Gość: Pytanie IP: *.dsl.aktivanet.de 11.02.04, 19:34 Kto zna taka rodzine ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Rodzina Korczakow IP: 5.3.1R* / 209.101.135.* 25.02.04, 14:31 Ja znam rodzine Korczakow ze strony mojej babci z domu Lipinskiej. Mieszkaja w Budach kolo Boskiej Woli, jak bylam mala to czasem dziadkowie mnie do nich zabierali. Ciocia ma na imie Marysia, imienia wujka niestety nie pamietam w tej chwili, ale na pewno mi sie przypomni. Bardzo cieplo ich wspominam. Ciocia piekla placki na blasze a wujek zawsze chetnie i cierpliwie zaznajamial mnie z codziennym dojeniem krow. Moglam tak stac i patrzec na nie godzinami. Kotki zawsze dostawaly swieze mleczko. Wspaniale sielskie, dzieciece wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
magda010 Re: Rodzina Korczakow 11.03.04, 14:03 W Poznaniu znam 2 rodziny Korczakow. Jerzy Korczak z jednej rodziny jest pisarzem, a druga rodzina to rodzina mojego kolegi z klasy Piotra Korczaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Re: Rodzina Korczakow IP: *.chello.pl 12.03.04, 22:17 Rodzina Korczaków mieszka na Pradze w Warszawie.EM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Rodzina Korczakow IP: *.dsl.easysurfnet.de 13.03.04, 19:37 Czy zna ktos te rodzine we wroclawskim, poznanskim lub katowickim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korczakow Dmitrij Re: Rodzina Korczakow IP: *.baltnet.ru 20.06.14, 10:21 Ojciec powiedział mi ostatnio, że jego dziadek pochodził z Polski, do Rosji wyjechal w 1914 r. mieszkał gdzieś nad rzeką San. Nie widział go bo jego dziadek zmarł w 1946 roku. I jego ojciec bał się opowiedzieć historię, a teraz go juz nie ma. Może ktoś wie coś na temat mojego pradziadka. W rosyjskiej nazwie Michaił Korczakow Odpowiedz Link Zgłoś