smoga 24.05.13, 22:41 Witajcie, wkrótce lecę na Maltę przez Monachium, gdzie mam ok 8 godzin oczekiwania. Proszę podpowiedzcie, co można w takim czasie tam robić? Czy łatwo jest dojechać do miasta, by coś pozwiedzać? Z góry dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pp Re: Oczekiwanie w Monachium. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 00:29 Bardzo łatwo. Komunikacją miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben franklin Re: Oczekiwanie w Monachium. IP: *.phlapa.east.verizon.net 25.05.13, 06:41 Mozesz snuc sie po dosc rozbudowanym centrum handlowym na lotnisku. Mozesz tez latwo dostac sie Sbahnem (S1 lub S8) do miasta. Jezdza na zmiane co 10 min. Czas podrozy okolo 50 min (~ 30 km). Bilet ~ 10 e. Pojedz do English Garden. Ladne, interesujace i kosmopolityczne miejsce. Milo spedzisz 3 h i czas bedzie wracac na lotnisko. Bon voyage - ben. Odpowiedz Link Zgłoś
smoga Re: Oczekiwanie w Monachium. 25.05.13, 11:16 Bardzo dziękuję i pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Oczekiwanie w Monachium. 25.05.13, 18:40 Zwykle zabijam tam czas w restauracji "Airbräu". Dobre piwo, ktore robia tam na miejscu, znosne wino i bardzo przyzwoite (jak na lotnisko) bawarskie jedzenie. Atmosfera zrelaksowana - nikt nikogo nie pogania - mozna tam spokojnie siedziec 2-3 godziny z jakims minimum zamowien. Odpowiedz Link Zgłoś
wiel.blondynka Eureka! 25.05.13, 23:25 kwiatek_leona napisała: "Dobre piwo, ktore robia tam na miejscu..." Faktycznie, dobre piwo produkowane w Bawarii to rzadkosc:) Sa plany przeniesienia Oktoberfest do Drezna. Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: Eureka! 26.05.13, 14:39 wiel.blondynka napisał(a): > kwiatek_leona napisała: > > "Dobre piwo, ktore robia tam na miejscu..." > > Faktycznie, dobre piwo produkowane w Bawarii to rzadkosc:) Podejrzewam, że autor miał na myśli „na miejscu w lokalu”, w odróżnieniu od przyjeżdżającego w kegach/butelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
wiel.blondynka Mea culpa:) 26.05.13, 20:05 Faktycznie, to miala na mysli. Airbrau warzy swoje piwo na miejscu. Kwiatek_Leona za nieuzasadniona ironie przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Mea culpa:) 27.05.13, 17:58 Nie ma problemu, browar na lotnisku jest istotnie zjawiskiem wysoce niecodziennym, choc akurat w Monachium calkiem sensownnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
jobi Re: Mea culpa:) 27.05.13, 18:24 Ja czekam 3 godziny w Monachium, to teraz już wiem, gdzie je spędzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
smoga Re: Mea culpa:) 27.05.13, 21:01 Wprawdzie nie jestem koneserką piwa, ale za wszystkie rady i sugestie bardzo dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś