25.10.11, 15:21
Moja sprawa wygląda następująco - miesiąc spóźniam z zapłaceniem ostatniej raty za kartę bankowi, oni oczywiście dali sprawę KRUKOWI, ten wysłał pismo listem ZWYKŁYM i do sumy zaległej doliczył swoje.
Nie jest to jakaś astronomiczna kwota - dla banku 230, plus 20 zł dla KRUKA, problem w tym, że wkurza mnie KRUK ilością interwencji - wiem wiem,oni tak mają,wczoraj przyszło pismo z terminem płatności do czwartku a dziś miałem już 2 telefony od nich - których oczywiście nie odebrałem.
W piśmie podane jest konto banku na które mam wpłacić zaległość, i nie zamierzam się wymigać,co się stanie jeśli wpłacę BANKOWI kwotę 230 zł, z pominięciem KRUKA?

domofon
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: KRUK 25.10.11, 21:04
      nic.
    • Gość: ala Re: KRUK IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.11, 21:07
      w ktorym miejscu jest napisane ze to 20zl to dla Kruka? mam przeczucie, ze to Twoja interpretacja, a oplata wynika z regulaminu oplat ktory podpisales w banku! pomin to 20zl to sprawa kiedys na pewno zostanie sprzedana do firmy windykacyjnej i wtedy dopiero nalicza sobie koszty :) i jeszcze sobie doczytaj w regulaminie jaka jest kolejnosc ksiegowania, bo czeka cie niedoplata 20zl na kapitale
      • mordimer.madderdin @ ala 26.10.11, 08:09
        Bardzo trafne spostrzeżenie, lekceważone przez niektórych.

Zapewne w piśmie jest info o kosztach windykacji / upomnień etc. Wynikają one z tabeli opłat i prowizji, podpisywanej zazwyczaj przy zawieraniu umowy.
        • domofon1 Re: @ ala 26.10.11, 09:23
          Dziękuję za wypowiedzi.

Jeszcze jedno - zaznaczam,ze pismo od KRUKA przyszło pocztą zwykłą,jak oni udowodnią,że je dostałem?

• domofon1 Re:cd 26.10.11, 09:27
            ..dodam,że wcześniejsze pismo z banku opiewające na kwotę 230 zł było wysłane listem poleconym.Te od KRUKA na 250 zwykłym.
            • Gość: P. Re:cd IP: *.pl 26.10.11, 09:34
              a niby po co maja udowadniać, że dostałeś to pismo?
              • domofon1 Re:cd 26.10.11, 09:54
                A jak go nie dostałem to skąd mam wiedzieć, że KRUK czegoś ode mnie chce?
                • Gość: ala Re:cd IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.10.11, 17:01
                  cwaniakuj tak dalej o to 20zl a tylko kwestia czasu az dolaczysz do lamentujacych naprawde. nikt nie ma obowiazku przypominac ci ze nie wplaciles na czas i ze masz w zwiazku z tym poniesc jakies koszty. powodzenia!
                  • domofon1 Re:cd 27.10.11, 10:07
                    Gość portalu: ala napisał(a):

> cwaniakuj tak dalej o to 20zl a tylko kwestia czasu az dolaczysz do lamentujacy
                    > ch naprawde. nikt nie ma obowiazku przypominac ci ze nie wplaciles na czas i ze
                    > masz w zwiazku z tym poniesc jakies koszty. powodzenia!

Epitety zachowaj dla siebie.Jesteś poza tematem.
    • Gość: zezol Re: KRUK IP: *.multimo.pl 26.10.11, 20:39
      jak bank nie zerwał z tobą umowy o ta kartę, to znaczy ze ona jest cały czas ważna. wpłać te 250 pln, za 3 dni zadzwoń do banku, zapytaj, czy jeszcze coś wisisz. jak nie, to do placówki, wypowiedz umowę. i tyle. zwykle pisma zlej, na te polecone jakoś trzeba zareagować. spłać i dopiero portem dopytuj. odwrotna kolejność nie jest wskazana ;)
      aha i napisz, co to za bank, bo jakoś wierzyć mi się nie chce, ze 30 dni po terminie już kruk ściąga należność. jakiś szybki ten bank.
      • domofon1 Re: KRUK 27.10.11, 10:05
        Gość portalu: zezol napisał(a):

> jak bank nie zerwał z tobą umowy o ta kartę, to znaczy ze ona jest cały czas wa
        > żna. wpłać te 250 pln, za 3 dni zadzwoń do banku, zapytaj, czy jeszcze coś wisi
        > sz. jak nie, to do placówki, wypowiedz umowę. i tyle. zwykle pisma zlej, na te
        > polecone jakoś trzeba zareagować. spłać i dopiero portem dopytuj. odwrotna kole
        > jność nie jest wskazana ;)
        > aha i napisz, co to za bank, bo jakoś wierzyć mi się nie chce, ze 30 dni po ter
        > minie już kruk ściąga należność. jakiś szybki ten bank.

Dziękuję za merytoryczną odpowiedź, bez docinków typu forumowiczka ala - jakaś windykatorka niespełniona.
        Do banku nie mam żadnych pretensji, do KRUKA mnie wrzucili bo po rozłożeniu długu na raty nie wpłaciłam ostatniej, mają prawo.
        Jeszcze raz podkreślam - chodzi mi o metody KRUKA, który wydzwania do mnie 3 razy dziennie a termin wpłaty jeszcze nie minął, a ścibi na polecone.
        • Gość: ala Re: KRUK IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.11, 20:18
          prawda kole w oczy (w glowe?) ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka