Dodaj do ulubionych

OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy?

31.07.12, 10:41
jak w temacie: czy ktokolwiek dostał zwrot pieniędzy za niewykorzystane bilety?
na ile prawdziwe są zapewnienia o dokonywanych zwrotach?
Obserwuj wątek
    • Gość: burza Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 11:37
      nie sadzę, by ktokolwiek, wszyscy tam kłamią jak najęci. Mnie przepadło 600 zł i bilety kupione na grudzień. Od bankruta nie wyciśniesz złotówki, jeśli coś nawet ma to dobrze to gdzieś schował, nie odda forsy 130 tyś. ludzi. Najgorsze jest to, że go nawet za to nie wsadzą...
      • Gość: dreamliner Dedykacja muzyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 12:09

Kochani mo,i nieuswiadomieni i naiwini w duchu pasazerowie tanich linii
        lotniczych - nigdy zadnych pieniedzy od upadajacych tanich linii nie dostaniecie.
        NIGDY - PRZENIGDY. Prosze, nie pytajcie naiwnie o to z nadzieja.
        Niedoszli pasazerowie sa daleko na liscie wierzycieli wyznaczonych przez syndyka.
        Inigdy pieniedzy nie dostaja. Dostaja obietnice.

Bilety lotnicze kupuje sie krata kredytowa. Dlaczego? Dlatego aby nigdy nie
        zadawac takich naiwnych pytan. Tylko bank wydajacy karte ma sile wydarcia
        upadajacym uslugom wydana przez Was kase. Wydrukujcie to sobie. Amen.

Wszystkim poszkodowanym przesylam piosenke ktora mozecie zanucic
        swoim odchodzacym pieniadzom.
        www.youtube.com/watch?v=7nZKMm-nOsc
        Czytajcie wiecej i uczcie sie. Uczcie sie i czytajcie. Ignorancja kosztuje.
        • Gość: x Re: Dedykacja muzyczna IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.07.12, 15:38
          Zgadzam sie z przedmówcą.
          Na otarcie łez można zanucić: It will be a lovely day...
          www.youtube.com/watch?v=6D84Np3IPq0
          • f.lamer Re: Dedykacja muzyczna 31.07.12, 16:31
            jak widac leczenie kompleksow to praca syzyfowa
      • Gość: johnnyg Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.30.126.150.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 14:18
        dodzwnić się do nich nie da, do kilku znajomych dzwonili sami i informowali o zwrotach, które do tej pory nie wpłynęły... Nie łudzę się nawet że coś dostanę, ale tym sk... pasowałoby dobrze przetrzebić skórę! ( delikatnie powiedziane )
    • Gość: gość Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.ip.netia.com.pl 31.07.12, 15:37
      jakich pieniędzy?
      • Gość: kemot97 Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.desksol.co.uk 31.07.12, 16:38
        oni mowia ze nawet pierwsze zwroty juz poszly - jest to kolejna klamstwo tej linii. Mowia tak by pozbyc sie tych maili, telefonow, obiecuja, ale niestety od OLT nie bedzie zadnych zwrotow. Czy podczas skaldania reklamacji pytali o dane bankowe lub numer karty na ktore przeslac zwrot - na pewno nie, wiec niby jak maja zwrocic - przeciez oni nie maja dostepu do tych danych podczas dokonywania przez Klienta platnosci!. Kolejna bajka. Lepiej probujcie chargeback u siebie w banku. Przykro mi
        • Gość: kal Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 18:09
          Na pewno trochę to potrwa zanim jakieś pieniądze się wyciągnie....

tanie loty
        • Gość: aa usługa charge back IP: *.echostar.pl 31.07.12, 20:57
          Witam,
          dzisiaj byłam w banku(Credit Agricole) za pośrednictwem którego płaciłam za bilety.Złożyłam następujące dokumenty:wyciąg z karty,potwierdzenie rezerwacji z OLT oraz informację z OLT,jaką otrzymałam na mojego maila,że przyjęli reklamacje.Te trzy dokumenty są potrzebne,aby wystapić o zwrot kasy od nich.Bank ma na to 60 dni.

Pozdrawiam,z dużą nadzieją,że jednak odzyskamy swoje pieniądze.
    • Gość: lew Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 21:40
      zobaczycie pieniądze jak świnia niebo !
      • jakanu Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? 03.08.12, 16:13
        Ci co płacili kartą odzyskają pieniądze z banku dzięki chargeback.
        • Gość: kolejna naiwna Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.12, 11:25
          ja wysłałam reklamację ale nie mam żadnego potwierdzenie które chce bank- czy wystarczy dać wyciąg z konta i reklamację? a ja liczyłam na odszkodowanie...:)
          • Gość: T Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.finemedia.pl 14.08.12, 11:54
            W BZ WBK: pismo z prośbą o zwrot kwoty zapłaconej kartą za niewykonanie usługi, wydruk rezerwacji, wydruk z konta potwierdzający płątność kartą i wydruk mail'a z reklamacją do OLT. Wystarczył sam mail do OLT, bez potwierdzenia przyjęcia. Tam chyba już nikt nie pracuje - nie odpowiadają, nie odbierają tel.
            • Gość: ania Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 12:21
              Witam, też czekam na zwrot i złożyłam też reklamacje w banku wbk ;/
              • Gość: Iz Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: 217.97.182.* 14.08.12, 18:56
                Czy ktoś z osób, które otrzymały maila potwierdzającego złożenie reklamacji może udostępnić jego treść? Jeżeli znajdzie się taka osoba, chętnie podam maila.

Myślę, że to przyda się nie tylko mnie.
                Dziękuję z góry.
                • dorota402 Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? 20.08.12, 15:40
                  Otrzymałam potwierdzenie z OLT następującej treści:Dziękujemy za Państwa wiadomośc.Uprzejmie informujemy,że czas rozpatrzenia reklamacji to 30 dni.W sprawach pilnych prosimy o kontakt z naszym Call Center pod numerem+48 58 735 55 55 lub pod adresem e-mail:rezerwacja@oltexpress.com.Z poważaniem Grupa OLT Express."

Złożyłam pod koniec lipca reklamację w banku.Wczoraj dostałam info z banku,że reklamacja została przyjęta,a okres oczekiwania na rozpatrzenie do 10 października.Zostanę powiadomiona pisemnie lub telefonicznie.
                  Reklamację składałam w banku Credite Agricole.

Pozdrawiam
    • Gość: Marcin Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.com 22.08.12, 18:50
      Miałem 3 bilety dla rodziny na wrzesień, płaciłem przelewem, po złożeniu reklamacji z powodu upadku w call centre, pieniądze dotarły na konto po 3 dniach. Można było podać inny nr konta do przelewu (pobrano 1,50 za przelew całej kwoty za 3 bilety).
      • Gość: nucia Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.12, 20:33
        Marcin,
        od kogo dostałeś pieniądze? z banku?
        ja też mam reklamację, płaciłam przelewem
        • Gość: Przemas Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.chelmnet.pl 03.09.12, 16:23
          ja placilem przelewem przez eservice i zlozylem reklamcje w swoim banku, przyjeli dyspozycje ale wyszstko zalezy od odpowiedzi banku odbiorcy
    • Gość: piotr Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: 89.127.172.* 07.10.12, 22:01
      dostalem zwrot kasy za bilety na grudzien przez chargeback
      czekalem ok 7 tygodni
      kupilem oczywiscie przez kredytowke
      pozdrawiam i walczcie o swoje pieniazki
      • Gość: dorota Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.echostar.pl 11.10.12, 13:57
        Witam,
        otzrymałam zwrot pieniędzy.Czekałam od lipca do października.

Pozdrawiam
        • Gość: mirek Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: *.tvk.torun.pl 17.10.12, 20:35
          ja próbuje odzyskac kase ale cały czas bank mi pisze ze dopiero po nie zrealizowaniu biletów moge odzyskac pieniadze i wszczac procedure chargeback. moze ktos mi pomoze
          • Gość: lena Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: 109.76.165.* 01.11.12, 10:03
            Bo taka jest procedura ze musisz czekac w niektorych bankach do terminu "po odbyciu sie lotu"
            • Gość: Dora Re: OLT - czy ktoś dostał zwrot pieniędzy? IP: 212.160.172.* 12.11.12, 11:48
              Złożyłam reklamację w PKO BP - bo ich kartą płaciłam i w ubiegłym tygodniu otrzymałam zwrot pieniędzy za bilety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka