Dodaj do ulubionych

wizzair- bagaż

IP: *.play-internet.pl 07.07.12, 11:31
Witam,
Podejrzewam, że moje pytanie może brzmieć trywialnie, ale chciałbym się upewnić i z góry dziękuję za odpowiedź:

Robiąc rezerwację online przy bagażu:
- jeśli zaznaczę brak to znaczy że mogę wziąć 10kg (na pokład)
- jeśli zaznaczę 90 zł to mogę wziąć dodatkowo 32 kg bagażu- tyle, że muszę zaznaczyć opcje w 2 strony, chcąc powrócić również z bagażem:)
- jeśli zaznaczę kolejne opcje to mogę wziąć odpowiednio 2 lub 3 torby- każda torba może mieć 32 kg, czyli jeśli zaznaczę 3 torby mogę w sumie wziąć 96 kg (+ 10 kg bagażu podręcznego).

Czy dobrze rozumuję?

Jeszcze może ktoś wie o transferze bankowym. Dostaję dziś informacje na jakie konto przelać i dziś robię przelew. Co się stanie jeśli przelew nie będzie zaksięgowany w ciągu 24 godzin-a na przykład wpłynie później. Ale mam potwierdzenie wykonania przelewu. Czy mogę go wysłać gdzieś, by pokazać, że zapłacono?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ekspert_esky.pl Re: wizzair- bagaż 13.07.12, 10:10
      Witam,

Zgadza się

- jeśli zaznaczysz brak to znaczy że możesz wziąć 10kg (na pokład). Od 1 sierpnia Wizz wprowadził nowe zasady (podobno próbnie) przewozu bagażu podręcznego na trasie Londyn Luton - Katowice. Bagaż podręczny o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm może zostać wniesiony na pokład samolotu bezpłatnie. Bagaż ten musi się zmieścić pod siedzenie przed pasażerem. Waga bagażu nie może przekraczać 10 kg. Jeżeli bagaż podręczny przekracza wymiary małego bagażu podręcznego, ale nie jest większy niż 55x40x20 cm, można wnieść go na pokład samolotu po uiszczeniu nowej opłaty w wysokości 10 euro. Waga nie może przekroczyć 10 kg.

- Zgadza się, jeśli zaznaczysz 90 zł to możesz wziąć dodatkowo 32 kg bagażu- tyle, że w 2 strony zapłacisz już 180 PLN. Jeśli lot jest równy lub dłuższy niż 1.50 godz, opłata wynosi 113 pln w jedną stronę.

- Zgadza się - jeśli zaznaczysz kolejne opcje to możesz wziąć odpowiednio 2 lub 3 torby- każda torba może mieć do 32 kg, plus bagaż podręczny.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka