angielski_lublin
06.05.14, 16:38
Odradzam zakupy w sklepie 50 style!!! Reklamacje rozpatrują łamiąc prawo!!!
Mają towar BARDZO SŁABEJ JAKOŚCI! Już 2 moim znajomym buty zakupione w tym sklepie rozpadły się po odpowiednio 2 i 6 tygodniach.
Kupiłem buty Reebok za prawie 200 zł i po niecałym roku użytkowania rozkleił mi się czub. Poza tym buty są w bardzo dobrym stanie, zadbane.
Do rzeczy: reklamacje złożyłem 3 kwietnia 2014 roku - zażądałem w niej wymiany butów na nowe lub zwrotu gotówki. Po niespełna 2 tygodniach dostałem te same buty, które zostały podklejone. Nikt się ze mną nie skontaktował, nie pytając mnie naprawili buty mimo, że ja chciałem wymiany. ZGODNIE Z PRAWEM POWINNI ZAPYTAĆ MNIE O ZDANIE W KWESTII WYMIANY BUTÓW JEŻELI NIE CHCĄ SPEŁNIĆ MOJEGO ŻĄDANIA ICH WYMIANY NA NOWE A NIE WBREW MOJEJ WOLI NAPRAWIAĆ BUTY. W swojej opinii napisali: "Reklamacja rozpatrzona zgodnie z ustawą z dnia 27 lipca 2002 r. (Dz.U. 2002 nr 141 poz. 1176) o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego . "Wnoszę o dokonanie naprawy, która możliwa jest do wykonania , zgodnie z w/w Ustawą Art. 8.i .NAPRAWA .„
PO DRUGIE ZGODNIE Z TĄ USTAWĄ SKLEP MUSI USTOSUNKOWAĆ SIĘ DO MOJEGO ŻĄDANIA
WYMIANY BUTÓW NA NOWE. TO POWYŻSZE ZDANIE JEST DECYZJĄ SKLEPU. POWINNI WYKAZAĆ, ŻE KOSZTY WYMIANY NA NOWE SĄ NADMIERNE W STOSUNKU DO NAPRAWY LUB WYMIANA BUTÓW NA NOWE JEST NIEMOŻLIWA. Nie zrobili tego. Sprawę załatwili tym jednym cytowanym zdaniem. Opinia nie zawierała daty. Już nie wspomnę, że dostałem wyświechtaną i wymiętoloną kartkę A4 z tym jednym zdaniem.
Po otrzymaniu tej opinii złożyłem do sklepu 50 style pismo w którym zgodnie z prawem zażądałem PONOWNIE wymiany butów na nowe w terminie 14 dni. Po bezskutecznym upływie tego terminu zażądałem ZGODNIE Z USTAWĄ ODSTĄPIENIA OD UMOWY.
SKLEP ZNÓW ZLEKCEWAŻYŁ MOJĄ REKLAMACJE.
Przekazałem sprawę do Rzecznika Konsumentów.
Odradzam jeszcze raz 50 style! (sklep należy do marketing investment group) - lepiej kupić drożej w sprawdzonym sklepie. DZIADOSTWO!!!
Dowód:
Link do skanu mojej reklamacji: docs.google.com/file/d/0B5xE5n8BExeyX2VvbjRiLTFKZVE/edit?pli=1
Link do skanu opinii sklepu 50 style: docs.google.com/file/d/0B5xE5n8BExeyLVFfdTJCVVFqRzQ/edit?pli=1