Dodaj do ulubionych

Pismo od Komornika

IP: *.servire.net 31.05.12, 17:34
Dostalem pismoo od komornika Zajecie wynagrodzenia za prace oraz wierytelnosc zasilku chorobowego i wezwanie do dokonywania potracen

Zajmuje wynagrodzenie dluznika i wymienione wyzej wierzytelnosci do wysokosci egzekwowanego swiadczenia nie wiecej jednak niz 50 % wynagrodzenia lub wierzytelnosci miesiecznie przy czym kwota 1 500, 00 miesiecznie jest wolna od potracen

I teraz moje pytania
1 czy jezeli zarazbiam 1618 brutto to komornik mi zabierze pol wyplaty czy czy mi zostawie te 1111 zl najnizsza krajowa a reszte zabierze
2 i jezeli zarabiam 1250 na reke czy moge jakies napisac podanie do komornika czy gdzies ze place 2 kredyty ktore raty za 2 kredyty wynosza 580 zl przeciez jak mi zabierze polowe wyplaty to mi zostanie 0 zl

prosz o pilna i fachowa odpowiedz z gory dziekuje i pozdrawiam MArcin
Obserwuj wątek
    • wandotroll1 Re: Pismo od Komornika 31.05.12, 18:07
      W Twoim wypadku wszystko ponad 1500 brutto pójdzie do komornika, więc dostaniesz do ręki tylko te 1111 zł. Pisanie do komornika jest bez sensu, nic to nie da.
      • Gość: Marcin Re: Pismo od Komornika IP: *.servire.net 31.05.12, 18:16
        aha rozumiem czyli tyle dostane na konto a reszte sto pare zloty pracodawca przekaze dla komornika a jeszcze w tym pismie jest cos takiego jak zadanie udzieleniawyjasnien jakie mienia posiadam i takie tam inne i dzis bylem u komornika to mowil zeby to napisac ale jak ja nic takiego nie posiadam nasobie bo mieszkam z rodzicami tylko pracuje legalnie wiec musze pisac te pismo ???
        • wandotroll1 Re: Pismo od Komornika 31.05.12, 20:03
          Masz obowiązek poinformować komornika, że niczego poza rzeczami osobistego użytku nie posiadasz.
          • Gość: Marcin Re: Pismo od Komornika IP: *.servire.net 31.05.12, 20:21
            aha rozumiem to poprostu pojde i mu to powiem i juz dzisiaj to mowilem a on mowil zey napisac jakies pismo i przyniesc a nawet nie mam zielonego pojecia jak to sie robi i jak to napisac moze wiesz? bylbym wdzieczny pozdrawiam
            • wandotroll1 Re: Pismo od Komornika 31.05.12, 21:33
              Informację masz złożyć na piśmie. Ona nie musi mieć żadnej konkretnej formy, wystarczy jak napiszesz jak się nazywasz, sygnaturę sprawy i krótkie zdanie, że nie posiadasz majątku i Twój podpis.
              • szarkama53 Re: Pismo od Komornika 01.06.12, 10:34
                Ja zawsze pisze,ze mam standardowe meble,nie posiadam zadnych nieruchomosci,zlota,waluty,samochodu.Nie mam dodatkowych dochodow.To wystarcza.
                • Gość: Marcin Re: Pismo od Komornika IP: *.servire.net 01.06.12, 15:57
                  to poprostu tak napisac i juz i do komornika zaniesc niewiem jak to pisac co gdzie ze w lewym gornym rogu to w prawym to na srodku to tresc jakas i podpis i wogole ...
                  • szarkama53 Re: Pismo od Komornika 01.06.12, 17:49
                    W lewym gornym rogu - imie,nazwisko,adres,nr sygnatury akt.
                    Prawy gorny - data,nizej Do Komornika Sadowego ,imie i nazwisko (jego)
                    Na srodku - oswiadczenie
                    Oswiadczam,ze nie posiadam ..............
                    Twoj podpis.
                    Skladaj bezposrednio w kancelarii,koniecznie niech postawia pieczatke na kopii(dla
                    ciebie),z data zlozenia.
                    • Gość: Marcin Re: Pismo od Komornika IP: *.servire.net 01.06.12, 19:17
                      dziekuje Tobie bardzo
                      • szarkama53 Re: Pismo od Komornika 01.06.12, 19:23
                        Ok! Powodzenia!
                        • Gość: płatnik Re: Pismo od Komornika IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.12, 22:16
                          Ja zarabiając 2000 netto płacę komornikowi 300 zł / miesiąc
                          napisałem pismo, gdzie załączyłem swoje kredyty (nie można zabezpieczać jednego wierzyciela kosztem innych) oraz opłaty (czynsz, media) i dopisek, że jestem w stanie płacić 300 bez uszczerbku na moich podstawowych potrzebach i tyle płacę więc proszę nie pisać, że pismo nic nie da bo widać że da...Oczywiście przelewam sam, nie z zakładu pracy.
                          • szarkama53 Re: Pismo od Komornika 02.06.12, 07:33
                            Fajnie,tylko wez pod uwage,ze w pewnej chwili komornik moze pomimo tego,ze splacasz,zajac pensje.Absolutnie cie nie strasze!
                            Wierzyciele stwierdza,ze dostaja za malo i komornik bedzie musial zajac do kwoty wolnej od zajecia.Sporo o takich przypadkach pisza na Forum Prawnikow-pytania do komornika.
    • Gość: kredyciarz Re: Pismo od Komornika IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 06.06.12, 12:10
      zostanie ci 1111 zł ja tak mam, reszta idzie dla komornika pozdro :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka