Dodaj do ulubionych

Reklamacja w Media Markt

IP: *.softlab.gda.pl 27.07.07, 13:01
28 czerwca zareklamowałem w MM nagrywarkę Liteon. Jutro mija miesiąc,
dzwoniłem dwa razy i reklamacja nadal jest w realizacji.
Na zgłoszeniu reklamacyjnym napisane jest, że: "reklamacja zgłoszona na
zasadach gwarancji". Niby nic takiego tylko, że do nagrywarki nie była
dołączona żadna karta gwarancyjna.
Przy zgłoszeniu zapewniono mnie, że realizacja potrwa do 2 tygodni.

I teraz nie wiem co robić. Czekać w nieskończoność czy może dochodzić swoich
praw jakoś inaczej?
Obserwuj wątek
    • sarpedon Re: Reklamacja w Media Markt 29.07.07, 13:59
      kazdy produkt, ktory mozna zakupic w sklepie, jest objety ustawowa dwuletnia
      gwarancja.
    • prawnik-skp Re: Reklamacja w Media Markt 07.08.07, 16:32
      Jeśli nie była dołączona karta gwarancyjna, to wątpliwym jest
      udzielenie gwarancji. Jeśli gwarancja nie jest udzielona, to
      niemożliwe jest zgłoszenie reklamacji na zasadach gwarancji (bo nie
      można korzystać z tego, czego nie ma).
      Zamiast gwarancji można korzystać z ustawy o sprzedaży konsumenckiej
      i można podnosić, że od samego początku reklamacja miała w niej
      podstawę (przy założeniu, że gwarancja nie została udzielona).
    • Gość: wojtas Re: Reklamacja w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 12:37
      Proszę pana ja czekam pół roku ,w końcu się odezwali i kazali
      zapłacić 80zł za przesłanie przesyłki do PHILIPSA. trzeba iść do sądu
    • Gość: juliana11 Re: Reklamacja w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 16:32
      współczucia dfgda ja także walczę z MM i zakładam ,że jak od razu nie wybrałeś
      formy załatwienia reklamacji na pewno bez Twojej wiedzy podbili Tobie kartę
      gwarancyją i puścili towar do serwisu o to bym się nie martwiła. Można siętylko
      obawiać kretyńskich odpowiedzi reklamacyjnych w sytlu ,że nagrywarkę rozwaliły
      Tobie płyty złej jakości ( tak było w moim przypadku ) Powodzenia
      • Gość: serwisant Re: Reklamacja w Media Markt IP: *.chello.pl 28.08.07, 21:24
        jutro tez wam odrzucimy
        • Gość: juliana11 Re: Reklamacja w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 09:59
          na całe szczęście na takich badziewiaków jak wy serwisanci od siedmiu boleści są
          jeszcze sądy konsumenckie, w których my klienci wygrywamy. Wystarczy tylko z tak
          żenującą i głupią odpowiedzią reklamacyjna jak moja podejść do sądu i założyć
          sprawę.Miłego dnia serwisancie.
          • Gość: serwisant II Re: Reklamacja w Media Markt IP: *.chello.pl 29.08.07, 20:39
            ale na taką sprawę w sądzie konsumenckim to my się musimy zgodzić
            • Gość: juliana11 Re: Reklamacja w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 11:12
              racja ale na sądy powszechne nie jest wymagana zgoda ani sklepu ani serwisu. A z
              reszta o czym mówimy i tak każdy wymięka przed spotkaniem w sądzie i przy
              banalnych, negatywnych odpowiedziach przyznaje racje klientowi bo wie, że nie
              wygra i boi się osmieszenia. Oczywiscie zależy to dokumentacji reklamacji i
              opinii rzeczoznawcy, którego może powołać każdy odwołujący się decyzji sklepu
              czy serwisu.
              • Gość: teresa Re: Reklamacja w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 10:54
                moj syn zareklamowal mp3 juz 3 tygodnie czeka na odzew.W Media kaza mu czekac
                dalej.Ile mozna?Czy nie ma ustalonego terminu?
                • fleshless Re: Reklamacja w Media Markt 19.09.07, 13:22
                  Jeżeli to była reklamacja na podstawie odp sprzedawcy za niezgodność towaru z
                  umową, to sprzedawca powinien ustosunkować się do żądania naprawy albo wymiany
                  niezwłocznie, a jeżeli nie uczyni tego w terminie 14 dni to wtedy można to
                  żądanie uznać za uzasadnione i można wystosować do sprzedawcy wezwanie z
                  żądaniem wykonania naprawy albo wymiany bez wdawania się w merytoryczną dyskusję.
                  Odpowiedź, że sprzedawca ustosunkuje się w innym terminie nie jest
                  ustosunkowaniem się do żądań reklamacyjnych.

Jeżeli reklamacja była na podstawie gwarancji to trzeba w karcie gwarancyjnej
                  szukać terminów w jakich gwarant powinien wywiązać się ze swoich zobowiązań.
                  • Gość: teresa Re: Reklamacja w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 14:50
                    Wlasnie syn dzwonil i mowil,ze oddali mu pieniazki,ale musial troche
                    naciskac.Dobrze,ze rano poczytalismy o terminach reklamacji.Dzieki forum mogl z
                    nimi podyskutowac.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka