Gość: mac IP: *.svenskaspel.se 13.02.07, 00:52 jak linie lotnicze sobie radza z osobami otylymi? czy bukuje sie dla nich dwa fotele? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwirekiwigura Re: osoby otyle 13.02.07, 01:02 Raczej na odwrot. To nie linie lotnicze sobie musza poradzic, ale osoby otyle. I jesli wiesz, ze nie miescisz sie na fotelu to lecisz albo w biznesie, albo placisz za dwa miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaus Re: osoby otyle 13.02.07, 10:47 No wlasnie nie jest to takie proste,kilka lat temu chyba francuskie linie lotnicze odmowily wejscia na poklad osobie otylej,nie bylo wtedy mozliwosci dokupienia biletu bo nie bylo miejsc i koles nie polecial.z tego co wiem zaskarzyl on linie ale nie wiem jak ta sprawa sie skonczyla. swoja droga to dla mnie dziwne ze kolesie wazacy po 100kg maja prawo zabrac tyle samo bagazu ile ja czy np kobieta o polowe lzejsza od takiej osoby.w rezultacie jest tak ze ja i moj bagaz wazymy mniej niz sam otyly pasazer co akurat przy obecnej polityce cenowej jest niezroumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura Re: osoby otyle 13.02.07, 14:29 Jest proste. Linie lotnicze maja prawo odmowic wejscia na poklad osobom nie mieszczacym sie fotelu. A dodatkowe miejsce trzeba wykupic w momencie kupowania biletu, a nie wejscia do samolotu. To samo dotyczy np. osob ktore podrozuja z kontrabasem i nie chca aby ten instrument lecial w luku bagazowym. Mozna wykupic dla niego bilet. Odpowiedz Link Zgłoś