Dodaj do ulubionych

straż miejska

01.02.08, 22:19
co obią strażnicy miejscy w Galaxy,Mam wrażenie jakbym to był stan wojenny.Podobne mundury pałki i czepianie się przy robieniu zakupw.
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: straż miejska 02.02.08, 00:11
      zez111 napisał:

> co obią strażnicy miejscy w Galaxy,Mam wrażenie jakbym to był stan wojenny.Podo
      > bne mundury pałki i czepianie się przy robieniu zakupw.

Moze jest to radosna reakcja na info o projekcie ustawy przeksztalcajacej straz miejska w policje lokalna?
      • Gość: Mieszkaniec Re: straż miejska IP: *.chello.pl 02.02.08, 11:01
        Szkoda, że nie widać ich w akcji na terenie miasta? Szczecin stał
        się chyba najbrudniejszym niastem w Polsce, szkoda, ze to nie
        przeszkadza tym panom ani ich przeożnym, tylko pogratulować im
        dobrego " samopoczucia"
        • Gość: BAJDA22 Re: straż miejska IP: *.chello.pl 02.02.08, 18:47
          Tylko dlaczego ten Szczecin jest najbrudniejszym miastem w Polsce?
          Moze należałoby się nad tym zastanowić.Dlaczego w innych miastach
          Polski jest czysto ?
          • Gość: zez111 Re: straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 23:15
            Właśnie dlatego jest brudnym miastem bo straż miejska zamiast patrolować miejsca gdzie jest br€d i wyciągać z tego konsekwencje to oni wolą siedzieć w Galaxy, robić zakupy w godzinach pracy,wyrzucać i legitymować młodzież bez prawnie.Pewnie chcą się uzbroić w broń bo pały im nie wystarczają.Chcą zostać policjantami a kto zda za nich psychotesty i egzamin sprawnoiściowy i z wiedzy ogólnej.Bo jak się patrzy na kych ciołków to się niedobrze robi.
            • Gość: Mieszkaniec Re: straż miejska IP: *.chello.pl 03.02.08, 11:19
              I mamy następny absurt. Nie wykonują tego co mają w zakresie a chcą
              jeszcze więcej , paranoja.
              • xxx-1 Re: do Mieżkaniec? ;)) 07.02.08, 21:14
                Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> I mamy następny absurt.<.. Hahaha.. Następny wszechwiedzący
                intelgent-analfabeta.. Taaak, wieeem.. cierpisz na dyslekcję.. :))
            • Gość: Bajda22 Re: straż miejska IP: *.chello.pl 07.02.08, 13:01
              Miły zez111 wydaje mi się iż nie zrozumiał Pan pytania.
            • xxx-1 Re: taaa.. zez.. sam zez cioł.. 07.02.08, 21:02
              Wstąp najpierw do jakiejkolwiek formacji SM. w Polsce (oczywiście w
              większym mieście) to zobaczysz czym się zajmujemy, głąbie. Tylko
              będziesz musiał zdać "owe" testy sprawnościowe, psychotesty i
              przejść rozmowę kwalifikacyjną, ale na to wszystko jesteś za cienki
              w uszach, inteligenciku za dychę.. Poza tym, jeżeli jakimś cudem
              udało ci się dostać, to jestem w 100% pewien, że nie wytrzymałbyś 6-
              ciu miesięcy. Bo najlepiej usiąść za klawiaturą "kompa" anonimowo
              i "pie.dolić bzdury jak mało który" nie mając o tym zielonego
              pojęcia.. Pała wystarczy.. Tylko mogłaby wrócić gumowa, do
              zastosowania środków profilaktycznych, dla takich ludzi jak ty..
              • Gość: XXL Re: taaa.. zez.. sam zez cioł.. IP: *.chello.pl 08.02.08, 12:00
                Sam sobie wystawiłeś opinie, xxx-1 jesteś "zerem"
                • xxx-1 Re: taaa.. XXL 08.02.08, 13:36
                  A ty społeczniakiem, który używa bezkarnie telefonu alarmowego, a
                  sam codziennie łamie przepisy.. Dlaczego nie zadzwonisz sam na
                  siebie co? Generalnie mam "gdzieś" twoją opinię..
              • morlokh Re: taaa.. zez.. sam zez cioł.. 08.02.08, 13:10
                xxx-1, skoro jesteś ze Straży Miejskiej, to wytłumacz tym kilku bezmyślnym
                kolegom - idiotom, że jeśli chcą zwrócić uwagę / zapytać o coś robotników
                zajmujących pas jezdni na Placu Lotników, to mogą zaparkować samochód poza
                terenem robót i podejść do nich te 20 metrów, zamiast zatrzymywać się w
                godzinach szczytu na i tak zwężonej przez roboty jezdni, barykadując CAŁY ruch
                uliczny. Skoro przeszli przez wspomniane testy sprawnościowe, to chyba sobie
                poradzą z takim wysiłkiem...? Zdarzenie miało miejsce przedwczoraj, około 14.
                • xxx-1 Re:Z szacunkiem do morloha.. 08.02.08, 13:51
                  Jestem, ale nie w Twoim mieście i nie w Twoim województwie..
                  Generalnie chodzi mi o to, że wypowiadacie się nie znając tej służby
                  od wewnątrz.. Słuchaj, moim zdaniem powinieneś - jeżeli widziałeś
                  taką sytuację - podejść i zwrócić im uwagę.. niewiem jak jest w
                  Szczecinie, ale każda interwencja ma swój EKZ (nr.elktronicznej
                  książki zdarzeń) zadzwonić pod nr.986 i zapytać się operatora co
                  było przyczyną takiego postoju.. Czy lenistwo, czy nagłe zdarzenie..
                  Np. w moich strukturach, często mają miejsce sytuacje, gdzie
                  jesteśmy świadkami bójki, dewastacji, wypadku, osoby leżącej itp.
                  Taka interwencja wymaga szybkiej reakcji i nie myślisz chyba, że
                  wtedy będę szukał miejsca do parkowania.. pozdrawiam.
                  • morlokh Re:Z szacunkiem do morloha.. 08.02.08, 14:35
                    Moja wypowiedź nie była w żaden sposób związana z polemiką, która się tutaj toczy.

Dzięki za dodatkowe informacje, ale sam przyznasz chyba, że to rozwiązanie,
                    które proponujesz jest dość kuriozalne: kierowca wysiadający z samochodu i
                    zwracający uwagę patrolowi SM na niewłaściwość ich postępowania...

Prace o których pisałem w swoim poście to zakrojone na dużą skalę częściowe
                    obniżanie chodników i krawężników w centrum - nie sposób, żeby SM nie wiedziała
                    o powodach dla których rozbabrana jest spora część centrum. A już na pewno nie
                    miało tu miejsca żadne nagłe zdarzenie.
                    • xxx-1 Re:Z szacunkiem do morloha.. 08.02.08, 15:33
                      To podpowiem Tobie, jak momentalnie uczy się leniwych strażników - w
                      takiej sytuacji którą opisałeś - rozumu.. W każdym większym mieście
                      w strukturach SM. jest coś takiego, jak referat skarg i kontrola
                      wewnętrzna.. Opisujesz wtedy daną sytuację, podajesz nr.boczny
                      radiowozu i składasz do w/w referatu.. Może być to skarga anonimowa,
                      ale nie zostaniesz wtedy poinformowany o wyniku postępowania w
                      odniesieniu do strażników.. Jeżeli zawinili, zostaną ukarani np.
                      wyzerowaniem premii na okres np. 6-ciu miesięcy.. Po takiej karze,
                      zastanowią się na drugi raz, czy zaparkować z lenistwa.. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka