Dodaj do ulubionych

Problem z internetem, prosze o rade

IP: *.e7even.com 29.05.07, 17:37
Czesc wszystkim,

Mam pytanie - mieszkam z kolega ktory jest jednoczesnie wlascicielem
mieszkania i nie chce zainstalowac internetu, mamy BT landline ale on nie
chce przedluzac kontraktu. Czy ja moge wziac internet na siebie? Mieszkanie
jest tylko na jedna osobe wiec on nie chce zeby moje nazwisko bylo na
jakichkolwiek papierach, czy sa jekies alternatywy jesli chodzi o internet?
Wlasnie szukam nowej pracy i ladnie mnie ten kolega urzadzil :(
Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: Problem z internetem, prosze o rade IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 29.05.07, 18:07
      Mozesz kupic bezprzewodowy internet od jednego z operatorow komorkowych. Jak
      przejrzysz ostatnie watki na forum, to co dopiero byl poruszany temat internetu
      z T-Mobile.
    • aznar33 Re: Problem z internetem, prosze o rade 29.05.07, 18:09
      > ladnie mnie ten kolega urzadzil :(

Wredna szuja z tego kolegi. Że też nie chce gościowi zainstalować internetu.
      Podlec jeden.
    • Gość: maciejowy Re: Problem z internetem, prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 22:18
      W Twojej sytuacji najlepsza opcja to Internet przez modem - diall up podłączany
      do linii telefonicznej. Wykupujesz abonament za około 15funtów i łączysz sie z
      netem przez numerem 0800. Minus jest taki ze internecik jest wolny - to nie
      adsl, ale duzy plus ze umowa jest na czas nieokreślony możesz w każdej chwili
      zrezygnować. Ps musisz miec konto/karte debetową choć moze to się zmieniło. np.
      register.tesco.net/online/
      • Gość: vitek Re: Problem z internetem, prosze o rade IP: *.leed.cable.ntl.com 29.05.07, 22:39
        O czym ty mówisz, za 15 funtów można mieć broadband (adsl)
        • Gość: romuś Re: Problem z internetem, prosze o rade IP: 86.9.30.* 29.05.07, 23:06
          > O czym ty mówisz, za 15 funtów można mieć broadband (adsl)
          ale na to przeciez kolega sie nie zgadza :)
          zobacz tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=63095140
        • matt.cobosca Re: Problem z internetem, prosze o rade 29.05.07, 23:06
          Zainstaluj broadband z Virgin, jezeli ulica na ktorej mieszkasz, jest w ich
          zasiegu, to puszcza internet kablem i nie trzeba placic za dzierzawe linii
          telefonicznej. Ja tak zrobilem i place £15 na miesiac za broadband 2Mb/s i bez
          limitow przy sciaganiu.
          • Gość: maciejowy Re: Problem z internetem, prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 23:27
            Ta oferta virgin jest tylko w dużych miastach czy może też w mniejszych? Zasięg
            czyli własne kable i studzienki maja czy po prostu centralka a tzw ostatnia mila
            na kablach bt ?
          • Gość: profes79 Re: Problem z internetem, prosze o rade IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 30.05.07, 04:45
            Zapomniales dodac ze umowe z Virginem sie podpisuje na 12 miesiecy. A skoro
            kolega sie nie zgadza na BT to watpie czy zgodzi sie na Virgina. Po prostu ma
            wszystkie papiery w mieszkaniu na siebie i nie chce tam mieszac nikogo innego.
            Rada dla zalozyciela watku: nie podobaja sie warunki? Poszukaj innego
            mieszkania.
            • matt.cobosca Re: Problem z internetem, prosze o rade 30.05.07, 09:58
              Trzeba wejsc na strone Virgin i wpisac adres pod ktorym sie mieszka, wtedy
              bedzie wiadomo czy ulicy na ktorej znajduje sie dom jest okablowana. Ja tam
              gdzie mieszkam wynajmuje tylko pokoj i umowa jest na mnie, jesli chcialbym sie
              przeprowadzic to po prostu dzwonie do Virgin i informuje ich ze zmienilem adres
              zamieszkania, a oni podciagaja mi kabel do nowego mieszkania - koszt 25 funtow.
              • Gość: swiniopas Re: Problem z internetem, prosze o rade IP: *.asfd.broadband.ntl.com 30.05.07, 10:21
                A moze moj sposob na uzywanie internetu
                w pracy sie nada? Potrzebuje tylko w dni
                robocze, w godzinach 9am-6pm i taka mozliwosc
                daje mi Tiscali( www.tiscali.co.uk)
                Wejscie poprzez modem i numer specjalny, nie obciaza
                konta telefonicznego wlasciciela numeru. Cena: ok 6 funtow
                na miesiac. Dostep w tych godzinach nieograniczony ale
                na ogol po 2 godz wylancza automnatycznie i trzeba sie
                ponownie zalogowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka