Gość: Marta IP: *.zicom.pl 20.01.07, 12:14 Od trzech dni nie działa mi internet, czy w takim razie mogę to w jakis sposón odliczyć od faktury za dany miesiąc? za korzystanie z internetu płace za cały miesiąc a nie za część Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: skeezy Re: internet IP: *.chello.pl 20.01.07, 19:19 Gość portalu: Marta napisał(a): > Od trzech dni nie działa mi internet, czy w takim razie mogę to w jakis > sposón odliczyć od faktury za dany miesiąc? Nie. Należy złożyć u operatora reklamację i zawrzeć w niej żądanie zwrotu opłaty za okres przerwy w świadczeniu usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
prawnik-skp Re: internet 06.02.07, 17:34 można dochodzić odszkodowania za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania przez operatora. Najpierw wypada złożyć pisemną reklamację. Później w razie sporu można jednostronnie odliczyć odpowiednią kwotę ze świadomością, że taki krok może pogłębić spór. Wysokość odszkodowania można naliczać na podstawie ustawy Prawo telekomunikacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś