Dodaj do ulubionych

Kruk a komornik

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 09:33
Witam serdecznie, czy może mi ktoś wytłumaczyć pewną sprawę a mianowicie 2
dni temu był u mnie facet z kruka , mnie w domu nie było mama powiedziała że
wyjechałam z kraju a on na to że za 2-3 tygodnie przyjdzie komornik w mojej
sprawie. czy to jest mozliwe skoro sprawa jest z 2001 r. i nie była
przeprowadzona sądownie?
Obserwuj wątek
    • mr_pope Re: Kruk a komornik 02.02.07, 13:26
      Jasne, w takich sytuacjach zawsze wpada z oddziałem antyterrorystycznym.
      • Gość: zosia Re: Kruk a komornik IP: *.chello.pl 02.02.07, 16:04
        to był żart zeby komornik przyszedl musi byc sprawa w sądzie a takiej napewno
        nie było tylko cie postraszył
    • Gość: zosia Re: Kruk a komornik IP: *.chello.pl 04.02.07, 22:42
      do xxx nic sie nie martw to firmy windykacyjne mają taki bajer ze straszą
      komornikami a mala mają znimi wspolnego .zeby zjawil sie komornik to musi dojsc
      do sprawy .firmy taką wode z mozgu zrobią ze ludzie panikują
      • Gość: xxx Re: Kruk a komornik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 08:54
        Wielkie dzięki za pocieszenie, pozdr
    • Gość: lukasz20072 Re: Kruk a komornik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 12:24
      Naślij na kruka orła:) a ten facet jak to mówisz niech sie zgłosi do psychiatry
      i niech sprawdzi czy ma wszystkie klepki:) Pozatym sprawa od 3 lat jest
      przedawniona:)
    • Gość: zosia Re: Kruk a komornik IP: *.chello.pl 24.02.07, 14:58
      musi odbyc sie sprawa w sądzie zeby komornik miał swoję pięć minut ,a firma
      moze ci pozyczyc wszystkiego najlepszego ,niema prawa nawet cie nachodzic a
      zresztą nawet nie musisz ich wpuszczc do mieszkania,,,,,,,,,,,a komornika juz
      musisz ale jak wszystko odbywa sie prawnie [ sąd ,nakaz zaplaty , tytul
      wykonawczy] a firmy dzialają na ładne oczy bo niemają nic na ciebie zeby
      dzialac jak komornik
      • Gość: wANDA Re: Kruk a komornik IP: *.net81.citysat.com.pl 24.02.07, 16:42
        Firma KRUK - według RZECZPOSPOLITEJ - najbardziej dynamicznie rozwijajaca sie
        firma windykacyjna a imponujacym za 2006 rok wzrostem przychodow. Toz to
        KREZUSI . wANDA
        • Gość: bankowiec Re: do Wandeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 17:04
          Napewno w/w artykuł w RZECZPOSPOLITEJ,był sponsorowany przez kruka
          • Gość: zosia do bankowca IP: *.chello.pl 24.02.07, 19:38
            i na 100% masz racje ha ha a wanda to łykła ciekawe .Ja wszystkie listy z
            KRUKA od razu wyrzucam do kosza i tak robi wiekszosc .
            • Gość: Wanda Re: do bankowca IP: *.net81.citysat.com.pl 25.02.07, 11:41
              Zisiunia napisała - Wanda to łykła . Tak ŁYKŁAM. Wanda
        • Gość: bankowiec Re: do Wandeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 17:08
          Wiadomo że kruk się prężnie rozwija.).)-nawet biuro w Wałbrzychu otworzyli
          • Gość: Wanda Re: do bankowca IP: *.net81.citysat.com.pl 24.02.07, 17:20
            Być moze - osobiscie Rzeczpospolitej nie czytam / wpadła mi w lapki
            przypadkowo/ Tyle ,ze autor tego artykułu poświęca windykatorom kilka
            negatywnych wierszówek . To fajnie ,ze otworzyli biuro w Walbrzychu - będą
            windykowac chłopaków z biedaszybów. Wanda
            • aniol_stroz1 Re: do bankowca 24.02.07, 18:55
              Z tym Wałbrzychem to chyba kit :)), bo na stronie Kruka, Wałbrzych nie widnieje
              jako miasto w którym znajduje się przedstawicielstwo :)), a po drugie pisma
              gdzie widnieje adres wałbrzyski tak naprawdę przychodzą z Wrocławia, bo stempel
              jest wrocławski :))). Więc Wałbrzych to widmo :))). A wracając do wielkości
              firmy, to od dawna wiadomo, ze jest to największą firma w Polsce, więc
              Rzeczpospolita Ameryki nie odkryła. Najgorsze jest tylko to, że firma jest
              prężna, ale najbardziej wieje z niej amatorszczyzną, bo treść pisemek czasem
              jest tak żenująca, że szkoda słów, typowy moloch :))). Dla ludzi nie w temacie
              firma jest napewno skuteczna, przypuszczam, że takich ludzi jest około 80%.

Pozdrawiam
              • Gość: bankowiec Re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 19:59
                Jasne że kit!!To była aluzja do postu Wandy:)
                Sprawa jest tak poważna że skierowali ją do Oddziału Opercyjnego WAŁBRZYCH,z
                którego przyjedzie bardzo grożny windykator terenowy i podejmie działania
                równoległe z czynnościami mającymi na celu odzyskanie długu z wykorzystaniem(tu
                uwaga!!!)PRZYMUSU PAŃSTWOWEGO.
                Zmienili nawet swoje motto: ZERO TOLERANCJI DLA DŁUŻNIKÓW!!!!kiedyś
                było:JESTEŚMY WSZĘDZIe!!
                • Gość: wANDA Re: do bankowca IP: *.net81.citysat.com.pl 25.02.07, 11:44
                  Zapewne ,jedno i drugie hasło nie pozwala pewnej grupie dłuznikow spokojnie
                  spać. Wanda
                  • Gość: bankowiec Re: do Wandy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 11:47
                    Masz rację -"pwenej grupie",bo ja spię spokojnie
              • Gość: Wanda Re: do Anioła IP: *.net81.citysat.com.pl 25.02.07, 11:22
                Nawet gdyby KRUK ściągnąl naleznośi od 80% dłuzników to tyluż będzie
                zadowolonych wierzycieli . A te 20% - no coz straty musza być. Tylko rodzi sie
                pytanie , kto to jest człowiek w temacie. Udzilajac sie na tym forum już jakis
                czas nie przeczytałam sensownej wypowiedzi jak uniknąć płacenia swoich
                zobowiązań . Praktycznie wszystkie tego typu porady sa skierowane właśnie do
                tych 80% zwindykowanych .Wanda
                • aniol_stroz1 Re: do Anioła 25.02.07, 12:45
                  Te procenty to moje przypuszczenia.
                  A Ty widzę cały czas mylisz pojęcią. Wcale nie 80% wierzycieli będzie
                  zadowolonych tylko jeden. Bo praktycznie wiekszość wierzytelności Kruk skupuje.
                  Gdyby działał tylko w imieniu wierzycieli, to pewnie by szybko zbankrutował.
                  Oczywiście, że nie było sensownej wypowiedzi jak uniknąć spłaty zoobowiązań, bo
                  większość tyczy się działalności firm windykacyjnych i ich praktyk. Po
                  przeczytaniu dłużnik będzie wiedział co robić dalej :))).
                  Oczywiście że porady kierowane są do tych 80%, bo te 20% jest w temacie, więc
                  nie rozumiem aluzji :)).

Pozdrawiam
                  • Gość: Wanda Re: do Anioła IP: *.net81.citysat.com.pl 25.02.07, 15:23
                    A od kogo Kruk skupuje wierzytelności ? Chyba od wierzycieli . Jezeli
                    wierzyciel sprzedaje swój dług 100zł za 2zł to widocznie jest z tej transakcji
                    zadowolony. TY SIE O BANKRUCTWO KRUKA NIE BÓJ. Było parę profesjinalnych
                    porad ,jak uniknąć płacenia długów- OLAĆ ICH. To dlaczego ,pomimo wysłuchaniu
                    tylu dobrych rad,pomimo tak wielu uświadomionych dłużników - firmy windykacyjne
                    w tempie expresowym zwiększaja swoje zyski / ściągalność/ . Czyzby jedynym
                    źródłem wiedzy tych dłużnikow były porady , które wyczytali na tym forum ?.
                    Również pozdrawiam Wanda
                    • Gość: bankowiec Re: do Wandy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 15:58
                      Napweno kruk na dłużnikach z tego forum nie zarobi złamanego centa.Niestety nie
                      wszyscy dłużnicy mają NETA i dlatego taki kruk może pokazać swoje szpony
                      zastraszając ich.Ale to już nie długo sie skończy i z kruka zrobi się kuropatwa.
                      • Gość: Wanda Re: do bankowca IP: *.net81.citysat.com.pl 25.02.07, 16:09
                        Na uczestnikach tego forum - nie zarobili , większość dłużników jest
                        uświadomiona ,etc - i tylko jakims dziwnym przypadkiem w
                        kieszeni ''UPADAJĄCEGO'' Kruka za 2006 rok znalazło się 10,6 miliarda złotych.
                        Masz rację to nie może tak dłużej trwac i w bierzącym roku ściągalniś zapewnie
                        osiągnie półap 20 mld.BÓJCIE SIE . wANDA
                        • Gość: bankowiec Re: do Wandy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 16:13
                          A skąd Ty to wszystko wiesz? z RZECZPOSPOLITEJ??
                          • mr_pope Re: do Wandy 25.02.07, 16:32
                            Nie tylko Rzplita podkreśla dynamikę rozwoju sektora windykacyjnego. Także GW a
                            nawet Forbes. Firmy windykacyjne mają i będą się miały dobrze z prostego powodu:
                            dłużnicy będą istnieć zawsze i nawet świadomość prawna pośród zadłużonych tego
                            nie zmieni. Z prostego powodu: niektórzy są na tyle uczciwi, że starają się
                            spłacić zobowiązania niezależnie od tego kto jest ich wierzycielem.
                            • Gość: bankowiec Re: do mr_pope IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 16:38
                              Wniosek z tego wynika,że jest luka na rynku,powinny powstawać teraz firmy
                              kontrwindykacyjne.Jak myślisz jaka byłaby ich dynamika rozwoju?Szkoda że do tej
                              pory o tym nikt nie pomyślał.
                              • mr_pope Re: do mr_pope 25.02.07, 18:16
                                Są firmy, które pomagają zwykłym osobom fizycznym w kontaktach z wierzycielami.
                                Nie jest to jednak tak dynamiczne z prostego powodu: dłużnik i bez nich radzi
                                sobie z unikaniem zobowiązań.
                            • Gość: Wanda Re: do mr_pope IP: *.net81.citysat.com.pl 25.02.07, 17:54
                              Co do Twojego postu o windykatorach w mediach , zosieńka i cosmita pisza cos
                              dokładnie innego / NIE WIEM KOMU WIERZYĆ / Wanda
                    • aniol_stroz1 Re: do Anioła 25.02.07, 23:26
                      O to chodzi, że jest mało ludzi uświadomionych. OLAĆ ICH to jest jedyna i
                      najbardziej skuteczna forma, aby wygrać z upierdliwą firmą windykacyjną. Jest
                      to prosta metoda i najskuteczniejsza :)). Z resztą poczytaj sobie posty byłych
                      windykatorów. Pewnie zaraz napiszesz, że oni nie mają pojęcia albo specjaklnie
                      tak napisali.

Kończę ten temat, bo jakoś nie jestem Zosią i nie mam manii prześladowczych na
                      Twoim punkcie ;)))).

Pozdarwiam
                      • Gość: zosia Re: do Anioła IP: *.chello.pl 25.02.07, 23:55
                        i o tym ze trzeba olac firmy sie pisze tylko przy nie których nie mozna
                        [W....A] bo sie wcinają z tą swoją wiedzą jak koszula w d....e ,najlepiej
                        zakonczyc bo to nie da sie normalnie prowadzic dyskusji .Dobrze ze byl ten
                        temat poruszony bo duzo pomógł niektórym dłuznikom ale nadal nie ma co go
                        rozwijac bo to cos [W.....A] NIE DA PROWADZIC NORMALNEJ DYSKUSJI
                        • aniol_stroz1 Re: do Anioła 25.02.07, 23:59
                          Zosia, używaj znaków interpukcyjnych, bo bałagan jest w Twoich postach.

Pozdrawiam
                          • aniol_stroz1 Re: do Anioła 26.02.07, 00:01
                            A Wracając do Wandy, to każdy maprawo pisać, co chc e. Każdy ma prawo do
                            własnych poglądów. Podchodź do tego na luzie Zosia, bo czasem mam niezły ubaw z
                            Was :)))(bez obrazy)

Pozdrawiam
                            • Gość: zosia Re: do Anioła IP: *.chello.pl 26.02.07, 07:39
                              i owszem ,ze ma prawo kazdy pisac zgadzam sie ,ale nie te brednie co wanda
                              wypisuje . Ona poprostu nie dyskutuje ,tylko szuka zaczepki i przy tym sie
                              dobrze bawi kosztem ludzi zdesperowanych ,ktorzy szukają pomocy jak wyjsc z
                              problemu .Bo są sytuacje ze ktos nie wie ze mozna to jakos zalatwic i po to
                              jest to forum .A co do ubawu to powiem szczerze ze te potyczki z wandą nie
                              jednego bawią nawet mnie smieszą i tez sie z nią zabawiam ,to ze w chodze z nią
                              w zwade to nie istotne lubie ją w kurzac a przytm mam ubaw jak ona niewie juz
                              co ma odpisac i strzela głupotami
                          • Gość: Wanda Re: do Anioła IP: *.net81.citysat.com.pl 26.02.07, 09:22
                            Musisz powtórzyć jeszcze raz .Do zosieńki nie dotarło ,albo nie potrafi . Wanda
                          • mr_pope Re: do Anioła 26.02.07, 19:03
                            A ja Cię proszę, usuwaj wszystkie bezsensowne posty z dyskusji zosi i wandy.
                            Może i jest zabawnie, ale robi się tylko bałagan.
                      • Gość: Wanda Re: do Anioła IP: *.net81.citysat.com.pl 26.02.07, 10:01
                        Równie dobrze mogłabym odesłać Cie do wypowiadających sie na tym forum
                        ludzi , którzy ostrzegaja przed olewaniem firm windykatorskich.Co do wypowiedzi
                        byłych windykatorów - Jestes pewny ,że to ich opinie? Zazwyczaj tak jest ,że
                        jezeli kogoś zwalnia sie z pracy lub ''odchodzi na własną prośbę''- to
                        twierdzi ,że robota była beznadziejna , szef wstrętny a atmosfera w pracy -
                        zła. Nic nowego. Pisałam już o tym , niech zainteresowani poczytają różne
                        opinie dotyczące tego samego problemu i jako dorośli ludzie sami podejma
                        dezyzję. Porady w stylu -olać windykatorów albo zapłać wszystko / chociaz nie
                        masz z czego / napewno nikogo nie przybliżą do rozwiązania problemu .Nie
                        potrzebnie na koniec wtrąciłeś zosieńkę . Znowu uczepi sie jak paranoiczny rzep
                        psiego ogona i będzie wygłaszała swoje monologi do ściany.Pozdrawiam Wanda
    • hocest Re: Kruk a komornik 03.03.07, 18:27
      byc oze nawet nie wiesz czy sprawa byla w sadzie - tak sie moze zdarzyc jesli
      podstawa egzekucji bedzie bankowy tytyul egzekucyjny z klauzula wykonalnosci.
      przypomniej sobie z jakiego tytulu ten dlug z 2001 roku
      pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka