Dodaj do ulubionych

dług / mam problem poważny

IP: *.radionet.info.pl 21.02.12, 14:13
Witam serdecznie mam 25 lat
mam dług na kwote 280 tys w bankach + 150 tys prywatnie , nie mam domu , pracy, jestem już bez grosza, co mam w takiej sytuacji zrobic , dzienne odetki u mnie wynoszą juz prawie 100 zł
miesiecznie to około 3 tys nie płace od bardzo dawna ( mozna powiedziec ż e mój pozim zbliza sie do oso bezdomnych) gdzie sie zgłosic by nie stac sie taka osoba co robic
Obserwuj wątek
    • Gość: m. Re: dług / mam problem poważny IP: 31.61.109.* 21.02.12, 15:30
      Nie ma sensu tego spłacać, chyba że wygrasz w totolotka. Pracuj za najniższą krajową, reszta kasy pod stołem. Żadnych kont bankowych, pensja w gotówce. Większe zakupy typu sprzęt - wszystko imienne kwity na kogoś z rodziny. Samochód też na kogoś z rodziny. Jakąś najprostszą pracę gdzieś dostaniesz.
      • Gość: lukasz Re: dług / mam problem poważny IP: *.radionet.info.pl 21.02.12, 16:03
        a czy jesli nie bede spłacał to dług zostanie unieważniony kiedys
        • Gość: jan Re: dług / mam problem poważny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.12, 16:11
          jak madry/cwany wierzyciel to nigdy i zapomnij o kredycie hipotecznym itp. do konca zycia... jak tak mlody czlowiek moze miec tyle dlugow? byles jakims prezesem w wieku 20 lat?
          • Gość: lukasz Re: dług / mam problem poważny IP: *.radionet.info.pl 21.02.12, 16:15
            cos w tym stylu , mam bardzo bogatych rodziców ale sie odwrócili odemnie
            • Gość: lukasz Re: dług / mam problem poważny IP: *.radionet.info.pl 21.02.12, 16:27
              ale najbardziej obawiam sie osob u jakich sie zapozyczyłem prywatnie, bo oni sa zdolni do wszystkiego
              • Gość: Michał Re: dług / mam problem poważny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 19:26
                Dobrze by było jakoś się ułożyć z tymi prywatnymi , reszta ujdzie jak będziesz robiłtak jak napisał w odpowiedzi m.
                • Gość: lukasz Re: dług / mam problem poważny IP: *.radionet.info.pl 21.02.12, 19:41
                  z nimi mam taki problem ze odsetki sa gigantyczne, jesli miałbym liczyc odcestki to powinienem doliczyc sobie jaies 200 tys na umowach z nimi mam za kazdy dzien zwłoki 500 zł bo to były duze kwoty po 10 , 20 tys, (a jaszcze dwa lata temu miałem wszystko bez długów żyłem , była rodzina , dom jak marzenia) a teraz zero , szkoada ze nie mozna tego cofnać , rozmawiałem z rodzicami bo dlanich tego typu sumy to taka sobie sumka, ojciec od zera do miliona zaczynał , i powiedział ze skoro on mógł to ja też to zrobie bo bede miał nóz na karku i mi nie spłaci, a co najgorsze zablokował mi polise na życie zebym nie wyciągnął tych pieniędzy....i jak ja mam ztego wyjsć chyba jedynie czekać az wszyscy odejda na druga strone to spadek mnie uratuje ... chyba zeczywiscie bede musiał zniknąć i robic gdzies na lewo lub zagranica i włape kase
                  • Gość: michał Re: dług / mam problem poważny IP: *.opera-mini.net 22.02.12, 07:27
                    chyba jedyne wyjscie to wyjazd z kraju ale osoby od prywatnych pozyczek tak łatwo nie odpuszczają , sam mam ojca obrzydliwie bogatego , mama wczesnie mi zmarła i tak to jest że rodzice żyli w troche innych czasach i dlatego tak myślą że jak oni mogli to ty też ale tak nie jest , teraz łatwiej jest wpaść w pętlę zadłużenia jak zarobić i odkładać czy inwestowac
                    • kklekss Re: dług / mam problem poważny 22.02.12, 10:18
                      To jakaś głupota i paranoja takie długi w tym wieku. Pewnie jakaś podpucha. Idiotyzm.
                      • Gość: Michal Re: dług / mam problem poważny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 10:33
                        Brzmi jak zły sen '' (a jaszcze dwa lata temu miałem wszystko bez długów żyłem , była rodzina , dom jak marzenia) " czyli w wieku 23 lat miał wszystko ale czasami można przez rok czy dwa lata nieżle się ustawić i potem równie dobrze w moczyć , brać kredyty i myśleć że jakoś się odbije , długo nie trzeba żeby być bez grosza z długami
                        • Gość: zakwas Re: dług / mam problem poważny IP: 31.178.124.* 22.02.12, 18:09
                          Bowiem ci Amerykanie sterowani przez syjonistów pchają się wszędzie ze swoją polityką pieniądza. Sam się zastanawiam jakim cudem w wieku 25 lat nie majac pracy i zero przychodów mam jakiś fikcyjny kosmiczny dług 50tys za karte która spłaciłem a nie wnioskowalem wcale o nią tylko mi ją wcisneli bo trzymałem pare złotych, banda oszustów, dobrze że nie mam prywatnych długów żadnych...zobaczycie że pieniądz to nie wszystko. Jestem za tymi co w grecji protestują :P
                          • Gość: sett Re: dług / mam problem poważny IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.02.12, 23:54
                            jak masz 1 000 zł długu, to masz problem, jak masz 200 000 długu to wierzyciel ma problem.
                            • Gość: sett Re: dług / mam problem poważny IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.02.12, 08:11
                              A tak na poważnie, realnie, nie masz szans na spłatę, jeśli nie zdarzy się cud i nie wygrasz w totka, albo nie odziedziczysz grubszej kasy to nie wyjdziesz z takiego długu.
                              masz wybór, albo wyjeżdżasz za granicę gdzieś gdzie możesz spokojnie zarabiać i żyć i zjawiasz się po paru latach dogadujesz się z wierzycielami ( jeśli chcesz być uczciwy).
                              Wariant 2 uciekasz w szarą strefę, jak radzą koledzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka