IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 23:04
moja dziewczyna ciagnie mnie straszliwie na Malediwy , ona nurkuje ja nie i
jakos mnie to nie ciągnie , poradzcie co ja tam moge ciekawego robic?
Obserwuj wątek
    • trilo Re: malediwy 10.07.04, 11:23
      Jezeli nie nurkujesz i nie jestes typem plazowego lezakowca, to wspolczuje. Po
      2-3 dniach nabawisz sie "plazowej klaustrofobii" :-, poniewaz oprocz plazy i
      wody nie zobaczysz nic innego. Malediwy to raj, ale dla ludzi nurkujacych.
      • Gość: marco Re: malediwy IP: *.tera.pl / 81.21.194.* 11.07.04, 18:49
        nie jestem , jade tam tylko dla niej , chyba zwariuje
        • Gość: :) Re: malediwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 15:50
          spoko, mogę pojechać za Ciebie! :)
      • Gość: marco Re: malediwy IP: *.tera.pl / 81.21.194.* 11.07.04, 18:53
        Czy da sie tam serfowc ?wiesz coś o tym ?
        • Gość: iwona Re: malediwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 20:34
          Byłam na Malediwach w maju,z tego co się zorientowałam to można tam uprawiać
          wszelkie sporty wodne nie tylko nurkowanie a poza tym jest tam tak pięknie, raj
          na ziemi,jeszcze z dziewczyną-większość może tylko pomarzyć.Ja nie nurkuję ale
          na pewno chcę tam jeszcze wrócić.
        • trilo Re: malediwy 11.07.04, 21:55
          Tak jak napisala Iwona mozna uprawiac wlasciwie wszystkie sporty wodne. Nie
          przecze,ze Malediwy sa piekne, ale dla mnie nudne. Ladujesz na jednej z wysepek
          i jestes "wiezniem". Oczywiscie jezeli pokazesz pozniej znajomym zdjecia
          z "wiezienia" uslyszysz same zachwyty. Sa natomiast miejsca gdzie oprocz
          lezenia na plazy i nurkowania mozna jeszcze robic inne rzeczy. Ja zdecydowanie
          bardziej wole wysepki w Tajlandii.
          • Gość: mal Re: malediwy IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 12.07.04, 18:57
            no wiadomo dlaczego!!!
          • Gość: marco Re: malediwy IP: *.tera.pl / 81.21.194.* 15.07.04, 13:21
            hm, może jakoś przetrwam :) ,raczej strasznie dużo sie ruszam
            wiec ........zapowiadają sie napewno 2 długie tygodnie
            • Gość: C Re: malediwy IP: 194.209.34.* 15.07.04, 16:00
            • Gość: Crapaud Re: malediwy IP: 194.209.34.* 15.07.04, 16:06
              Radzę Ci zabrać dobrą książkę, a nawet 2 lub 3, skoro udajesz się na dwa
              tygodnie.
              A poza tym, to nie przejmuj się, może nagle poczujęsz nieodpartą chęć do
              nurkowania. Warto spróbować. Moj wspaniały małżonek też miał opory przed
              wyjazdem na Malediwy i nurkowaniem. A teraz sam mnie tam ciągnie i bez
              nurkowania żyć nie może, zwłaszcza po spotkaniu z rekinem wielorybim.
              Na jaką wyspę się wybieracie?
              • supaula Re: malediwy 22.07.04, 15:15
                Witam!
                Robie badania na temat turystyki podwodnej i sciele zwiazanego z tym Morza
                Czerwonego. Czy zechcialabys wypelnic moja ankiete? Licze na pozytywne
                rozpatrzenie mojej prosby i z gory serdecznie dziekuje:)
                Pozdrawiam,
                Ula
                supaula(małpa)gazeta.pl
                • walrus1 Re: malediwy 22.07.04, 16:42
                  morze czerwone to nie malediwy
      • Gość: Gosia Re: malediwy IP: *.rtk.net.pl 13.07.04, 10:39
        witam chciałabym zapytać jaki jest najlepszy termin na wycieczkę- aby było
        gorąco i sucho, bez pory deszczowej. Czy przed wyjazdem trzeba się na coś
        szczepić? Proszę o odpowiedź.
        • Gość: walrus Re: malediwy IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 13.07.04, 15:42
          najmniej opadow to styczen, luty ale tez naldrozej, w rezultacie nie ma typowej
          pory deszczowej(tzn osobiscie jej nie uzylem , a bylem prawie we wszystkich
          porach roku(europejskich)),jezeli pada to niesamowita ulewa trwajaca stosunkowo
          krotko, bezspadku temperatury powietrza!szczepien nie potrzebujesz,
          niebezpiecznych zwirzat ladowych nie ma.
          jezeli wybierasz sie w tym roku to dobrym okresem jest poczatek grudnia.
          milego pobytu
          • Gość: a. Re: malediwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 13:36
            niebezpiecznych...ehh...a te wielkie nietoperze? ;))
            • Gość: walrus Re: malediwy IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 16.07.04, 15:02
              sa roslinozerne, nic Tobie nie zrobia.Swietnie wygladaja gdy wieczorem(choc
              takiego tu wogole nie ma) szybuja miedzy wyspami!
              • kasiapro1 Re: malediwy 27.07.04, 22:11
                byalm tam w sierpniu 2002-bosko!!
                Nie nurkuje,gnilam pod parasolem,pilam super drinki,snurkuje i tyle co robie
                pod woda.
                na pewno chcemy tam wrocic z mezem zapalonym nurem
                • Gość: ania Re: malediwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 22:18
                  w sierpniu? i nie padało wtedy? przecież podobno jest tam wtedy pora deszczowa.
                  • Gość: Zabcia Re: malediwy IP: 194.209.34.* 28.07.04, 14:12
                    Na Malediwach nie ma jako takiej pory deszczowej. My raz byliśmy w lutym,a raz
                    w czerwcu i za każdym razem mieliśmy okazję dowiedzeć się co kryje się pod
                    stwierdzniem "burza tropikalna" - pojawia się znikąd, trwa chwilę, moczy do
                    suchej nitki i znika równie szybko... A po za tym było super!!!
    • Gość: Kuba Re: malediwy IP: *.rafineria-trzebinia.pl 29.07.04, 11:24
      No to ludziska obieżyświaty - wylegiwacze!

Proszę każdego o wypowiedzenie się:
      1. Biuro podróży
      2. Wyspa
      3. Hotel

Na razie nie umiem się zdecydować...
      S.O.S.
      • Gość: walrus Re: malediwy IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 29.07.04, 11:59
        na malediwach wyspa jest hotelem lub na odwrot
        bandos-neckermann- nord male atol
      • Gość: Zabcia Re: malediwy IP: 194.209.34.* 30.07.04, 17:19
        Witam,
        Z gory przepraszam, ale nie mam polskiej trzcionki...
        Bylam tam dwa razy - EMBUDU(Male South Atoll - 40 min statkiem od Male)-
        sympatyczna wyspa, wpaniala rafa (falna podwodna zapierajaca dech w piersiach),
        diving center bardzo profesjonalny i swietnie wyposazony. Jezeli chodzi o domki
        na wyspie, to jak na moj gust, za duzo ich tam jest(okolo 100). Tak wiec jest
        troche tloczno - www.embudu.com
        W tym roku bylismy na VAKARUFHALI -(South Ari Atoll - 20 min avionetka i
        nastepnie 15 min statkiem)- bylo super!!! Wyspa jest piekna, choc bardzo
        malutka (200m na 200m). Znajduje sie na niej 50 domkow swietnie "wtopionych" w
        krajobraz. Miejsca do nurkowania REWELACYJNE (mozna spotkac rekiny wielorybie)
        Diving center jest naprawde swietnie prowadzony. Garaco polecam!!!
        www.vakaru.com
        Pozdrawiam i zycze udanego pobytu na Malediwach

• Gość: anika Re: malediwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 18:07
          Mam pytanie jakie biura w Polsce mają w swojej ofercie Malediwy?
          • Gość: Grażyna Re: malediwy IP: *.mech.pg.gda.pl 02.08.04, 18:34
            TUI, Neckermann.
        • Gość: keczemot Re: malediwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:23
          witam
          czy znacie " Kuredu island resort " ? jadę tam z żoną w marcu !
    • Gość: Ari Re: malediwy IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.04, 10:15
      ja się chcę wybrać na vilamendhoo na południowym atolu ari, bo właśnie tam
      podobno są najlepsze miejsca do nurkowania, pakiet do nurkowania wykupić
      jeszcze przed wyjazdem (chcę pojechać z niemiec), licze że wybiorę się tam w
      okolicach marca, vilamendhoo, z tego co się naczytałem ma jedną z
      najładniejszych roślinność na malediwach, nie jest to wyspa wypasiona (nie ma
      tak rozrośniętej infrastruktury i nie ma basenu), ale nie po to tam jadę,
      właśnie tam chcę się nauczyć nurkować, a centrum nurkowe mają podobno
      rewelacyjne... i jeszcze jedna rzecz - korale, od paru lat umierają, co
      powoduje prąd el nino, na vilamendhoo nie ma ich tyle ile powinno być, ale jest
      ich więcej niż na innych wyspach, szczególnie północnych, za to fauna podwodna
      taka jak trzeba (z recenzji które przeczytałem wynika, ze na niektórych wyspach
      pod wodą nie ma nic do oglądania), aha - na malediwach AI to jest VP plus
      dodatki typu napoje w szkle itp, przy przyjeździe dostaje się listę co nie
      wchodzi w skład pakietu "wszystko w cenie" , tyle dobrego że napoje w szkle są
      w pakiecie, bo szklanka czegoś kosztuje 3-10$:)
      • Gość: Kasia Re: malediwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:17
        Czy we wrzesniu mozna sie tam spodziewac wielu dni deszczowych, czy też po
        prostu bedą opady, ale krótkotrwałe...
        • Gość: anka Re: malediwy IP: *.acn.waw.pl 11.08.04, 23:52
          Już kiedyś pisałam, ale powtórzę.
          Na Malediwach byłam 2 lata temu w marcu. Najlepszy okres na wyjazd to
          grudzień- marzec, w kwietniu zaczyna się pora monsunowa. Jest tam bardzo
          gorąco i baardzo wilgotno, prawie nie do wytrzymania. Po tygodniu marzyłam już
          o zimnej Polsce. Aby przeżyć trzeba siedzieć albo pod wodą albo w
          klimatyzowanych pomieszczeniach. Nie ma rześkich poranków ani chłodnych
          wieczorów.
          To tyle złych wiadomości, reszta jest tylko dobra.
          Jest tam tak pięknie, że aż kiczowato. Palmy kokosowe chylą się ku
          szmaragdowej wodzie, kolorowe ryby jedzą ci z ręki. Jeżowce, koralowce, kraby,
          nietoperze wielkości bociana. Przecudne zachody słońca i śpiew muezinów
          niosący się z wyspy na wyspę ( to kraj w 100% muzułmański). wysepki są małe-
          ta na której byliśmy miała 150 na 300 metrów.
          Warunki do nurkowania wszędzie wspaniałe czy to z rurką czy z akwalungiem.
          Niesamowite przypływy i odpływy- duża różnica poziomu wody. Odpływ odsłania
          naprawdę piękne koralowe łąki. Żeby zobaczyć to co najpiękniejsze trzeba
          wybrać się za rafę zewnętrzną, tam można spotkać i olbrzymie płaszczki i
          rekiny wielorybie. Tam nie byłam, ale wystarczyło mi, że nurkując z rurką
          spotkałam olbrzymią murenę i rybę wielkości dużego psa.
          Wszędzie palmy kokosowe i orzechy, z których rozbijaniem jest sporo zabawy.

Niezbędne są buty na plaże- chodzi się po zwapniałych koralowcach. Wyspy są
          białe jak z kredy.
          Jest bardzo drogo- wszystko w dolarach. Przy lotnisku zapłaciliśmy za butelkę
          niegazowanej wody 0,33 - 5 $. Lepiej uważać na ceny.
          No i jeszcze trochę ponarzekam- długo się leci. My byliśmy z Neckermannem- z
          Monachium- 11 godzin lotu. Wybieramy się tam ponownie, ale dopiero w styczniu
          lub lutym.
          Jeśli masz jakieś pytania- to czekam.

Zdjęcia z naszego pobytu znajdziesz na stronie- www.llobocki.prv.pl
          • Gość: arnika Re: malediwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:55
            jak sie nazywa wysepka na której byliście? i ile od osoby płaciliście za pobyt?
          • Gość: Kasia Re: malediwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:58
            Dzięki za odpowiedź.... ja już wybrałam atol Ari wyspa Holiday Island. Jak
            wrócę, to podziele sie wrazeniami
          • Gość: Iwona Re: malediwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:10
            Tak na całego pora monsunowa zaczyna się w czerwcu.Ja byłam w maju,nie spadła
            ani jedna kropla deszczu i wcale nie było strasznie upalnie.
    • Gość: keczemot Re: malediwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:29
      Witam wszystkich
      czy ktoś z was był w KUREDU ISLAND RESORT ???
      • Gość: anka Re: malediwy IP: *.acn.waw.pl 11.11.04, 23:19
        Jaka to wyspa?
        Ale to nie ma większego znaczenia, i tak bedzie rajsko!!!!!
      • Gość: walrus Re: malediwy IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 12.11.04, 10:58
        www.kuredu.com/
        • Gość: keczemot Re: malediwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 20:42
          dzięki walrus !
          ale chodziło mi o praktyczne info !!!
          • Gość: walrus Re: malediwy IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 15.11.04, 11:56
            Chodzi Ci szczegolnie o Kuredu czy wogole o Malediwy?
            Tu jeszcze niemiecka strona o Kuredu:
            www.malediven-reiseinfo.de/Lhaviyani_Atoll/lhaviyani_atoll.html
            Chcesz nurkowac z butlami czy uprawiac snorkeling, bo Kuredu lezac na skraju
            Atolu Lhaviyani powinno miec tylko jedna zdatna do plywania plaze, poniewaz po
            stronie Oceanu Indyjaskiego prady podwodne sa za maocne i jak tu mowia "next
            stop Inda or RSA"
            • Gość: keczemot Re: malediwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:56
              dzięki walrus !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka