Dodaj do ulubionych

Pilne- komornik

IP: 212.160.172.* 09.05.13, 09:23
Moi Drodzy,

podpisałem w Alior Banku ugodę,restrukturyzacja zadłuzenia na karcie kredytowej. Wychodząc Pani napomknęła że mam do uregulowania koszty komornicze z tym że w systemie nie było ani daty wszczęcia egzekucji ani informacji jaka to kwota. Komornika nie miałem, w pażdzierniku zeszłego roku Alior uzyskał BTE i klauzulę wykonalności ale ja przez 6 miesięcy wpłacałem po 200 zł zgodnie z pismem które od banku otrzymałem.
Pani twierdzi że wpłaty były na poczet komornika a ja przelewy robiłem w banku na ich rachunek.
Co jest grane? Czy komornik przez te 6 miesięcy nie powienien mnie poinformowac że jest prowadzona przeciw mnie egzekucja?
Pani twierdzi że nie, bo był BTE i stąd był komornik, ale jeżeli bank nie przekazał tego do komornika to skąd koszty.
Bank nie umiał mi powiedziec kiedy sprawa trafiła do komornika, jedynie podał date wystawienia BTE i klauzuli wykonalności i nakazał uregulowanie w przeciągu roku kosztów komorniczych, których nie umiał mi podać.
Nie miałem zadnego zajęcia r-ku ani wynagrodzenia.
Obserwuj wątek
    • tadusz03 Re: Pilne- komornik 09.05.13, 10:00
      Przygrali na maxa. proszę na mojego maila przesłać swój adres mailowy i najlepiej tel. powiem panu co dalej, niech pan zbierze wszystkie dowody płat to ważne.
      Tadusz03@gmail.com
    • Gość: dłużnik Re: Pilne- komornik IP: 212.160.172.* 09.05.13, 10:36
      dręczony niepokojem zadzwoniłem do centrali, miły Pan powiedział że sprawdzi całą historię i oddzwoni. I rzeczywiście, po pół godzinie poinformował mnie, że zaszła jakaś pomyłka, że Pani w oddziale była niedoinformowana bądź(sic!) niedouczona i zadna egzekucja nie miała miejsca.
      Owszem było BTE i klauzula wykonalności ale nie została sprawa skierowana do egzekucji, więc żadnych kosztów komorniczych nie mam.
      A swoją drogą podpisując ugodę musiałem zapłacić 100, dziś ten ów miły pan powiedział, że aby cała procedura restrukturyzacji ruszyła musze jeszcze zapłacić za BTE - 60 zeta.
      Mam jakies wyjście, nie, muszę to zapłacić bo w innym przypadku te moje marne 200 zł pochłaniałaby cały czas odsetki a tak dzieki temu porozumieniu zacznę to wkońcu spłacać.
      Czy mając taką ugodę jest szansa że jeszcze jeden bank pójdzie na ugodę? Starszne problemy mam z Sygma Bankiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka