Dodaj do ulubionych

Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto?

19.02.15, 15:34
Jaki macie stosunek do tej kancelarii zajmującej się oddłużaniem? Jestem zdesperowany, szukałem pomocy już wszędzie, ale nikt mi nie chce udzielić pożyczki gdyż figuruję BIKu. Mam do spłaty dwa kredyty, jeden w mbanku, a drugi w millenium. W sumie jakieś 23.000 zł. Jaki jest ich zakres działania i skuteczność?
Obserwuj wątek
    • salladyn2 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 19.02.15, 16:01
      Czy dostałeś już wezwanie do zapłaty? Lexperto może Ci pomóc jeśli chodzi o negocjowanie z bankami w sprawie restrukturyzacji twojego kredytu. Możę to i dobrze, że nie dali Ci pożyczki, bo wpadłbyś tylko w kolejne długi i pętla kredytowa gotowa.
      • tadusz03 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 19.02.15, 17:22
        cytuję ?usługobiorca? oznacza osobę fizyczną, prawną albo jednostkę organizacyjna nieposiadającą osobowości prawnej, która korzysta z Usług lub w jakikolwiek inny sposób ? zgodnie z prawem ? korzysta ze stron WWW udostępnianych przez Centrum Dłużnika Sp. z o. o.

dalszy komentarz jest zbędny Lexperto = Centrum Dłużnika
        niekonsekwencją strony internetowej Lexperto jest sugerowanie bezpłatnej pomocy prawnej , a w regulaminie pisze, że obsługą zajmuje się CD , które nie jest charytatywną instytucją i liczy sobie jak każda kancelaria prawna . co do efektywności ich pracy to powinni się wypowiedzieć ci , którzy musieli zagrozić im Policją, aby odzyskać oryginały dokumentacji, którą życzą sobie eksperci CD przed zajęciem się analizą prawną.
        • salladyn2 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 19.02.15, 17:40
          Ja im wysyłałem skany dokumentów. Ktoś dawał im oryginały dokumentów i miał problemy z ich odzyskaniem?
          • tadusz03 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 19.02.15, 22:35
            koleżanka (to było już po fakcie) prosiła mnie o pomoc w tej sprawie. nic dla niej nie zrobili, inaczej się umówili, nie robili nic ze sprawą. więc w końcu poprosiła ich poinformowanie dlaczego milczą. potwierdzili, że czekają na zapłatę. wtedy stwierdziła, że skoro nic nie zrobili i widocznie nie wiedzą jak załatwić jej sprawę (dział prawo administracyjne i komunalne) poprosiła ich o zwrot oryginałów. oryginały wołali od początku bo twierdzili, że muszą mieć pewność, że nie są podrobione pisma. więc kiedy poprosiła o ich wydanie , bo musi zanieść do prawnika stwierdzili, że dopiero wtedy oddadzą jak im zapłaci, bo to jest zabezpieczenie ich wynagrodzenia. pytała się mnie czy mogą w ten sposób zrobić. oczywiście, że nie. podpowiedziałem aby udała się jeszcze raz do nich, poprosiła aby sobie skserowali a oryginały oddali jej. twardo, że oni nie potrzebują kser, będą czekać na kasę. więc stwierdziła, że przyjdzie z Policją. z wielkimi pretensjami ale wydali jej te dokumenty. nie zapłaciła im, za nie wykonanie żadnej czynności, no bo za co. po tym incydencie sprawdzała i osób, które zmusili do zapłacenia za nic (zupełnie za nic) było więcej. I tyle na ten temat.
            • artur590 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 20.02.15, 11:19
              Dzwoniłem wczoraj do tej kancelarii, by ich wybadać. Upewniałem się dokładnie czy nie wymagają oryginalnych dokumentów tak jak napisałeś i konsultat podkreślił, że wystarczy im jedynie skan dokumentów lub ich wyraźne zdjęcie. Także może zmienili praktyki po tej całej sytuacji z twoją koleżanką. Kto wie. Narazie nie zdecydowałem się czy skorzystam z ich usług, poczekam na więcej opini.
              • unhappy Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 20.02.15, 12:04
                Jeżeli jakaś firma szantażowała klienta, że zwróci mu dokumenty dopiero jak ten zapłaci (za nic nie robienie) to nie oczekujesz chyba, że ci się do tego przez telefon przyznają? Ja bym taką firmę omijał szerokim łukiem co dobrze ci radzę.
              • alpepe Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 20.02.15, 13:43
                No to sobie poczekaj. Nawet jeśli tu jest jedna negatywna ocena od osoby, która ma stale kontakt z dłużnikami, to powinno ci to wystarczyć.
            • antmich Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 16.04.15, 20:08
              Czyli jestem jedną z tych osób które oszukali zapłaciłam 1500zł jako I ratę i nie zrobili nic przez 2miesiące nie wysłali nawet pisma do banku mimo że w mailu mam potwierdzenie wysłania przez nich listu - następne oszustwo , nie oddali pieniędzy jak wypowiedziałam umowę teraz kieruję sprawę do sądu , od momentu kiedy wpłaciłam im kasę nie mam żadnego kontaktu nie oddzwaniają nie odpowiadają na sms na maile -rzekłabym .............................. szkoda zę są bezkarni a może tak pozew zbiorowy ????? kto ma zdrowie na sądy Ja się przyłączę !!!!!!
              • Gość: kris Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.088.077.pools.vodafone-ip.de 24.08.15, 12:14
                Ja mam zdrowie na pozew zbiorowy i chętnie się przyłączę!
          • Gość: gonia Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.static.espol.com.pl 09.05.15, 21:12
            Tak ja im wysłałam same oryginały miało być tak fajnie uprzejmie i realnie a okazało się ze przysłali umowę której dzięki Bogu nie pidpisalam.bo umowa była tak sformułowana ze poza tym ze chcieli 1300 to ta kwota dawała czas tylko na trzy miesiące. Bez żadnej gwarancji ze coś załatwia.kiedy podjęłam decyzję ze się wycofuje i chce cały komplet dokumentów to okazało się ze gościu juz nie pracował.walczyłem o dokumenty
          • Gość: kris Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.088.077.pools.vodafone-ip.de 24.08.15, 12:03
            Tak,wysłałem im skany dokumentów i orginały,zapłaciłem pierwszą ratę 3 000zł,zapłaciłem drugą ratę 1 000zł i cisza nic się nie odzywają.
        • Gość: Malgorzata Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.15, 19:49
          Owszem, prosilam o pomoc w rozwiazaniu mojego pata finansowego, zaplacilam i KONIEC. Zmienali sie eksperci o czym nie informowano mnie, ale niech tam, dzwonilam na czat i prosilam o kontakt z MOIM opiekunem - raz na jakis czas dostapilam zaszczytu rozmów, z których NIC nie wynikalo, a MOJE indagowanie i ponaglanie w MOJEJ sprawie zaowocowal kilkoma wyslanymi przez nich pismami, z których NIC nie wyniknelo.Moje problemy w 70% rozwiazalam SAMA w bezposrednim kontakcie z BANKAMI.Wniosek: LEXPERTO nie jest skuteczne w sprawach reklamowanych przez siebie. NIE POLECAM firmy, ale tez moja sprawa bedzie miala ciag dalszy. Czesto bowiem czulam sie persona non grata choc przeciez zaplacilam za usluge, która NIE ZOSTALA WYKONANA. Malgorzata
    • kengpi Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 23.02.15, 15:36
      Postawmy sprawę jasno, takie firmy zarabiają na tym, że komuś pomogą. Nikt nikomu nie pomoże za darmo. Czy to prawnik na forum, który zrobi dla Ciebie pisemko za parę stówek, a może i więcej... Czy to firma oddłużająca, zawsze ktoś będzie czerpał na tym korzyści. Nie ma też co się przed tym wzbraniać jeżeli faktycznie nie radzimy sobie sami to wydajmy już te pare złotych. Co do oddłużania, to każda sprawa jest inna i rezultaty mogą być różne. Nie ma 100% skuteczności.
      • unhappy Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 23.02.15, 16:13
        > Nie ma też co się przed tym wzbraniać jeżeli faktycznie nie radzimy sobie sami to wydajmy już
        > te pare złotych.

To jest zrozumiałe. Tylko w kontekście tego, co napisano w tym wątku, to wymieniona firma powinna być raczej ostatnia w kolejce do otrzymania czyichkolwiek pieniędzy.
        • tadusz03 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 28.02.15, 18:59
          I na dodatek to nie jest firma tylko nazwa serwisu internetowego przekierowującego na Centrum Dłużników. Firma nazywa się Centrum Dłużnika a Lexperto stworzyli aby zatrzeć nie miła skojarzenia jakie mają poszkodowani klienci. ponownie podpowiadam LEXPERTO = CENTRUM DŁUŻNIKA. mowa jest o CD
          • maloeon Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 13.03.15, 16:28
            a nie chodzi Ci przypadkiem o centrum ochrony dłużnika?
            • tadusz03 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 14.03.15, 16:23
              zgadza się to jest Centrum Ochrony Dłużnika. osoby, które zarabiają na rękę trzy średnie krajowe mogą sobie pozwolić na ich usługi, ale nikt taki nie wchodzi na te forum. osoby przekredytowane OMIJAJCIE COD z daleka (logiczne że LEXPERTO też). a kolega Artur powinien raczej zastanowić się jak zagrać z tymi bankami aby udało się jakiś aneks uzyskać, dobre 30% mniejsze raty, a jak by w jednym udało się karencję na pół roku załatwić to już w ogóle byłoby super. oczywiście nie porzez telefon tylko pisać do nich i nie odbierać telefonów. zamiast pisać jestem zdesperowany lepiej opisać sprawę na stouz01@gmail.com , co już próbowałeś robić z tymi kredytami ? najgorsze co może być, to szukać kolejnych kredytów zamiast spróbować pozmieniać co nie co u siebie i poradzić się w tych sprawach . nie podałeś na jakim etapie są te kredyty. czy wypowiedziane, czy już nakaz zapłaty przyszedł? a może płacić niepełne raty ?
              • tadusz03 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 14.03.15, 16:38
                ups... pomyłka w nazwie chodziło o Centrum Dłużnika Sp. z o. o.
                tak jest w ich regulaminie. ale COD i CD jednakowo kroją klientów , czyli nie są ich usługi dostępne dla przekredytowanych. jednocześnie SERWIS LEXPERTO TRAFIA NA CZARNĄ LISTĘ. jakie może być oddłużanie jak zajmują się windykacją. ? ostrzegam osoby zadłużone na etapie przedsądowym , aby omijały Lexperto i CD szerokim łukiem. identyczne działanie sprzeczne z interesem zadłuzonego prowadzi e-mediator, doradzają Bankowi jak skutecznie pozbawić dłużnika możliwości obrony w sądzie a jednocześnie przyjmują zlecenie od dłużnika (płacić im trzeba) aby negocjowali z Bankiem, długo sprawę przeciągają i dobijają dłużnika, który przecież mniej im płaci niż bank. w efekcie wchodzi komornik a bank powołuje się na rzekomą ugodę z dłużnikiem. broń nas Panie Boże przed taką ugodą co komornik zabiera swoje a bank czeka na dopłatę od dłużnika.
          • 4kamcia Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 06.05.15, 23:01
            Dobra rada nie korzystaj z usług lexperto, to naciągacze. Zapłacisz im tyle ile żądają, a w zamian dostaniesz pisemko, które na dobrą sprawę możesz napisać sam, ewentualnie przy pomocy stron prawnych i to za darmo. Pózniej się Tobą nie interesują, lepiej nawet nie odpisują na e-maile. Warszawka się wyrobiła, stała sie zbiorowiskiem naciagaczy. I nie jestem konkurencją tylko zawiedzionym klientem.
    • Gość: Blondynka Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: 185.13.106.* 19.06.15, 23:56
      Prosze powiadamiajcie mnie o tej firmie Lexperto bo gdy czytam opinie to ciarki przechodzą. Mam podpisać umowę i chyba tego nie zrobię
      • Gość: drandehour Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.10.15, 15:00
        MOJE OPINIE LEXPERTO:

1. rzeczywiście działają nieprofesjonalnie, choć strona WWW i kontakt przez internet sugerują, że mamy kontakt z zawodowcami. Pierwszy kontakt to jakieś dzieciaki po liceum, zakręcone, nie do końca zorientowane co robią, bałagan, nikt nic nie wie.
        2. po podpisaniu pełnomocnictw sprawę biorą radcy prawni lub adwokaci (z zupełnie innych kancelarii). Czyli Lexperto to taka platforma dla prawników do zbierania zamówień. Prawnicy raczej robią swoje, ale "od tąd do tąd" i ani kroku dalej. Miewają focha jak zdobędziesz telefon i do nich zadzwonisz.
        3. często sprawy wygrywają. Czyli klient osiąga to co chciał. Jeśli chodzi o sprzeciw od nakazu zapłaty w EPU (Sąd w Lublinie) robią to ZA DARMO! I to jest mega argument dla kogoś, kto jest w trudnej sytuacji i nie ma środków na obronę.

Podsumowując opinię: Lexperto jest dobre do sprzeciwów od nakazów zapłaty (bo robią to za darmo, biorą kasę od drugiej strony, jeśli ta przegra). W innych sprawach byłbym ostrożny. Lepiej poszukać mniejszej kancelarii i upewnić się, że adwokat/radca prawny będzie miał dla nas czas, będzie działał terminowo i rzetelnie i nie zedrze z nas skóry.
        • tadusz03 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 11.10.15, 18:26
          Gość portalu: drandehour napisał(a):
          ..... 3. często sprawy wygrywają. Czyli klient osiąga to co chciał. Jeśli chodzi o sp
          > rzeciw od nakazu zapłaty w EPU (Sąd w Lublinie) robią to ZA DARMO! I to jest me
          > ga argument dla kogoś, kto jest w trudnej sytuacji i nie ma środków na obronę.

> Podsumowując opinię: Lexperto jest dobre do sprzeciwów od nakazów zapłaty (bo r
          > obią to za darmo, biorą kasę od drugiej strony, jeśli ta przegra). W innych spr
          > awach byłbym ostrożny. Lepiej poszukać mniejszej kancelarii i upewnić się, że a
          > dwokat/radca prawny będzie miał dla nas czas, będzie działał terminowo i rzetel
          > nie i nie zedrze z nas skóry.

to chyba nie mówimy o Lexperto. Lexperto = Centrum Dłużnika, ja mam przyjemność ratować panią Ewę po współpracy z Centrum Dłużnika (czyli zaczętej z Lexperto) , pani Ewa wpłacała honorarium na raty za jedną sprawę w EPU . Centrum Dłużnika tylko wołało 800 zł za reprezentowanie jej w EPU ! ! ! Bo honorarium za etap w Sądzie Rejonowym to inna czynność nie objęta umową . w mailu zachęcającym do wpłacania rat za fatygę zachęcano panią Ewę by inne nakazy z EPU też im zgłaszała. Uwaga ! tą sprawę darmową aż za 800zł wygrano , E-SĄD przekazał do SR (o finale zaraz dopowiem), gdy przyszły kolejne nakazy to już nie było na kolejne honorarium. Co zrobiła pani adwokat z kolejnym nakazem ? nakaz był dla KRUKA . Lexperto nie doczekało się wpłat na kolejny nakaz i tak pani adwokat złożyła sprzeciw w imieniu klientki , że przegrali w EPU z KRUKiem ! ! ! czy ktoś umie mi wytłumaczyć jak prawniczka z doświadczeniem mogła mieć sprzeciw oddalony w EPU ? ? 800zł od każdego nakazu to jest za darmo ? ? co ciekawe kiedy do mnie ta pani trafiła nie mogłem nadziwić się, że kilka nakazów zapłaty ma uprawomocnione a z jej wypowiedzi wynikało , że reprezentowała ją pani adwokat . Dopiero jak z Sądu Rejonowego przyszedł finał tej wygranej z EPU , klauzula wykonalności, to dowiedziałem się co to za specjalistka była. Sąd Rejonowy widząc, że kolejne pisma wysyłane do pani adwokat pozostają bez odpowiedzi ( sprawa ewidentnie wygrana była przez osobę poszkodowaną przez kancelarię Medius, wystarczyło napisać sprzeciw) nie przesłał klauzuli wykonalności do prawiczki tylko dołożył do tej klauzuli , pozew nakaz załączniki do nakazu i pouczenie, że jest dwa tygodnie na wniesienie sprzeciwu. Akurat pani Ewie sprzeciw napisałem . OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED LEXPERTO ZA , KTÓRYM STOI CENTRUM DŁUŻNIKA. ONI ZARABIAJĄ PODWÓJNIE , BO NAJPIERW NARZUCAJĄ POSZKODOWANYM PRZEZ PARABANKI TAK DUŻĄ KWOTĘ HONORARIUM, ŻE PO TRAFIENIU SPRAWY DO SĄDU REJONOWEGO ICH KLIENT NIE MA JUŻ MOŻLIWOŚCI DALEJ IM PŁACIĆ , PRAWNIK CENTRUM DŁUŻNIKA NIE ZAWIADAMIAJĄ SĄDU, ŻE JUŻ NIE REPREZENTUJE POZWANEGO. SĄD WYSYŁA PISMA PROCESOWE DO PRAWNIKA, KTÓRY NIE RACZY ZAWIADOMIĆ O TYM FAKCIE ANI SĄDU ANI POZWANEGO. SĄD DOPIERO DO POZWANEGO I BARDZO ZDUMIONEGO WYSYŁA WYROK O NADANIU KLAUZULI WYKONALNOŚCI NAKAZU.ONI PRAWDOPODOBNIE WIĘKSZĄ KASĘ DOSTAJĄ OD PARABANKU ZA NIEPODEJMOWANIE PRZEZ NICH OBRONY W SĄDZIE POZWANEGO. ZA POZBAWIENIE OBRONY POZWANEGO, BO POZWANY NIE OTRZYMUJE PISM Z SĄDU, TYLKO PRAWNIK Z LEXPERTO. przy okazji wysłania do Sądu sprzeciwu , napisałem również pismo w sprawie postępowania pani adwokat. jeśli ktoś zna procedurę zgłaszania prawnika do okręgowej Rady Adwokackiej to prosiłbym o wiadomość na stouz03@gmail.com , gdyż tym nie miałem możliwości się zajmować i nigdy mi się nie przytrafiło aż takie coś. po prostu skupiłem się na postępowaniu cywilnym i przeciwdziałaniu windykacji. kilka osób , którym pomagałem wspominało o swoim krótkim epizodzie z Centrum Dłużnika (vel Lexperto) , ale wszyscy wykręcali się, że chcą zapomnieć i nie mogłem szczegółów poznać, dopiero sprawa pani Ewy pokazała jak wspaniale radzą sobie z długami. Mam nadzieję, że inni poszkodowani w ten sposób, też do mnie trafią, bo prawnicy biorący udział w tym procederze powinni usłyszeć zarzuty prokuratorskie , oraz stracić prawo wykonywania zawodu prawniczego.
    • tadusz03 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 24.06.15, 18:41
      odradzamy !
      właśnie mam najświeższą informację o Lexperto. Na dzień dobry za napisanie pism o restrukturyzację do dwóch banków pani podobno prawnik , która odebrała telefon w imieniu Lexperto zawołała uwaga 800zł : ))
      Dla zrozumienia tragizmu sytuacji dodam, że osoba, która szukała ich pomocy zarabia na rękę ok.1400zł a same raty w tych dwóch Bankach to ponad 1200zł , a przecież są jeszcze czynsz , media zobowiązanie alimenrtacyjne się szykuje.
      ja tej osobie dwa pisma w sprawie restrukturyzacji napiszę bez pobierania jakich kolwiek pieniędzy. jedyny koszt jaki ta osoba poniesie to wydrukowanie gotowych pism i wysłanie poleconym do Banków : ))
      Ostrzegam przed Lexperto , przed Centrum Dłużnika , oraz przed Centrum Ochrony Dłużnika bo na ich usługi nie stać dłużnika. Jk jesteś majętny to może prawnik z ich kancelarii ci pomoże , ale dłużnicy są po prostu okradani bez jakichgkolwiek efektów. Bo fakturę wystawiają za sam fakt podpisania z nimi umowy o świadczenie ich usług, a nie koniecznie za wykonanie czegokolwiek na rzecz swego zleceniodawcy. To jest nie uczciwe i trzeba piętnować !

Tadusz03
      • Gość: kris Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.088.077.pools.vodafone-ip.de 24.08.15, 12:40
        Jestem już chyba na granicy wytrzymałości psychicznej,5 lat temu zostałem sam z trójką dzieci,żona odeszła pozostawiając mi jeszcze dodatkowo około 200 000 zł kredytu,teraz urosło to zadłużenie do około 550 000zł, podpisałem umowę z lexperto,wpłaciłem już 4 000zł i cisza!Co robić dalej jak żyć w takiej POLSCE?
        • Gość: Malgorzata Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.15, 19:59
          A moze czas na wspólny pozew?
          • bobah_1 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 27.09.15, 09:10
            Ja też dałam się wciągnąć tej firmie. Obiecali pomoc w restrukturyzacji. Zapłaciłam, dostałam pisma które sama musiałam sobie wysłać. Dostałam wypowiedzenie kredytu, Pomożemy Pani oczywiście za kasę. . Zamiast napisać ugodę to napisali sprzeciw i ja głupia dałam się w to wciągnąć. Miałam sprawę w sądzie. Oczywiście przegrałam bo Lexperto nie wysyła pełnomocnika na rozprawę. Teraz mam pierwszego komornika a kilku jeszcze przede mną. Jedynie sprzeciw do e-sądu wysyłali za darmo jako dla stałego klienta. Teraz mam kilka tysięcy długów kilkunastu wierzycieli i nikogo kto mógłby mi pomóc. Żyję jak zombie. Jeszcze oddycham ale już brakuje mi powietrza. Wiem,że jestem uzależniona od kredytów. Chcę się leczyć ale czy to w czymkolwiek pomoże?
      • Gość: Wojciech Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.15, 14:37
        Tadusz03,

potrzebuje pomocy w restrukturyzacji kredytu w programie RnS, pożyczki gotówkowej i karty kredytowej w tym samym banku. Straciłem pracę i moja płynność mocno spadła - nie wyrabiamy z żoną. Mamy dwójkę dzieci i nie stać nas na spłatę zobowiązań.
        Rozmawiałem z Panem od Lexperto, to co obiecał za 450 pln jest mocno atrakcyjne (m.in obniżenie rat, restrukturyzacja i zamiana karty na kredyt) ale czy prawdziwe - nie wiem, nie chcę się wkopać w coś co mnie pogrąży jeszcze bardziej..
        Wystosowałem 14 dni przed zadłużeniem pierwszej raty pismo do banku o restrukturyzację (zawieszenie kapitału i odsetek na 3 miesiące ze względu na bardzo trudną sytuację materialną), nie mam odpowiedzi pisemnej ale podczas rozmowy telefonicznej zaproponowali w zamian zawieszenia nową umowę ale bez dopłat do odsetek (ok 350 pln / msc).
        Nie mam już sił a nigdzie, jak już pisano Polak Polakowi nie chce pomóc.. ja mogę zapłacić ale niech ktoś mi pomoże bo nie mam wystarczającej wiedzy aby właściwie negocjować z bankiem..
        Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam,
        • tadusz03 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 09.11.15, 21:43
          Bo panie Wojtku jak aktualnie nie ma pan tych samych warunków finansowych co w chwili wnioskowania o kredyt i kartę, a Bank przez pana najpierw o tym będzie poinformowany , a nie jak to się piszę chwilowe trudności finansowe, nie przewidziane ważne wydatki , to Bank będzie tylko starał się wypowiedzieć umowę a nie pozytywnie rozpatrzyć pana wniosek. Bo w 99% przez ostatnie trzy lata wszystkie Banki tak robią. W 1% ze względu na znajomość z kredytobiorcą pracownik banku doradza co ma dana osoba przemilczeć we wniosku , aby Bank nie zaczął od sprawdzenia zdolności kredytowej lecz od rozpatrzenia wniosku na tych samych warunkach jakby warunki zarobkowe kredytobiorcy nie były przyczyną wniosku . Ale zaznaczę wyraźnie jest to wyjątkowa sytuacja, gdzie jako znajomy przed pierwszym poślizgiem idę do znajomej z Banku z pytaniem co dalej. W pana przypadku jeśli rozmowa o której pan mówił była z pracownikiem banku z działu obsługi klienta , a nie z działu windykacji i w piśmie nie pochwalił się pan , że pracy już nie ma to jest malutka szansa, że odwlec w czasie można pierwsze przymiarki Banku do wypowiedzenia umowy. pan wtedy zyskał by więcej czasu by znaleźć zarobkowe zajęcie przynajmniej zbliżone co do poprzedniej wypłaty. Nawet jeśli umowa byłaby na zlecenie (wystarczy, że zleceniodawca w zaświadczeniu poświadczyłby ciągły charakter wykonywanych prac) i zaczyna pan wracać na normalny tok wnioskowania o restrukturyzacje. przy obecnych informacjach jakie pan podał na forum zapłacenie Lexperto będzie wyrzuceniem pieniędzy w błoto. to już lepiej wpłacić ratę kapitałową do Banku. ja nie wezmę od pana ani 1gr, ale moim zadaniem jest takie sformułowanie wniosku aby nie sugerować , że Bank ma zacząć od sprawdzenia pana wiarygodności kredytowej. Mam nadzieję, że nie zalega pan w tej chwili za prąd , lub usługi telekomunikacyjne bo wtedy na pewno Bank odmówi restrukturyzacji. Proszę nie panikować z powodu braku pisemnej odpowiedzi z Banku, bo z małymi wyjątkami pisma z banków przychodzą średnio po miesiącu od odebrania naszego wniosku. UWAGA, NIE USTALAĆ PRZEZ TELEFON WARUNKÓW EWENTUALNEJ UGODY Z BANKIEM. GDY DZWONIĄ Z BANKU I NA TYM ETAPIE ROZMÓWCA TWIERDZI, ŻE Z DZIAŁU OBSŁUGI KLIENTA (AKURAT UWIERZĘ W TĄ ŚCIEMĘ) TO PROSZĘ SIĘ WYKRĘCIĆ, ŻE PAN NIE MA MOŻLIWOŚCI ZAPAMIĘTANIA PODAWANYCH INFORMACJI I PROSI O PRZYGOTOWANIE W FORMIE PISEMNEJ, ŻE ZGŁOSI SIĘ PAN W ODDZIALE. MAM PRZYKŁAD OSOBY, KTÓRA TRZYMAŁA SIĘ TEJ ZASADY I PO KILKU WYSŁANYCH WNIOSKACH DOPIĘŁA SWEGO I BANK WYRAZIŁ ZGODĘ NA ROCZNĄ KARENCJĘ W SPŁACIE I ROZPISANIE POZOSTAŁEGO KAPITAŁU NA WIĘCEJ RAT (ZMNIEJSZAJĄC W TEN SOSÓW WYSOKOŚĆ RAT PO OKRESIE KARENCJI) . ALE TAM GDZIE USTALENIA PRACOWNIK BANKU WYMUSIŁ W FORMIE ROZMOWY TELEFONICZNEJ FINAŁ USTALANIA BYŁ W POSTACI NAKAZU ZAPŁATY NA RZECZ BANKU. UWAGA , JAK JUŻ WINDYKACJA ZACZNIE DO PANA DZWONIĆ NIE PODEJMOWAĆ Z NIMI ROZMÓW.
          ja nie mogę panu zagwarantować , że przy tych okolicznościach jakie pan opisał, napisane przez mnie pismo wstrzyma bank przed próbą wymówienia panu umowy. a tym bardziej Lexperto panu tego nei zagwarantuje. Przy okazji ostrzegamy przed Lexperto, które działa na zlecenia Banków i parabanków , wszak sami chwalą się na stronie internetowej , że zajmują się windykacją należności, a finał ich rzekomej działalności oddłużeniowej wielu poszkodowanych poznało na własnej skórze, jak otrzymali z Sądu zawiadomienie o klauzuli wykonalności nakazu, którego nigdy na oczy nie widzieli. Panie Wojtku zapłacenie za pismo w tych okolicznościach jest wyrzuceniem w błoto. proszę tego nie robić. jak już bardzo chce pan aby ktoś pomagał panu zmierzyć się z machiną Bankowo windykacyjną to proszę się odezwać do nas na stouz03@gmail.com , ale płacić za pismo w tych okolicznościach to głupota, usprawiedliwiona wielką presja ale jednak głupota.
    • Gość: Rafal Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.08.15, 05:14
      Tak,ja korzystałem-to znaczy chciałem ,prosiłem ich o pomoc w napisaniu sprzeciwu-po 3 dniach,3 długich dniach wiszenia na telefonie ,rozmowach i prośbach o szybką odpowiedz ,ponieważ miałem tylko 4 dni do odwołania się raczyli odpowiedzieć ,że nie zajmą się sprawą-odpowiedzieli w czwartek,w piątek upływa termin na odwołanie---Dziwi mnie to ponieważ pierwsza rozmowa z prawnikiem zakonczyła się pomyślnie-tzn,zaoferowali pomoc za 100 zł,postanowiłem sprawę przemyśleć-i umówiłem się na drugi dzień-kiedy to przestali dzwonić i reagować na moje telefony pomimo przesłanych dokumentów ,itd.-DLA MNIE LIPA NIE POMOC.Zajmują się przede wszystkim pomocą dla osób ,które otrzymały nakazy z E-Sądu
      • Gość: Duże oczy Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.15, 12:46
        Lepiej nie korzystać banda oszustów mi kazali samej wysyłać pisma do banku z prośbą a to jest przecież powinność ich od razu chcieli zapłatę 400zl zrezygnowalam z nich i w porę po prostu nie zapłaciła im kasy i do tej pory cisza nawet nie zadzwonił aby dowiedzieć się dlaczego.Ludzie to jest firma windykacyjna i jakim prawem oni mają zająć się oddluzaniem smieszne
        • kirena2 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 22.08.15, 02:18
          Ja rozmawiałam z nim dzisiaj Mam zapłacić 1000 zł za usługę, Podobno zajmą się natychmiast moją sprawą , gdy pieniądze wpłyną na ich konto. Dziękuję, najpierw praca, później płaca, Zapłacę, gdy wykonają usługę
    • Gość: Bartek dziwne IP: *.centrumdluznika.pl 17.08.15, 09:46
      Czytam wasze opinie i wydaje mi się że chyba jestem jednym z tych szczęśliwców, którym udało się skorzystać z ich usług z szczęśliwym zakończeniem sprawy. Zadzwoniłem tydzień temu do nich w sprawie sprzeciwu od nakazu zapłaty. Konsultant wytłumaczył mi przez telefon jak mogą zająć się moją sprawą, dodatkowo bezpłatnie. Po jakimś czasie otrzymałem informacje zwrotną z Sądu Elektronicznego że sprzeciw został złożony prawidłowo.
      • unhappy Re: dziwne 17.08.15, 10:08
        Dziwne to jest to, że piszesz z centrumdluznika.pl, a zarówno domena lexperto.pl jak i centrumdluznika.pl są zarejestrowane przez Lexperto Sp.z.o.o.

Czyli z firmy Lexperto piszesz o tym jak to Lexperto ci pomogło. Normalnie - wiarygodność 100% :D

Janusze biznesu normalnie.
        • tadusz03 Re: dziwne 17.08.15, 20:03
          wynika z tego, że klient pozwał jednego z ich ekspertów , a ten do swoich kolegów z Lexperto zadzwonił i zaskarżyli nakaz w EPU : ) .
          po prostu są the Best . Lexperto tak trzymać.
    • Gość: Paskuda00 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.15, 16:50
      To sa oszusci wzieli kase i w dupie maja klienta i jego dlugi nie wierzcie im :(
    • Gość: Malgorzata Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.15, 20:09
      Przed chwila napisalam co o nich mysle. Zaplacilam 1800 i NICZEGO w zamian nie mam. Sama rozmawialam z bankami i to co zalatwilam to mam. LEXPERTO to beznadziejny przypadek- wez sie w garsc i zacznij odwaznie negocjowac sam. Uczciwie i z glowa. Byc moze konsolidacja w Providencie (zorientuj sie najpierw teoretycznie) da Ci jakis moment oddechu? W zadnym wypadku nie bierz chwilówek w "Chwilówkach". Patrz na %. Mozesz tez wymyslic sobie "lancuszek"splat w pozyczkach za 0(pozyczasz 1400 na 45 dni i splacasz jakas rate a przez 45 dni uzbierasz 1400 i oddasz - i tak w kólko...)
    • Gość: quraq Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: 155.133.84.* 25.09.15, 11:52
      Nie warto z nimi współpracować, piszę to nie jako ich klient ale jako strona do której wysyłali pisma w sprawie zadłużenia klienta. Odpisywałem 2 razy na ich pisma z prośbą o dodatkowe informacje w celu ustalenia konsolidacji zadłużeń, nie odpowiedzieli, a nawet przysłali kolejne pismo w którym twierdzą, że rzekomo nie odpowiedziałem na ich pismo.
      Nie polecam, biorą kasę a niewiele robią poza wysyłaniem szablonowych pism.
    • Gość: Mruk Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.09.15, 10:08
      Moje opinie o Lexperto: jest dobre, jeśli ktoś dostał nakaz z e-sądu. Piszą sprzeciwy za darmo (tzn. ich wynagrodzeniem są koszty zastępstwa procesowego zasądzone od powoda, jeśli wygrają). W moim przypadku pomogli. Sprzeciwy były bardzo profesjonalnie napisane (choć sprawy były łatwe, tak naprawdę to szablony). Natomiast pewien niesmak pozostawia trudny kontakt, opieszałość, i (jeśli już ktoś dostanie bezpośredni telefon do Pani Mecenas) - rozmowy w stylu: "nie udzielam informacji na dodatkowe pytania, tego nie obejmuje umowa", i ogólne sugestie, że masz za darmo, więc nic więcej nie oczekuj. Jeśli napiszesz maila, może pozostać bez odpowiedzi. Ogólnie jeśli chodzi o obsługę klienta - bardzo nieprofesjonalnie (nawet biorąc pod uwagę, że nie pobierają opłat od Ciebie). Podsumowując: nie można ani polecić ani odradzić, robią swoje, ale na rękach raczej nie noszą (a jak widzą, że nic nie zarobią to Cię olewają).
    • fryzjer359 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 06.10.15, 06:12
      Skorzystałem z usług tej kancelarii i powiem wszystkim NIE WARTO,uważajcie na nich. Niby ładnie pięknie mówią jak rozłożą raty aby były mniejsze itd. Ja zapłaciłem im 500 zł i przysłali mi 3 pisma do 3 banków które miałem odesłac listem poleconym. Tak też zrobiłem i to był moj błąd że nie sprawdziłem tej kancelarii na forum,straciłem pieniądze a oni nic nie zrobili w mojej sprawie.Dla mnie to jest oszustwo i inaczej nie można nazwać takich ludzi jak hienami którzy żerują na ludziach w trudnej sytuacji.
    • ileszek Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 16.10.15, 12:18
      korzystałem, moim zdaniem jedna wielka pomyłka, do momentu wpłaty kasy 2000 PLN są bardzo chętni pomagać, wiele obiecują , bardzo zainteresowani tematem, po wpłacie kasy w ciągu 3 miesięcy wysłali do banku pismo z propozycją ugody - bank odmówił, wysłali pismo ponownie do dzisiaj nie mam od Lexperto odpowiedzi jakie jest stanowisko banku. Poza tym bardzo trudno się z nimi skontaktować nie odbierają telefonu, zmieniają nr komórek- są nieaktualne, cały czas chcę się dowiedzieć jak moja sprawa wygląda, jeśli uda mi się dodzwonić Pani obiecuje , że przekaże informację do działu prawnego i ten skontaktuje się ze mną ale nic z tego ,nikt do mnie nie dzwoni, moim zdaniem wyrzucony pieniądz i jedna wielka ściema
    • agat-a933 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 30.10.15, 21:57
      Witam serdecznie dzis dostalam przedsadowne wezwanie do zaplaty od firmy lexperto rozmawialam kiedys z panem z tej firmy na temat problemu mojego meza a on mial mi przeslac do wgladu jakies dokumenty ale nie moglam ich odebrac w danym dniu i napisalam smsa na nr prywatny tego pana bo tak twierdzil ze to jego aby nie wysylal a do wysylki byly 3 dni i co robic ? Toprzyszlo na mnie a facet nawet nie wiedzialjaki bank, jaka kwota. Nic nie podpisywalwm. Co mam robic Ludzi doradzcie . mieliscie juz taka sytuacje ?
    • Gość: joker Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.play-internet.pl 06.11.15, 07:45
      zgadzam się z większością wpisów. Działają bardzo wolno. ale to jeszcze nic. Wysyłają na maila pisma mające doprowadzić do ugody z wierzycielem. pisma te trzeba wysłać osobiście do wierzyciela i czekać na odpowiedź. ponieważ moja sprawa dotyczyła kilku zadłużeń "chwilówek" dostałem kilka plików. pisma były identyczne różniły się tylko adresem w nagłówku. reasumując, te szblonowe wnioski miały doprowadzić do ugody tymczasem doprowadziły do przyspieszenia procesu windykacyjnego. gdy napisałem maila do lexperto z nazwą firmy windykacyjej wtedy przysłali mi kolejny plik z pismem do tej firmy który był identyczny z poprzednimi pismami. aha i telefonów tez nie odbierają. Odradzam korzystanie z ich usług.
    • astelawista Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 12.11.15, 18:09
      UWAGA

OSZUSCI BIORA PIENIADZE A POZNIEJ WIECEJ NIE ODPOWIADAJA.
      WSZYSTKIM POSYLAJA GOTOWE DRUKI I KAZA SAMYM ODESLAC.
    • astelawista Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 12.11.15, 19:08
      Szanowni panstwo w sytuacji ktorzy jestesmy oszukiwania a jestesmy powinnismy zrobic donos na policje lub urzad skarbowy.
      Firma lexpero nie przesyla rachunku!!!
      A to przestepstwo skarbowe.
      Kazdy kto zaplacil firmie za usluge a nie otrzymal rachunku tylko zaplacil firmie kuriejskiej powinien dokonac skargi do urzedu skarbowego.
      • mordimer.madderdin Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 13.11.15, 06:11
        Ok, rozumiem, że opisywana sytuacja ( brak rachunku ) dotknęła również Ciebie.
        Czy zawiadomiłeś stosowne instytucje?
    • areckisss Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 17.12.15, 11:09
      DZIWNE TE OPINIE CO PISZECIE JAKBY JEDEN CZLOWIEK TO PISAL KAZDA KROPKA W KROPKE IDENTYCZN - WSZYSCY SZCZESLIWI - BZDURA - NIE DO KONCA TAK JEST Z lexperto = JA ZAPLACILEM PO TRGOWANIU Z 500 NA 300ZL , PRZYSLALI MI JEDNO PISMO DO T-MOBILE ZEBY ZDJELI KOMORNIKA ZE MNIE I ROZLOZYLI SPLATY ALE ONI ODPISALI NEGATYWNIE I ROWNOCZESNIE KOMORNIK ODPISAL Z PODANIEM KONTA I POTROJNEJ KWOTY OD OSTATNIEGO NOTOWANIA DLUGU- PISALEM ZE NIE WYPALILO ICH PISMO TO TERAZ NIE ODPISUJA I ZAWSZE JAK DZWONIE PRAWNIK JEST ZAJETY, -JUZ 8 RAZY NAGRALEM SIE WYSLALEM 10 MAILI, wYPADALOBY POPROSTU ODPISAC - MILI BYLI ALE JUZ NIE SA- ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZA 300ZL KUPILBYM CHOREMU DZIECKU LEKARSTWA W APTECE- RENEGACI JAK TEN ZYDEK BOGIEL
      • Gość: ktos Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.grudziadz.mm.pl 05.07.16, 16:45
        RACJA , ja miałam tak samo dac im kase , a potem gadanie , nasi prawnicy wszyscy zajeci , ludzie nie dajcie sie nabrac
    • Gość: dłuznik Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.grudziadz.mm.pl 28.12.15, 15:07
      nigdy nie korzystaj z tej firmy pieniadze ida w bloto doslownie w BŁOTO
    • Gość: arti Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.04.16, 08:49
      Witam.Korzystałem z porad lexperto. kasę wzięli gó... zrobili i zero kontaktu.Nie dajcię się wciągnąć jeszcze bardziej w długi bo w tym lexperto na pewno wam pomoże.Banda zł...... i nic więcej zresztą sami się przekonajcie .Umowa na trzy miesiące ( a przez trzy miesiące wyslane 3 pisma to tyle bo na odpowiedz trzeba czekać około miesiąca) BAGNO BAGNO I JEDNO WIELKIE OSZUSTWO.
    • Gość: syndykowie.pl Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.16, 19:04
      niestety sam sobie musisz odpowiedzieć na to pytanie. Policz sobie czy jesteś w stanie samodzielnie spłacić w 12 miesięcy połowę swoich długów? Jeżeli tak to jest szansa na wyjście z długów, z pomoca lub bez takiej firmy.
      Druga sprawa - na czym polega praca takiej firmy:
      1. sprawdzają które należności są przeterminowane (sam sobie możesz sprawdzić)\
      2. załatwiają pożyczki restrukturyzacyjne - na chwile złapiesz oddech ale tak naprawdę do obecnego długu dodasz kolejny
      3. negocjują z wierzycielami redukcje zadłużenia - jeśli chodzi o banki to jest pole manewru, chwilówki raczej nie.
      Jak potrzebujesz głebszych wyjaśnień to lepiej opisz swoją sytuację.

• next-one Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? 30.04.16, 18:53
      Odezwij się na priv.Pomogę Ci
    • Gość: oszukana Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.grudziadz.mm.pl 05.07.16, 16:42
      ZDECYDOWANIE odradzam , po zaplaceniu im nie mozna sie z nimi raprem skontaktowac. Gosc
    • Gość: waldi2611 Re: Czy korzystał ktoś z oddłużania Lexperto? IP: *.up.lublin.pl 28.06.17, 16:12
      Witam Cię artur590.Tak miałem doświadczenie .Czy już z nimi rozmawiałeś.To jest firma która Ci napewno nie pomoże a jedynie szuka "frajerów" na zarobienie kasy.Chcesz coś wiecej wiedzieć to napisz do mnie maila to trochę Ci opowiem jak to "największa kancelaria w Polsce "pomaga .Inn a sprawą są banki i jak traktują ludzi klientów ,którym sytuacja życiowa zakłóciła regularne spłaty.Łączenie się banków i traktowanie klientów po połączeniach to istny horror !!!Ja nie mówię o klientach ,którzy pobrali kredyty i ich z premedytacją nie spłacają tylko o uczciwych ludziach .... Ten system układów i powiązań banków z komornikami i stanowisko KNF to wielki przekręt.Na tym układzie żerują wszelkie instytucje parabankowe,pozabankowe,chwilówkowe wpędzające ludzi w tarapaty a banki z tego żyją bo pożyczają im pieniądze a Ci w lichwiarskim bandyckim stylu pobierają od klientów którzy znaleźli się w trudnej sytuacji starają się ratować mając nadzieję ,że uda się wyjść z pętli zadłużenia.Mam cichą nadzieję ,że znajdzie się jakaś grupa ludzi która przerwie tę bandycki proceder.Dzisiaj brak jest instytucji która by zainteresowała się tym poniżaniem i stosowaniem kosmicznych narzutów ,prowizji itp itd.Pozdrawiam Waldemar

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka