Gość: edyta IP: *.t2.dsl.vodafone.it 23.03.09, 21:33 czy ktos lata£ z tymi liniami - czy zmieniaja dni zarezerwowane i czy zarezerwowanie onlain na norwegian jest pewne dziekuje za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: milka Re: norwegian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 09:54 Ja jeszcze nie lecialam tymi liniami ale robilam rezerwacje.Wszystko poszlo sprawnie.Szybkie potwierdzenie rezerwacji .Pobranie z konta szybkie i bez dodatkowych oplat. Sprawdzalam ile zaplacilabym za ten sam przelot u posrednika.Roznica od 60 zl do 200zl.Rezerwacje robilam na oficjalnej norweskiej stronie.Jest mozliwosc wyboru jezyka.Jak narazie to polecam zobaczymy jak bedzie z samym lotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: norwegian IP: *.t2.dsl.vodafone.it 24.03.09, 12:42 dziekuje bardzo , ja mam zamiar zarezerwowac dzis i tez bezposrednio u norwegian - wyglada to prosto , ja rezerwuje na lipiec gdyby Pani lecia£a wczesniej , prosze napisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: norwegian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:26 Ja lece na poczatku wrzesnia do Paryza.Chyba nie ma sie czego martwic bo slyszalam dobra opinie .Byly tu kiedys watki o Norwegian i to pozytywne.Placilam karta kredytowa.Przez okolo tydzien byla na karcie kwota zablokowana- chodzi mi o cene biletow.Potem juz zostala potracona z karty. Dla pewnosci dzwonilam do nich aby sie upewnic czy wszystko jest jak potrzeba. Pozdrawiam i zycze milego lotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: norwegian IP: *.t2.dsl.vodafone.it 24.03.09, 20:34 dziekuje - napisze po przylocie , ja lece z Rzymu do Warszawy i z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: norwegian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:37 Dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doty Re: norwegian IP: 62.111.194.* 25.03.09, 13:25 Lecialam z nimi już chyba ze 20 razy i nie moge narzekać. raz tylko samolot mia opoznienie z Paryza do Warszawy ale czekanie umiliy nam kupony na darmowy lunch w jednym z lotniskowych barków. Ale to juz chyba zasuga samego lotniska. jak najbardziej polecam, latają na dobre lokalizacyjnie lotniska. No i w kwietniu kolejny raz z nimi lece. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: norwegian IP: *.t2.dsl.vodafone.it 25.03.09, 20:14 dziekuje za dobre wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observerr Re: norwegian IP: *.novartis.com 27.03.09, 15:58 Potwierdzam pozytywne opinie. Leciałem 4 razy, Rzym x 2, Paryż i Salzburg. Zawsze OK, czysto, uprzejmie. Moim zdaniem jedna z najlepszych low cost operujących z W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: norwegian IP: *.t2.dsl.vodafone.it 27.03.09, 22:29 dziekuje lecimy z dziecmi i naprawde wiedzac ze jest to dobra kompanija leci sie "lekko " Odpowiedz Link Zgłoś
ferdydurke86 pomocy 28.03.09, 01:29 Znalazłam na stronie norwegian informacje o locie do przykładowo Rzymu za400zł w obie strony. Nic z tego nie rozumiem. Dlaczego tak tanio? Cena nie zawiera jakiś opłat? Piszą ze wszystkie sa w nią wliczone.. Rożnica miedzy cena 'a' podana w razie zakupu biletu przed odlotem jest o niebo większa, niz od tej ceny promocyjnej 'b', które teraz wynosi te 400zł i moze sie mzieniac!? O co w tym wszystkich chodzi' Czy to realne lecieć za 400zł w obie strony z ewentualna dopłatą, ktora sobie zastrzegli, w razie ''czegoś tam..''? Pomocy Podalam juz ten post na innym forum to mnie tu odesłali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: pomocy IP: *.t2.dsl.vodafone.it 28.03.09, 08:07 ja kupi£am bilety dla 4 osob (2 doros£ych 2 dzieci ) oczywiscie przez internet , na lipiec i ca£a suma to 380€uro i mysle ze przed odlotem nie powinno byc zadnej dop£aty - bilet to moim zdaniem "umowa " czyli nie moga podnosic ceny po jego zakupie . Oczywiscie moze byc dop£ata za dodatkowy bagaz lub jesli przekracza wage, a i jesli zmienia daty jest z Pana strony dop£aca pan na lotnisku roznice miedzy biletem ze stara data a nowa jesli sie myle to jesli ktos kto wie i joz lata£ niech napisze Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:45 Tak to jest w tanich liniach.Ja przy rezerwacji mialam cene biletu plus dodatkowo oplata za bagaz rejestrowany. Zwykle tak jest ze czym wczesniej kupujesz bilet to jest taniej.Nie zawsze co prawda ta zasada sie sprawdza.Ja za bilety do Paryza w pazdzierniku zaplacilam dla 3 osob ze wszystkim ok.1200 zl.gdybym ta rezerwacje robile miesiac temu zaplacilabyn 300 zl taniej bo byla promocja. Tak to niestety bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumasi Re: pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 14:00 Jak odblokować konto klienta w Norwegian? Zapomniałam hasła, zablokowało mi konto. Maile wysłane na adres pomoc@norwegian.no wracają /zły adres/, a nie bardzo mam ochotę dzwonić na podany nr do Norwegii :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 15:14 Jest biuro i infolinia w Polsce 0703 40 30 40 - biuro@norwegian.no. Biuro jest w Warszawie na ul.Pieknej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: norwegian IP: *.bph.pl 22.04.09, 15:11 a jak jest z tymi ewentualnymi dopłatami, czy zdarza się, że pierwotna cena wzrasta? jak często, potrzebuję zarezerwować dla dówch osób do paryża na październik na stronie, pojawia się też wersja taryfy elastycznej, czycos takiego, gdize cena jest dużo wyższa, czy nie przekieruje mnie na nią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: norwegian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 20:54 Przed akceptacja masz podana cene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: norwegian IP: *.bph.pl 23.04.09, 08:59 milka dzięki za odpowiedź, a nie orientujesz się, czy cena biletów może wzrosnąć jakoś znacznie do października? i czy jest wtedy możliwość rezygnacji? dzięki i pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: norwegian IP: *.router1.tygrys.net 23.04.09, 10:15 Jesli kupisz juz bilet,nie dotycza Ciebie zadne zmiany cen. Ani dzis,ani w pazdzierniku:) Ceny beda sie zmieniac dla tych,ktorzy dopiero beda kupowac. W tanich liniach na ten sam lot ceny biletow moga byc rozne.Zazwyczaj obowiazuje zasada-im wczesniej zakupisz tym taniej.Np 10 pierwszych biletow mozna nabyc za 20zl,kolejnych dziesiec juz po 40zl i td... Lecac do Rzymu Norwegianem zaplacilam okolo 180zl za bilet w jedna strone.Kupilam dwa miesiace prze wylotem.Tydzien przed data wylotu ten sam bilet kosztowal ok 700zl.Ale tyle zaplaci osoba,ktora kupowala tydzien przed wylotem.Nas obowiazuje cena w momencie kupna,a nie tydzien, czy miesiac pozniejsza. Cena podana na stronie jest cena za bilet i oplaty lotniskowe. Oraz bagaz podreczny-w Norwegianie 10kg,zwroc tez uwage na dozwolone rozmiary bagazu podrecznego.Bagaz tzw rejestrowany platny jest dodatkowo w tanich liniach.Poczytaj zasady regulaminowe na stronie przewoznika.Za operacje karta kredytowa/debetowa przewoznik pobiera tez oplate.Sprawdz ile na stronie Norwegiana. Jesli lecisz np na tydzien mozna spokojnie zmiescic sie ze swoimi rzeczami w bagazu podrecznym. Napisalam najjasniej jak potrafie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: norwegian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 21:38 Za operacje bankowe nie pobrano ode mnie ani zlotowki prowizji. Przy zakupie biletu byla opcja wykupienia dodatkowego ubezpieczenia na rezygnacje z lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: norwegian IP: *.bph.pl 24.04.09, 09:50 Alicja i Milka-bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie rady i informacje, Milka a duża jest ta dopłata za rezygnację?lot ma być dopiero w październiku (prezent dla rodziców na 40 rocznicę ślubu) i czy trzeba podac dane z dowodu os. przy rezerwacji? dzięki serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: norwegian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 10:40 Jezeli moglam byc pomocna to bardzo sie ciesze. Nie umiem Ci powiedziec jaka to kwota .Nie korzystalam z tej mozliwosci.Na stronie Norwegian jest telefon do przedstawicielstwa w Polsce moze tam uzyskasz informacje.Ja robilam rezerwacje w pazdzierniku na wrzesien.Musialam zarezerwowac noclegi tez juz w pazdzierniku bo moglabym miec problem pozniej..I niech sie dzieje wola nieba - wyjechac musimy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doty Re: norwegian IP: *.chello.pl 26.04.09, 18:49 Jesli rezygnujesz z biletu zwracaja ci tylko część pieniążków (no chyba że wykupisz bilet w taryfie elastyczniej ale nie o to przecież chodzi). Jak kupowałam w styczniu na sierpien i zapłaciłam wtedy 320 zł w obie strony, niestety musiałam zrezygnować, zwrócono mi 105 zł dokładnie chyba podate czy coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumasi Re: norwegian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.09, 11:48 to chyba nie bardzo opłaca się wykupywać to ubezpieczenie, skoro nie zwracają całości, tylko jakieś grosze. ubezpieczenie kosztuje ok. 60 zł / osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doty Re: norwegian IP: 62.111.194.* 28.04.09, 15:54 Ja kupowaam bilety po promo cenie więc wtedy podobno tylko tyle zwracają. Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: norwegian 04.05.09, 14:50 Jako bagaż rejestrowany (do luku bagażowego) można zabrać maksymalnie 2 sztuki bagażu na osobę na jeden odcinek podróży o maksymalnej wadze 20 kg w 1 szt. Jeśli całkowita waga bagażu jednego pasażera przekracza 40 kg lub jeśli 1 sztuka bagażu przekracza dopuszczalną wagę 20 kg pobierana jest opłata za nadbagaż w wysokości 65 koron norweskich (NOK) lub 9 Euro (EUR) za 1 kilogram. przekleiłam ze strony Norwegian.no ponieważ Alicja pisała, że każdy bagaż rejestrowany (czyli tylko poza podręcznym) podlega opłacie, możecie napisać jak to jest w rzeczywistości, czy płąci się za każdy bagaż, który idzie do luku, czy jednak nie? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: norwegian 08.05.09, 13:33 hej dla zainteresowanych-sprawdziłam za 20 kg bagażu rej. płaci się ( w przypadku Paryża) 29 zł od os. w jedną stronę pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: norwegian 08.05.09, 14:00 powiedzcie proszę, jak myślicie, czy 2 os. dorosłym w październiku wystarczy na w sumie 6 dni (5 dni pełnych) 10 kg bagażu podręcznego na głowę + 20 kg bagażu rejestr. na głowę? czy może powinnam wykupić po 2 szt. , w sumie 40 kg? kompletnie nie mam orientacji, samolotem leciałam 3 lata temu i nie przywiązywałam wagi do bagażu z góry dziękuję i pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: norwegian IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.05.09, 14:45 Leciałam na tydzień do Turcji, a innym razem do Egiptu i zawsze mój bagaz miał max 10-12 kg. Raz do Londynu na 5 dni walizka wazyła 8 kg. Pewnie masz wage łazienkową i mozesz sie wstepnie spakowac i zwazyc bagaz. Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: norwegian 08.05.09, 15:01 Basiu bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, własnie byłąm ciekawa ile może ważyć taki bagaż na tydzień , w takim razie myślę, że dodatkowe 20 kg na głowę (poza bezpłatnymi 10) w zupełności wystarczy pozdr. serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: norwegian 11.05.09, 15:04 milka pisałaś, że przez tydzień miałaś zablokowana kwotę na karcie, ale czy bilety dostałaś na maila od razu, czy dopiero jak zdjęli Ci pieniądze z karty? mialam nadzieję, że mają opcję opłaty z rachunku, ale nie pozdr. dzięki z góry za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: norwegian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 18:06 Dokladnie nie pamietam , sprawdzalam na TRAVEL DOKUMENT i jest tam data i godzina mojej rezerwacji.Przypuszczam ze od razu przyszlo.W Travel D... masz wszystko date i godzine wylotu i wszystko odnosnie bagazu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doty Re: norwegian IP: 62.111.194.* 12.05.09, 09:52 Ja też dostalam od razu bilet mimo że kwota zostala zablokowana i sciagnieta dopiero po 5 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś