Dodaj do ulubionych

Europejski nakaz

06.02.11, 11:13
Widzieliście dzisiaj rano artykul na I stronie gazety.pl ?Za panią Ania wydano list gonczy w calej Europie.Oszukala swojego pracodawcę, miala wyrok sądowy, wyjechala za granicę, zadlużenie wplacala mecenasowi w jakiejś kancelarii-nie przekazywal ich jednak na poczet dlugu.
To znaczy za kazdym dlużnikiem banku można wydać taki nakaz?Czy tylko dlatego,że chodzilo o pracodawcę?
Obserwuj wątek
    • Gość: m. Re: Europejski nakaz IP: 217.116.101.* 06.02.11, 12:04
      Nie, bo tam chodziło o to, że ona dostała wyrok więzienia w zawieszeniu za to oszustwo czy tam defraudację. Skoro nie spłacała grzywny, to sąd postanowił jej odwiesić tą karę więzienia.
      • kaorla_k13 Re: Europejski nakaz 06.02.11, 12:33
        Czyli za dlugi bankowe nie można dostać wyroku do odsiadki, tak?i wtedy nie jest się poszukiwanym nigdzie ?Jedynie wPolsce oczywiście żaden kredyt, żadne raty, kupno czegokolwiek, no i wchodzą ci na konto.
        • Gość: m. Re: Europejski nakaz IP: 217.116.101.* 06.02.11, 13:13
          Za dług - nie. Można jedynie mieć zarzuty kryminalne za rzeczy typu wyłudzenie, sfałszowane dokumenty, ale to osobna bajka. Jeśli się normalnie wzięło kredyt, spłacało a potem coś poszło nie tak i przestało się spłacać, to prokurator nic do tego nie ma.
          • Gość: michał Re: Jeśli się normalnie coś się wzięło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 18:54
            podpisało umowe np z ERA , z C+ , zabrało sprzęt i nic nie płaciło wogóle i dług trafił np do Kruk'a to już sądu nie będzie ? bo myslę ,że na poczatek powinno być zgłoszenie do prokuratury o wyłudzeniu ale jak nie było to może nie będzie
        • Gość: mm Re: Europejski nakaz IP: *.zacheta.szczecin.pl 06.02.11, 13:49
          kaorla_k13 napisała:
          > Czyli za dlugi bankowe nie można dostać wyroku do odsiadki, tak?i wtedy nie jes
          > t się poszukiwanym nigdzie ?Jedynie wPolsce

W Polsce też się nie jest poszukiwanym.
          Swoją drogą zadziwiające: potrafisz pisać, potrafisz czytać, ale analfabetyzm funkcjonalny widać z kilometra - w treści artykułu sytuacja bohaterki jest opisana dokładnie.
          • kaorla_k13 Re: Europejski nakaz 06.02.11, 18:49
            Masz rację, przyznaję,Ja po prostu nie znalam dokladnie tego artykulu, kolezanka mi o tym powiedziala,widocznie niezbyt dokladnie.
            • Gość: mm Re: Europejski nakaz IP: *.zacheta.szczecin.pl 07.02.11, 06:22
              kaorla_k13 napisała:
              > Masz rację, przyznaję,Ja po prostu nie znalam dokladnie tego artykulu, kolezank
              > a mi o tym powiedziala,widocznie niezbyt dokladnie.

Mogłaś odszukać artykuł.
              Ale i tak w świetle powyższego - zwracam honor i przepraszam za nie do końca uzasadnioną krytykę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka