maria88 26.01.15, 19:21 Mogę pomagać osobom pełnoletnim szukać swoich korzeni po adopcji. Robię to gratisowo, bezinteresownie w miarę wolnego czasu. kontakt maria88@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joanna sobańska Re: Pomagam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.15, 01:31 Witam moglaby pani pomoc mi znalezc siostry. Przed trafieniem do nowej rodziny z domu malwgo dziecka stargard szczeciński. Nazywaly sie Żaneta i Justyna Sobańska lub Erdman jeżeli po matce. Urodzone w 1988-1990 w Szczecinie. Moja siostra i babcia Janina Erdman odwiedzaly je w domu malego dziecka dopoki ich nie dano nowej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: Pomagam. 19.11.15, 20:12 Może niech Pani najpierw spróbuje nawiązać kontakt z DD gdzie przebywało rodzeństwo i ustalić ich daty, miejsca urodzenia . Moze też podadzą w jakim USC siostry miały sporządzone akty urodzeń przed adopcją, oraz ich adresy przed oddaniem do DD i dokładne informacje o rodzicach biologicznych. Niektóre DD pomagają rodzeństwu. Oczywiscie musi Pani im udowodnić swoje pokrewieństwo. Rodzeństwo Pani jest pełnoletnie więc ma prawo wiedzieć o swoim pochodzeniu ale nie wiadomo czy w rodzinie adopcyjnej nie było z tego tajemnicy. DD ma wszystkie informacje kto je adoptował i może też zwrócic sie do rodziców adopcyjnych z informacją,że Pani poszukuje siostry Na razie tyle, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna sobanska Re: Pomagam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.15, 23:54 A jezeli ten dom malego dziecka jest juz zamkniety to gdzie mam sie zwrocic po takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: Pomagam. 20.11.15, 20:58 Może Pani zadzwonic do Urzędu Miasta w Stargardzie Szczecińsko, i poprosic o informację. Powiedziec,że poszukuje Pani informacji odnosnie rodzeństwa i nie wie,gdzie mogą znajdować sie akta, dokumentacja, ze zlikwidowanej placówki. Powinni to wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Лaр Re: Pomagam. IP: *.dynamic.vega-ua.net 05.12.15, 18:18 Дoбрый день. Мне хoтелocь бы нaйти рoдcтвенникoв. Мoй прaдедyшкa Кyмецкий Григoрий Никoлaевич рoдoм из Пoльши. Рoдилcя где-тo в 1895-1898 гг. С aрмией Кoтoвcкoгo пoпaл нa Укрaинy в 1920 гoдy здеcь же и ocтaлcя. В 1927 гoдy рoдилacь мoя бaбyшкa- Кyмецкaя Сoфия Григoрьевнa. Вo время великoй oтечеcтвеннoй вoйны бaбyшкy зaбрaли в Гермaнию нa рaбoты. От cвoих рoдcтвенникoв из Пoльши бaбyшк пoлyчaлa чacтo пocылки. Вoт АДРЕС в Пoльше: Люблинcкaя гyберня, Грyбешoвcкий yезд, Гмынa Сyгринь, деревня Тyципи (мoжет бaбyшкa где-тo oшиблacь) Пocле вoйны cвязь oбoрвaлacь. Очень хoтелocь бы нaйти рoдcтвенникoв. Зaрaнее блaгoдaрнa, еcли cмoжете или не cмoжете пoмoчь. Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: Pomagam. 05.12.15, 19:58 Napisz w tej sprawie do Starostwa Powiatowego w Hrubieszowie. www.starostwo.hrubieszow.pl/ Na pewno Ci pomogą. Pozdrawiam Maria Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: Pomagam. 05.12.15, 20:02 Podaję też adres nr tel. Starostwo Powiatowe w Hrubieszowie ul. Narutowicza 34 (084) 696-50-68 starostwo@powiathrubieszow.pl Odpowiedz Link Zgłoś