Dodaj do ulubionych

Allegro problem ze sprzedającym

18.12.15, 21:18
Witam 14.12 zakupiłam zegarek u pewnego sprzedawcy z allegro.
Wybrałam formę płatności przy odbiorze paczka24h.
Sprzedawca wysłał paczkę na inny adres. A podałam swój prawidłowy.
Wmawiał ze to ja podałam zły adres, mam dowód ze był dobry.
Paczka do dziś nie doszła tj.18.12.
Zaczął straszyć mnie sądem ze podałam złe dane dlatego paczka nie doszła....
Zależało mi na czasie dlatego paczka 24h.
Paczki nie mam więc napisałam ze rezygnuje a on więc podtrzymuje pozwanie do sądu. Proszę o pomoc czy ma takie prawo?????
Obserwuj wątek
    • mrziggy Re: Allegro problem ze sprzedającym 18.12.15, 23:00
      Płatne przy odbiorze wiec gdzie tu jest problem?
    • womak18 Re: Allegro problem ze sprzedającym 19.12.15, 11:42
      Witam
      Sprzedaje na allegro jako firma więc moge Ci powiedzieć że sprzedawca może sobie iść gdzie chce. Jeśli w formularzu dostawy podałaś adres dostawy lub wysłałaś go emailem to masz dowód na to że sprzedawca pomylił adresy i żaden sąd nie przyzna mu racji . Z doświadczenia wiem że to tylko takie straszenie więc niczego się nie obawiaj - racja jest po Twojej stronie
      pozdrawiam krzysiek
      • ruda9933 Re: Allegro problem ze sprzedającym 19.12.15, 11:56
        Bardzo dziekuje za odpowiedź. Czyli normalnie mogę zrezygnować z zakupu tego zegarka ? Napisałam w sumie że rezygnuję A on że sprawę założy i juz nie jedną taką miał. Bo sprawę może nawet założyć o 5 zł. I nawet telefonów nie odbiera jak udowodnilam mu że podałam dobre dane. Chyba jest coś takiego ze mam 14 dni na odstąpienie od umowy i rezygnacji z zakupu?
        • alpepe Re: Allegro problem ze sprzedającym 19.12.15, 15:51
          O co on chce ci niby założyć sprawę, o koszty kurierskie? Ewidentnie jego wina. Możliwe, że nie nadał paczki z płatnością przy odbiorze, ktoś odebrał i on jest stratny o zegarek i koszty wysyłki, ale to nie twój problem.
        • ruda9933 Re: Allegro problem ze sprzedającym 19.12.15, 17:06
          Właśnie teraz nie wiem o co , chyba o to ze rezygnuje z zakupu towaru. A zegarek trafił do niego spowrotem bo mam link ze sledzeniem przesyłki i doreczona jest do niego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka