Dodaj do ulubionych

sms od kruka

IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.09, 21:01
witam dostalam na telefon meza(ja uzytkuje)smsa od Kruk S.A wiadomosc iz w sprawie nr.... jest prowadzona egzekucja komornicza oraz wyswietlil sie numer nadawcy co mnie dziwi.mialam juz do czynienia z komornikami i przebiegalo to w inny sposób mianowicie dostawalam polecony z pismem o np.zajeciu wynagrodzenie itd.
mieliscie taka sytuacje?powiadomienie o zajeciu komorniczym przez sms???
Obserwuj wątek
    • Gość: Ekonom. Re: sms od kruka IP: *.11.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 19.02.09, 21:17
      Witaj. Sms jest pierwszym krokiem do odzyskania długu. Firma Kruk S.A stosuje
      taką praktykę. Kolejnym elementem do jakiego skłonią się pracownicy w/w firmy
      windykacyjnej będzie kontakt telefoniczny w celu ustalenia warunków i możliwości
      spłaty zadłużenia przez Panią. Następnie będą próbowali ustalić aktualny adres
      zamieszkania w celu prowadzenia działań windykacyjnych na drodze korespondencji
      listownej.
      Najlepszym rozwiązaniem jest współpraca na twardych warunkach. Powodzenia.
      • aniol_stroz1 Re: sms od kruka 19.02.09, 23:19
        To jest tani straszak firmy Kruk. O egzekucji dowiadujesz się
        bezpośrednio od komornika. Tutaj ewidentnie chcą w Tobie wzbudzić
        popłoch i poczucie, że jesteś pod ścianą :)). Żaden wierzyciel nie
        informuje swoich dłużników o egzekucji, bo informowanie przez
        wierzyciela jest na rękę dłużnikowi, który będzie miał czas na
        upłynnienie majątku.

Pozdrawiam
        • Gość: inna Re: sms od kruka IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 15:13
          dziekuje bardzo za odpowiedzi.pozdrawiam rowniez
    • Gość: rapid Re: sms od kruka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 18:08
      ja dostałem dwa takie i nie wiem też co mam o tym myśleć. Ale to napewno jakaś
      podpucha po pierwsze nie mam długów a po drugie kto to słyszał że przez smsy
      informować o takich rzeczach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka