Gość: A.Czarnecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:52 Tak zaprawiamy jagody od zawsze wg starej niemieckiej receptury. Robimy z nich świetną zupę jagodową z grysikiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiki Re: Czarne jagody pasteryzowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:28 a czy one moga stac do zimy w słoikach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Czarne jagody pasteryzowane IP: *.inpoland.pl 26.08.05, 12:57 Po to są pasteryzowane aby stały nie tylko do zimy, ale i do wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Czas pasteryzacji stanowczo za długi. 26.08.05, 13:02 Te jagody są JUŻ zakonserwowane cukrem i swobodnie powinny przez rok stać. Jeśli już się rzuca do ich pasteryzowania to wystarczy 5-10 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 Re: Czas pasteryzacji stanowczo za długi. 26.08.05, 13:06 Ja identycznie przerabiam jagody, z tym że pasteryzuję max 15 min. Rzadko kiedy się popsuły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Czas pasteryzacji stanowczo za długi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:15 dzieki.Ja jestem poczatkujaca w tych sprawach.Rozumiem,ze gotuje sie słoiki przez te 15 min.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re:a ja robię po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 17:02 od zawsze tak robię jagody stoją nawet do drugiego sezonu jagodowego nie wiedziałam tylko ,że to niemiecka receptura;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Czarne jagody pasteryzowane 25.10.05, 22:09 Też tak pasteryzuję od lat. Najwspanialszy jest makaron z jagodami i jogurtem. Ja jeszcze dodatkowo mrożę jagody, świetne są pierogi. Można jeść całą zimę. Pychota. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Czarne jagody pasteryzowane 06.07.06, 17:35 Pyszny jest też makaron polany takimi jagodami, a na to jogurt z cukrem, a jak ktoś lubi i może, to śmietana z cukrem. Pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś