Dodaj do ulubionych

Minimalny czas transferu na Chicago ORD.

05.04.12, 14:44
Szanowni Państwo,
Jak w temacie ... Jaki jest Państwa zdaniem minimalny - dopuszczalny i rozsądny zarazem - czas transferu na chicagowskim lotnisku, biorąc pod uwagę jeszcze fakt, iż muszę się "przerzucić" z terminala 5. na 1. ???
Serdecznie dziękuję za wszelkie opinie i sugestie.
PZDR
Obserwuj wątek
    • Gość: bruner Re: Minimalny czas transferu na Chicago ORD. IP: 144.160.226.* 05.04.12, 15:45
      Rozumiem za masz na mysli transfer z lotu miedzynarodowego na krajowy. Planuj nie mniej niz 2 godziny.
    • Gość: frequentflyer Re: Minimalny czas transferu na Chicago ORD. IP: *.public.twinsnet.pl 06.04.12, 10:12
      minimalny legalny to 90 minut. może być trudno, ale zależy z kim i na jakim bilecie lecisz dalej. jeżeli na jednym bilecie, a na twojej trasie twój drugi przewoźnik ma wiele połączeń, bierz ten najbliższy dozwolony lot, najwyżej przerzucą cie na nastepny rejs, ale jeżeli trasa bardziej egzotyczna i połączeń mniej?
      nie wiem dokąd dalej lecisz, ale zasada podstawowa jest taka, że jeżeli można, należy przesiadać się w europie, np z WAW do SFO należy lecieć z jedną przesiadką w monachium, amsterdamie czy zurychu a nie w nowym jorku czy chicago. ale jeżeli lecisz do jakiejś dziury do której z Europy nikt nie lata, zostaje rzeczywiście ORD czy inny IAD
      • fikol2 Re: Minimalny czas transferu na Chicago ORD. 06.04.12, 14:35
        Hermann i Frequent - Dziękuję za informację.
        Na ORD lecę "rzeźnią" z WAW, potem mam 2.5 h do odlotu UA na DCA.
        Przy okazji jeszcze jedna kwestia: czy można już zrzucić bagaż rejestrowany do doku UA na terminalu przylotu, czyli na "5" - vs. targać to wszystko kolejką na "1" ???
        PZDR
        • frequentflyer Re: Minimalny czas transferu na Chicago ORD. 07.04.12, 00:56
          nie byłem na ORD ponad rok, ale jestem prawie pewien że nadal nadajesz bagaż po wyjściu z sali celnej na terminalu 5 na poziomie gruntu po czym wjeżdżasz piętro wyżej na stację kolejki.
          • jetlag1 Re: Minimalny czas transferu na Chicago ORD. 07.04.12, 14:41
            po kontroli paszportowo-celnej, bagaz oddasz przedstawicielowi UA (partner Lotu)
            kolejka do ostatniego przystanku ( w lewo!).
            ponowna kontrola osobista, TSA,
            2.5h wystarczy

"The world is a book, and those who do not travel read only one page"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka