyć bezpośrednio z wielką racjonalistyczną krytyką religii... Próba odwagi nie oznaczała zarazem próby rozumu." J. Tischner, Nieszczęsny dar wolności „Nasz polski katolicyzm nie jest podbudowany głębszą refleksją etyczną. Jest płytki i płaski jak naleśnik." Antoni Pawlak "Dokonało się coś dziwnego: znikła partia, znikła dyktatura systemu komunistycznego, a Kościół, w postawach niektórych krewkich księży, zaczął uzurpować sobie podobne prawa. Stanisław Obirek, teolog, b. jezuita Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Dzień zbiorowej histerii fasadowego katolicyz 03.04.07, 20:02 Jeszcze nie macie dość? Macie zdrowie, ho ho! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Doigralem sie:( 03.04.07, 20:42 Oto jaki e-mail trafil dzisiaj do administracji forum: od: b16@vatican.va do : forum@agora.pl DWE: absztyfikant@gazeta.pl Serdetschnje posdrawjam phorromoyazih Polakuf. Sblischa schje urotschistoschtsch Smartfychvstania. Dschenkujeme Bogu sa schwjatkuf wiare, ktusche sa dschitcha beli sjetnotscheni z H:ristusem w miwoschtschi, a dschisch utschestnitschoung wjego hwale. Ich wstawjenniztwo i opjeze polezam wschistkich wiejaonzich. Abschtyfikant puidchessch do pieckla herretycku. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Doigralem sie:( 03.04.07, 20:46 absztyfikant napisał: > Oto jaki e-mail trafil dzisiaj do administracji forum: > > od: b16@vatican.va > do : forum@agora.pl > DWE: absztyfikant@gazeta.pl > > Serdetschnje posdrawjam phorromoyazih Polakuf. > > Sblischa schje urotschistoschtsch Smartfychvstania. Dschenkujeme Bogu sa > schwjatkuf wiare, ktusche sa dschitcha beli sjetnotscheni z H:ristusem w > miwoschtschi, a dschisch utschestnitschoung wjego hwale. Ich wstawjenniztwo i > opjeze polezam wschistkich wiejaonzich. Abschtyfikant puidchessch do pieckla > herretycku. >........................................................................... To po niemiecku chyba czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja vol Re: Doigralem sie:( IP: *.sysnet.pl 03.04.07, 20:47 wchitam was ciule ! Odpowiedz Link Zgłoś