29.09.06, 13:47
wzielam na siebie telefon znajomemu i on nie zaplacil rachunku, po jakis
czasie zaczely do mnie wydzwaniac z firmy windykacyjne intrum justicia, dzis
dostalam telefon ze dzwonia aby umowic sie na osobisty odbior pieniazkow gdyz
dostali juz sadowy nakaz zaplaty i jelsi nie oddam im pieniakzow osobiscie to
wchodzi komornik na windykacje mienia
ja wczesniej nie dostalam zadnego zawiadomnienia czy sadowego wezwania do
zaplaty
co robic
Obserwuj wątek
    • Gość: Anioł Stróż Re: telefon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 14:00
      Po pierwsze nie bądź następnym razem naiwny i nie bierz nic na obce osoby. Nie
      rozumiem takiego postepowania.
      To co stosuje Intrium Justitia, nie jest niczym innym jak blefowaniem. Z tym,
      że zawsze trzeba się liczyć, że sprawa może trafić do sądu. Poczytaj sobie o
      metodach działania firm windykacyjnych na tym forum. Bo nie chce mi się po raz
      setny pisać tego samego. A forum jest bogate w tego typu sprawy i można dużo
      się dowiedzieć.

Pozdrawiam
    • majkel01 Re: telefon 30.09.06, 09:48
      wedlug mnie to numer z nakazem zaplaty to blef. Odpis nakazu powinnas dostac do
      domu a jesli nie dostalas to znaczy ze nie zostal doreczony prawidlowo
      (zakladajac ze nie zmienialas adresu i mieszkasz ciagle w tym samym miejscu).
      Mozesz sie umowic z tym gosciem i jak przyjdzie zazadac okazania nakazu zaplaty.
      Jesli nie bedzie mial to odrazu wiadomo ze to nie prawda. Jesli ma sprawdzic ...
      a jesli jest sfalszowany zawiadomic policje. Pozatym ciekawe skad w tej firmie
      windykacyjnej z gory wiedza ze komornik bedzie prowadzil windykacje z mienia ?
      Przeciez to nie od nich zalezy tylko od komornika z jakich skladnikow majatku
      bedzie ewentualnie prowadzil egzekucje... rzecz jasna najprosciej
      inajskuteczniej jest z dochodow a nie z majatku.
      Tak czy siak dlug jest i trzeba go uregulowac ... z tym ze na ludzkich warunkach.
      • abc0 Re: telefon 30.09.06, 15:10
        czesc zostala juz uregulowana jakies 3 tyg temu
        Panu twierdzi, ze to nie bedzie komornik, ale asystenet komornika
        a nakaz zaplaty dorecza osobiscie i zabezpiecza mienie
        • majkel01 Re: telefon 30.09.06, 19:10
          lol.... znaczy ze firma windykacyjna wymyslila nowa funkcje "asystent komornika"
          :)) Brzmi calkime ciekawie tyle ze nieprawdziwie. Komornik nie ma asystentow,
          moze miec jedynie pracownikow swojego biura.
          Doreczaniem nakazu zaplaty zajmuje sie sad za posrednictwem poczty a nie
          komornik. Komornik prowadzi egzekucje wierzytelnosci ale nie oznacza to zajecia
          mienia. Sowja droga uwazaj na dziwnych panow ktorzy beda podawac sie za
          "asystentow komornika". W razie czego radzilbym wezwac policje bo podawanie sie
          za komornika to juz jest przekret i przestepstwo pierwsza klasa.
          • Gość: Anioł Stróż Re: telefon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 19:21
            Dokładnie, bo jest dużo ludzi w Polsce, dla których windykator to to samo co
            komornik. Oni o tym wiedzą i bazują na bezwiedzy dłużników. Nie daj się nabrać.
            Z reszta i tak dalej się upieram, że to blef, bez względu jaką nazwę się użyje.

Pozdrawiam
            • abc0 Re: telefon 04.10.06, 14:48
              jednak nikt sie nie pokazal, a pani tak zapewniala, ze przyjdzie asystent
              komornika
              glupia jestem teraz musze placic czyjes dlugi :(
              • Gość: Anioł Stróż Re: telefon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 15:07
                Niestety to było do przewidzenia, że tak to się skończy.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka