zez111 01.02.08, 22:19 co obią strażnicy miejscy w Galaxy,Mam wrażenie jakbym to był stan wojenny.Podobne mundury pałki i czepianie się przy robieniu zakupw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysztofsf Re: straż miejska 02.02.08, 00:11 zez111 napisał: > co obią strażnicy miejscy w Galaxy,Mam wrażenie jakbym to był stan wojenny.Podo > bne mundury pałki i czepianie się przy robieniu zakupw. Moze jest to radosna reakcja na info o projekcie ustawy przeksztalcajacej straz miejska w policje lokalna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: straż miejska IP: *.chello.pl 02.02.08, 11:01 Szkoda, że nie widać ich w akcji na terenie miasta? Szczecin stał się chyba najbrudniejszym niastem w Polsce, szkoda, ze to nie przeszkadza tym panom ani ich przeożnym, tylko pogratulować im dobrego " samopoczucia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAJDA22 Re: straż miejska IP: *.chello.pl 02.02.08, 18:47 Tylko dlaczego ten Szczecin jest najbrudniejszym miastem w Polsce? Moze należałoby się nad tym zastanowić.Dlaczego w innych miastach Polski jest czysto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez111 Re: straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 23:15 Właśnie dlatego jest brudnym miastem bo straż miejska zamiast patrolować miejsca gdzie jest br€d i wyciągać z tego konsekwencje to oni wolą siedzieć w Galaxy, robić zakupy w godzinach pracy,wyrzucać i legitymować młodzież bez prawnie.Pewnie chcą się uzbroić w broń bo pały im nie wystarczają.Chcą zostać policjantami a kto zda za nich psychotesty i egzamin sprawnoiściowy i z wiedzy ogólnej.Bo jak się patrzy na kych ciołków to się niedobrze robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: straż miejska IP: *.chello.pl 03.02.08, 11:19 I mamy następny absurt. Nie wykonują tego co mają w zakresie a chcą jeszcze więcej , paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-1 Re: do Mieżkaniec? ;)) 07.02.08, 21:14 Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a): > I mamy następny absurt.<.. Hahaha.. Następny wszechwiedzący intelgent-analfabeta.. Taaak, wieeem.. cierpisz na dyslekcję.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajda22 Re: straż miejska IP: *.chello.pl 07.02.08, 13:01 Miły zez111 wydaje mi się iż nie zrozumiał Pan pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-1 Re: taaa.. zez.. sam zez cioł.. 07.02.08, 21:02 Wstąp najpierw do jakiejkolwiek formacji SM. w Polsce (oczywiście w większym mieście) to zobaczysz czym się zajmujemy, głąbie. Tylko będziesz musiał zdać "owe" testy sprawnościowe, psychotesty i przejść rozmowę kwalifikacyjną, ale na to wszystko jesteś za cienki w uszach, inteligenciku za dychę.. Poza tym, jeżeli jakimś cudem udało ci się dostać, to jestem w 100% pewien, że nie wytrzymałbyś 6- ciu miesięcy. Bo najlepiej usiąść za klawiaturą "kompa" anonimowo i "pie.dolić bzdury jak mało który" nie mając o tym zielonego pojęcia.. Pała wystarczy.. Tylko mogłaby wrócić gumowa, do zastosowania środków profilaktycznych, dla takich ludzi jak ty.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: taaa.. zez.. sam zez cioł.. IP: *.chello.pl 08.02.08, 12:00 Sam sobie wystawiłeś opinie, xxx-1 jesteś "zerem" Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-1 Re: taaa.. XXL 08.02.08, 13:36 A ty społeczniakiem, który używa bezkarnie telefonu alarmowego, a sam codziennie łamie przepisy.. Dlaczego nie zadzwonisz sam na siebie co? Generalnie mam "gdzieś" twoją opinię.. Odpowiedz Link Zgłoś
morlokh Re: taaa.. zez.. sam zez cioł.. 08.02.08, 13:10 xxx-1, skoro jesteś ze Straży Miejskiej, to wytłumacz tym kilku bezmyślnym kolegom - idiotom, że jeśli chcą zwrócić uwagę / zapytać o coś robotników zajmujących pas jezdni na Placu Lotników, to mogą zaparkować samochód poza terenem robót i podejść do nich te 20 metrów, zamiast zatrzymywać się w godzinach szczytu na i tak zwężonej przez roboty jezdni, barykadując CAŁY ruch uliczny. Skoro przeszli przez wspomniane testy sprawnościowe, to chyba sobie poradzą z takim wysiłkiem...? Zdarzenie miało miejsce przedwczoraj, około 14. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-1 Re:Z szacunkiem do morloha.. 08.02.08, 13:51 Jestem, ale nie w Twoim mieście i nie w Twoim województwie.. Generalnie chodzi mi o to, że wypowiadacie się nie znając tej służby od wewnątrz.. Słuchaj, moim zdaniem powinieneś - jeżeli widziałeś taką sytuację - podejść i zwrócić im uwagę.. niewiem jak jest w Szczecinie, ale każda interwencja ma swój EKZ (nr.elktronicznej książki zdarzeń) zadzwonić pod nr.986 i zapytać się operatora co było przyczyną takiego postoju.. Czy lenistwo, czy nagłe zdarzenie.. Np. w moich strukturach, często mają miejsce sytuacje, gdzie jesteśmy świadkami bójki, dewastacji, wypadku, osoby leżącej itp. Taka interwencja wymaga szybkiej reakcji i nie myślisz chyba, że wtedy będę szukał miejsca do parkowania.. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
morlokh Re:Z szacunkiem do morloha.. 08.02.08, 14:35 Moja wypowiedź nie była w żaden sposób związana z polemiką, która się tutaj toczy. Dzięki za dodatkowe informacje, ale sam przyznasz chyba, że to rozwiązanie, które proponujesz jest dość kuriozalne: kierowca wysiadający z samochodu i zwracający uwagę patrolowi SM na niewłaściwość ich postępowania... Prace o których pisałem w swoim poście to zakrojone na dużą skalę częściowe obniżanie chodników i krawężników w centrum - nie sposób, żeby SM nie wiedziała o powodach dla których rozbabrana jest spora część centrum. A już na pewno nie miało tu miejsca żadne nagłe zdarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-1 Re:Z szacunkiem do morloha.. 08.02.08, 15:33 To podpowiem Tobie, jak momentalnie uczy się leniwych strażników - w takiej sytuacji którą opisałeś - rozumu.. W każdym większym mieście w strukturach SM. jest coś takiego, jak referat skarg i kontrola wewnętrzna.. Opisujesz wtedy daną sytuację, podajesz nr.boczny radiowozu i składasz do w/w referatu.. Może być to skarga anonimowa, ale nie zostaniesz wtedy poinformowany o wyniku postępowania w odniesieniu do strażników.. Jeżeli zawinili, zostaną ukarani np. wyzerowaniem premii na okres np. 6-ciu miesięcy.. Po takiej karze, zastanowią się na drugi raz, czy zaparkować z lenistwa.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś