Gość: Julka IP: *.chello.pl 15.07.08, 19:17 Mam komornika na pensji,dodatkowo wszedł na moje konto ROR,gdzie przelewane są pieniądze z innego źródła.Zablokował mi wypłatę z konta.Czy w takiej sytuacji mogę zlikwidować konto? Prosze o podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniol_stroz1 Re: konto ROR a komornik 15.07.08, 19:48 Niestety zajętego konta raczej nie zamkniesz. Ale z tego co wiem, komornik nie może egzekwować pieniędzy z ROR-u, jeżeli na koncie jest kwota niższa niż trzy średnie krajowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: konto ROR a komornik IP: *.chello.pl 15.07.08, 20:03 Jestem samotną matka z nieletnim dzieckiem.Co miesiąc zabiera mi połowe wypłaty,dodatkowo zabrał ulge podatkową na dziecko a dzis 500 zł które pozostały z wypłaty i dodatkowo refundację wczasów dziecka w sumie 1700 zł.W tym miesiacy w sumie zabrał 2400 zł.Czy jest to zgodne z prawem? Wsród kwoty która zabrał z konta jest linia debetowa banku 1000 zł.Co mam robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: konto ROR a komornik IP: *.chello.pl 16.07.08, 00:31 a jakie masz comiesięczne wpływy na konto? ile zarabiasz? jakie jeszcze prócz pensji źródła dochodu? Odpowiedz Link Zgłoś