Dodaj do ulubionych

dłużnik kierowca TIR

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.15, 12:54
Witam , mam dłużnika , który jest kierowcą w transporcie międzynarodowym . Na umowie o pracę w firmie spedycyjnej córki ma wynagrodzenie netto 1200 zł a więc nie podlega zajęciu , choć powszechnie wiadomo , że normalnie zarobki takich kierowców wynoszą w granicach 8-10 tys. zł. Ma Ktoś pomysł na skuteczną egzekucję ?
Obserwuj wątek
    • tadusz03 Re: dłużnik kierowca TIR 15.01.15, 23:17
      dług ściągnąć od zięcia? a to fajnego kierowca teścia. wcale mu nie zazdroszczę. :))
      • Gość: kriss Re: dłużnik kierowca TIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.15, 07:54
        Ale zięć Jaguarem ( nowym ! ) jeździ tyle , że na niego nie ma tytułu.
        • tadusz03 Re: dłużnik kierowca TIR 16.01.15, 11:05
          A nie lepiej żyć w zgodzie z zięciem, zamiast donosić na niego do komornika? ja na pana miejscu pożyczyłbym od niego kasę. zamiast zazdrościć czegoś, czego prawdopodobnie nie ma. a swoją drogą to z tymi wypłatami kierowców TIRa w Trnsp. Międznar. to różnie bywa, niektórzy dali się nabrać i po trzech nie dopłaconych wypłatach (na poziomie 2tyś zł) idą szukać kolejnej firmy . Jaguar, jeden z pierwszych jaki wyszedł z taśmy, czyli bity kilkanaście razy i sprzedawany był wiele razy w ciągu 20 lat, więc dużo zięcia nie kosztował i na pewno kupiony na raty ;) , na prawdę nie ma co zazdrościć.
          jak zacznie jeździć rocznym mercem naszpikowanym najnowszą elektroniką , no to rzeczywiście było by na co popatrzeć :-)
          • Gość: kriss Re: dłużnik kierowca TIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.15, 12:10
            Zięć to był jak to się mówi goły , natomiast jaguar jest nowy z salonu r. prod. 2014 ( Już sprawdziłem ) a co by nie mówić jest kupiony za moją kasę .
    • alpepe Re: dłużnik kierowca TIR 16.01.15, 14:15
      a nie ma aby własnego auta i dodatkowo działalności? Tak przecież się kombinuje.
      • Gość: kriss Re: dłużnik kierowca TIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.15, 15:02
        Samochód w lesingu , działalności nie prowadzi - pracuje u córki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka