Dodaj do ulubionych

airberlin-alkohol

17.09.13, 13:52
witajcie,
1.10 lecę BERLIN TEGEL-PUNTA CANA liniami airberlin i mam pytanie odnośnie alkoholu:

- czy w strefie wolnocłowej po zakupie i zapakowaniu go przez sprzedawcę w folię mogę go swobodnie w samolocie skonsumować?
- czy są jakieś ograniczenia odnośnie spożywania alkoholu w samolocie?

Pytam, bo jest to strasznie długi lot i środek nasenny w moim przypadku będzie zbawieniem.
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • zawracanie.dupy Alkohol w samolocie 17.09.13, 15:25

Nie mozesz swobodnie konsumowac alkoholu wniesionego na poklad samolotu.
      Zadnego. Mozesz swobodnie konsumowac tylko alkohol kupiony na pokladzie.
      Mozesz konsumowac ukradkiem swoj alkohol w toalecie lub gleboko schowana
      pod siedzeniem. W tym przypadku kup alkohol odkrecany poniewaz korkociag
      moze sie nie przeslizgnac przez przez odprawe bezpieczenstwa. Nie musisz sie
      wowczas przedstawiac pasazerom. Bedzie wiadomo, ze jestes Polka.

Ograniczeniami konsumpcji alkoholu na pokladzie moga byc dwie kwestie:
      Twoja kasa i odmowa sprzedazy Tobie alkoholu przez personel jezeli zadecyduja,
      ze masz juz dosyc. Innych ograniczen nie ma.

Lot z TXL do PJU trwa okolo 10 h. Nie jest to STRASZNIE dlugi lot. Sa straszniejsze.

W zwiazku z niedaleka podroza miotaja Toba niepewnosci i sprawy niejasne ktore
      pedza przez Twoj umysl. Uaktywnilas sie i weszlas w faze pytan. Przyjacielska sugestia:
      pozbieraj sobie wszystkie pytania na karteczce i zaloz tylko jeden watek samolotowo
      -alkoholowy lub z podobnymi intrygujacymi Ciebie kwestiami. Jestem gleboko przekonany,
      ze wspolnymi, forumowymi, silami udzielimy Tobie wyczerpujacych odpowiedzi.

Do zobaczenia.
    • jot.be Re: airberlin-alkohol 17.09.13, 16:12
      Nie ma chyba takiej linii, która pozwala konsumować własny alkohol na pokładzie.

Pozdr
      • Gość: smutny alkoholik Re: airberlin-alkohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.13, 16:28

Nie ma:(.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka