Dodaj do ulubionych

Sklep(y) Kujawiak - Uwaga na rachunki - oszukuja!

IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.12.09, 11:13
Taki zyczliwy i pomocny post przed swietami aby nie dac sie oszukac-
Wczoraj zdarzylo sie zonie mojej robic zakupy w sklepie polskim
Kujawiak na Alpertonie, zachodni Londyn (podobno jest wiecej niz
jeden sklep o tej nazwie tych samych wlascicieli wiec 'beware').
Pierogi, uszka etc ogolnie samo zarcie + gazety. Duzo pozycji na
rachunku. W domu, tak z ciekawosci rzucilismy okiem na rachunek i
odkrylismy pozycje...VAT. Zaznaczam ze wszystkie produkty maja
stawke zerowa w tym kraju. Co bardziej bezczelne VAT byl naliczony
w wysokosci ...17.5% czyli wyzsza niz obecnie obowiazujaca. Pomine
fakt, ze poziom obslugi w tym sklepie jest zenujaco niski, ale tak
bezczelnego oszustwa juz dawno nie widzialem wiec chyba bede
zlosliwy dla nich a wszystkim polecam sprawdzac rachunki od nich.

Milych swiat poza tym :)

Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: Sklep(y) Kujawiak - Uwaga na rachunki - oszuk IP: *.aster.pl 23.12.09, 11:26
      Zaznaczam ze wszystkie produkty maja
      > stawke zerowa w tym kraju.

No chyba jednak nie wszystkie...
      customs.hmrc.gov.uk/channelsPortalWebApp/channelsPortalWebApp.portal?_nfpb=true&_pageLabel=pageTravel_ShowContent&id=HMCE_CL_000118&propertyType=document#P19_850
      • Gość: Zyczliwy Re: Sklep(y) Kujawiak - Uwaga na rachunki - oszuk IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.12.09, 11:32
        Wszystkie - w domysle na moim rachunku ;)
        • Gość: mmm Re: Sklep(y) Kujawiak - Uwaga na rachunki - oszuk IP: *.aster.pl 23.12.09, 11:38
          Złożyłeś reklamację?
          • Gość: Zyczliwy Re: Sklep(y) Kujawiak - Uwaga na rachunki - oszuk IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.12.09, 11:46
            Zloze naturalnie ale jak sie domyslasz chodzi o fakt, ze ktos w tak
            bezczelny sposob wykorzystuje niewiedze ludzi (polscy klienci sa
            przeciez przyzwyczajeni do placenia VAT-u za zywnosc w PL a
            najczesciej nie maja pojecia jakie sa tu regulacje.
            • Gość: mmm Re: Sklep(y) Kujawiak - Uwaga na rachunki - oszuk IP: *.aster.pl 23.12.09, 11:50
              Jak przeczytali strone Revenue&Customs to jakieś tam pojęcie mają. Ja bym był daleki od szklanowania sklepu zanim mu się nie udowodni błędu. Naprawdę jesteś taki pewny, że na swojim rachunku nie masz ani jednej pozycji, która była opodatkowana SR?
              • Gość: Zyczliwy Re: Sklep(y) Kujawiak - Uwaga na rachunki - oszuk IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.12.09, 11:53
                Widzisz, rzecz w tym ze z racji pracy wykonywanej jestem pewien. Po
                drugie, SR to 15 a 17.5 % :)
                • Gość: mmm Re: Sklep(y) Kujawiak - Uwaga na rachunki - oszuk IP: *.aster.pl 23.12.09, 11:59
                  Czyli oprócz reklamacji w sklepie można jeszcze "zyczliwie poinformować" odpowiedni urząd, bo prawdopodobnie sklep "zapomniał" obniżyć stawkę w grudniu 2008
          • bigstrand Re: Sklep(y) Kujawiak - Uwaga na rachunki - oszuk 23.12.09, 11:49
            Gość portalu: mmm napisał(a):

> Złożyłeś reklamację?

ha ha ha....

-prosze pani, ser ktory jest na polkach jest przeterminowany
            -niemozliwe
            -mozliwe, prosze sprawdzic; tutaj podaje rzeczony ser
            -ja nie widze, ser jest OCZYWISCIE dobry,
            -moze jest i dobry ale przeterminowany, data przydatnosci jest zaklejona metka z tego sklepu, moze dlatego pani nie widzi
            Pani sklepowa z mina ktora wyraza pogarde dla mnie jako bezczelnemu oszczercy idzie w kierunku polki z serami
            -A dlaczego pan wzial ser ktory jest przeterminowany, -o tutaj ten kawalek nie jest przeterminowany!! Trzeba patrzec co sie bierze a nie pozniej sie awanturowac!
            • Gość: mmm Re: Sklep(y) Kujawiak - Uwaga na rachunki - oszuk IP: *.aster.pl 23.12.09, 11:51
              no nie mówcie, że w UK nie można złożyć reklamacji rachunku...
    • Gość: azkeel dla odmiany IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.12.09, 13:22
      Wczoraj robilem zakupy w Tesco. Miedzy innymi butelka bialego wina.
      Wszystko bylo ok do czasu kiedy butelka przeszla przez dno siatki i
      rozbila sie o chodnik dwa kroki od drzwi wejsciowych do mojego domu.
      Kilka godzin pozniej bylem znowu w Tesco i bardziej dla zartu niz z
      innych powodow zlozylem reklamacje na beznadziejnej jakosci siatki
      przez ktore stracilem butelke wina. Mila pani powiedziala, ze
      niestety na jakosc siatek nic nie poradzi bo to czesc strategii "go
      green" ale butelke wina oczywiscie mi oddadza.

Szczerze sie zdziwilem.
      • Gość: Ryszard Re: dla odmiany IP: *.zone5.bethere.co.uk 23.12.09, 15:50
        Podsumowujac: nie robic zakupow w polskich sklepach - kupowac w Tesco i innych supermarketach. :)
        • mishek1 Re: dla odmiany 23.12.09, 21:09
          i uzywac torby wielorazowego uzytku!
          :)
        • Gość: azkeel Re: dla odmiany IP: *.zone9.bethere.co.uk 23.12.09, 22:19
          Tak calkiem to bym tych polskich sklepow nie oczernial. Ja od kilku lat
          regularnie odwiedzam polski sklep w Rochdale mimo ze ponad 2 lata temu
          przeprowadzilem sie z tamtad do Leeds (dwadziescia pare mil). Mam kilka
          polskich sklepow o wiele blizej ale jezdze tam wlasnie ze wzgledu na
          swietna obsluge. Plus zawsze dostaje jakas darmowa czekolade albo
          ptasie mleczko do zakupow i moge u nich kupic moje regionalne piwko -
          Perla.
          • Gość: mama Re: dla odmiany IP: *.range86-147.btcentralplus.com 24.12.09, 10:24
            a ja wczoraj byłam w takim sklepie , gdzie pani przyniosła gacie mężowskie do
            reklamacji. Gacie były jak najbardziej używane, sprane z dziura z tyłu na szwie
            i pani mówiła ,że te rzeczone gatki kupiła miesiąc temu i taka rzecz nie powinna
            się stać. Kierownictwo wezwane wysłuchało skargi ,a ludzie w kolejce do kasy
            wysłuchali tej skargi po raz drugi. Na pytanie czy pani ma paragon , odpowiedź
            padła przecząca, co nie wpłynęło na fakt, że kierownictwo nakazało wypłacić z
            kasy klientce 3,50Ł :))) Ku radości jej samej i ludzi w kolejce.
            • Gość: DIY Re: dla odmiany IP: *.dev.agora.pl 02.01.10, 23:58
              Pare razy rekolamowalem jakies spozywcze drobiazgi - raczej z
              ciekawosci - bez paragonu, bo takie paragony najczesciej laduja w
              koszu juz przy wyjsciu ze sklepu. Za kazdym razem dostawalem zwrot
              pieniedzy. Czasami to byl supermarket, czasami jakis 'corner shop'.
              Kiedys nawet oddalem cos wiekszego (nie spozywczego), bo nie
              spelnialo moich oczekiwan - tez bez paragonu. W tym wypadku nie
              dostalem gotowki, tylko note kredytowa sklepu (przy kolejnych
              zakupach odliczano kwote zakupow i wystawiano poprawiona note :-)

A jezeli tytulowy sklep rzeczywiscie oszukuje, mozna to zglosic w
              'trading standards' i HMR&C.
          • Gość: ola sklep w rochdale IP: *.manc.cable.ntl.com 06.01.10, 00:05
            Az z ciekawosci zapytam o ktorym sklepie piszesz, bo ja mieszkam tu od niedawna
            i znam tylko ten na milnrow rd, czy to ten? bo tez bym sie napila mojej
            regionalnej perelki, a w tym sklepie jej nie widzialam,wiec moze jest jakis inny?

Dzieki za odpowiedz.
            • Gość: azkeel Re: sklep w rochdale IP: *.zone9.bethere.co.uk 06.01.10, 10:18
              Pisalem dokladnie o tym na Milnrow. Perelka jako towar luksusowy jest na
              zamowienie :) Zapytaj jak bedziesz nastepnym razem.
              • Gość: ola Re: sklep w rochdale IP: *.manc.cable.ntl.com 06.01.10, 12:30
                A dziekuje za szybka odpowiedz. Musze Ci przyznac,ze faktycznie obsluga tam jest
                bardzo mila i zawsze sobie nawiazuje ze sprzedawcami mala pogawedke, co rzadko
                mi sie zdarza wsrod polskich sprzedawcow. Rzadko tez chodze po polskich
                sklepach,ale tam chetnie wracam. W sumie to jedyny polski sklep, w ktorym juz
                bylam kilka razy i dzis chyba tez sie wybiore. Pozdrawiam.
    • Gość: sss Re: Sklep(y) Kujawiak - Uwaga na rachunki - oszuk IP: *.zone13.bethere.co.uk 13.07.10, 17:34
      w kujawiaku oszukuja bo wlascicielka placi 4 funa na godz.dziewczyny
      chca dorobic;)
      • Gość: lila Re: Sklep(y) Kujawiak - Uwaga na rachunki - oszuk IP: *.hari.cable.virginmedia.com 10.09.10, 23:50
        dokladnie w sklepie oszukuja:
        1.towar przeterminowany, daty poprzebijane -sama to robilam jak pracowalam, konserwy dwa lata po dacie staly na polkach:):):)
        2.towar spod lady, nielegalny-fajki i woda, piwsko etc
        3.spozywanie alkoholu na sklepie w trakcie pracy
        4.brak nalepek angielskich na towary-wymagane tutaj
        5.absolutny brak kultury u szefowej, zaawansowany mobbing w stosunku do pracownikow
        6.praca na czarno, brak rejestracji, stawka max 3 funa biorac pod uwage ile godzin sie tam tyra
        7. zastraszanie pracownikow , grozby pobicia i oskarzenia o kradzieze
        8.zaleganie z wyplatami, marnymi do tego
        9.zapie...na sklepie w warunkach nie do przyjecia-dziewczyna stracila dziecko z wysilku....
        mam pisac dalej?????
    • Gość: WARTO POCZYTAC O K Re: Sklep(y) Kujawiak - Uwaga na rachunki - oszuk IP: *.zone13.bethere.co.uk 25.02.11, 18:45
      Twww.londek.pl/miejsca/pokaz/164/Kujawiak/
    • Gość: Artur [...] IP: *.as13285.net 30.03.14, 15:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ili kujawiak IP: *.2-4.cable.virginm.net 18.11.14, 10:47
      procawal tos na ealingu w kujawiaku
      • a74-7 Re: kujawiak 18.11.14, 21:42
        hujawiaczek juz zamkniety na ealingu , od 22 listopada otwieraja na Hounslow .
    • Gość: ili kujawiak IP: *.2-4.cable.virginm.net 19.11.14, 11:24
      wie ktos jak mozna sie z nimi skontaktowac jakos droga emailowa czy jakos tak
    • a74-7 Znowu oszukuja :-) 26.06.15, 20:45

Jeszcze roczek nie minal a juz oszukuja :-)
      Przedatowane towary to jedna rzecz
      , jeden z klientow zwrocil mi uwage zebym sprawdzala kod produktu bo wprowadzaja zawyzona cene. Sprawdzilam I faktycznie obrobili mnie na serze na £1.50
      • Gość: Były pracownik Re: Znowu oszukuja :-) IP: *.bb.sky.com 29.07.15, 18:55
        Wczoraj kupiłam Tatarów po dacie, i dwa jogurty wymysł Kazi żeby trzymać normalnie.na.półce to się sprzeda.się kur rozpędzilam dziś biorę i ch dupa było do niedzieli.
        Tam jest wszystko po dacie bułki skala stare odgrzewane kilka razy tam już ruchu nie ma bo tyle jest anty i złodziejstwo kasjerek tu funt tam dwa.
        A po szefowa wykończa cały personel ale najgorzej kazia która moczy mięso całe ranki w occie i płynie do naczyń tam Wszystko jest stare patrzcie na daty!!!
    • Gość: Anonymous Kujawiak London IP: *.dab.02.net 26.11.15, 13:34
      Kujawiak i inne sklepy tych wlascicieli to chyba najgorsza siec w Londynie typowy oboz pracy,nikt sie tutaj nie liczy z pracownikami,mobbing na kazdym kroku. Wedliny kwitna w lodowkach porazka. Praca za 6,70 jak chcesz podwyzke to ci powiedza ze to jest biznes a nie zaklad pracy, pytam sie kto ten biznes robi,nie pracownicy przypadkiem dla wlascicieli .Bazuja caly czas na nowych pracownikach po kilku dniach juz nowi to daje do myslenia ludzie nie wytrzymuja presji.Nie polecam osobom szukajacym pracy, zadnego przeszkolenia do pracy a odbijaja godziny za niby trening . Zero podstaw bhp .Wymagan tysiace w zamian nawet dziekuje nie uslyszysz, menadzer nie potrafi motywowac pracownikow ,chyba niezbyt nadaje sie na to stanowisko.
      • Gość: Maly Re: Kujawiak London IP: *.4-2.cable.virginm.net 26.11.15, 20:50
        W ktorym Kujawiaku? Na Ealing, Hunslow, czy Edgware (U Cioci)?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka