sterne 19.01.04, 09:43 Chcę zrobić super gofry, ale nie znam przepisu może ktoś się podzieli wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zunia76 Re: Super gofry! 19.01.04, 18:30 Ja robie z 3 jajek, mąki (tak na "oko"), troche wody gazowanej, proszku do piecznia, troche ponad pol szklanki cukru, troche oleju i zawsze cynamon. Mniammmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Super gofry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 10:24 Gofry piekę używając ciasta naleśnikowego z dodatkiem wanilii (cukier waniliowy) i odrobiny proszku do pieczenia. Aha...Do ciasta dodaję jeszcze troszeczkę oliwy (oleju) aby nie smarować nim za każdym razem gofrownicy. Wychodzą chrupiące i pachnące. Próbowałam również robić je z ciasta biszkoptowego ale...zostałam przy w/w sposobie. Odpowiedz Link Zgłoś
guadalahara Re: Super gofry! 20.01.04, 10:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=9497552&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
eta Re: Super gofry! 21.01.04, 11:46 ja robię na drożdżach -2 łyżeczki rozrobić w letnim mleku, pół łyżeczki cukru, dwie łyżeczki mąki -żółtka wymieszać z cukrem (4 jaja na szklankę) -dodawać na zmianę letnie mleko (zsiadłe, wodę gazowaną itd) z mąką -w tzw międzyczasie kilka łyżek oleju -w tzw międzyczasie II rozczyn drożdżowy -na sam koniec ubita na sztywno piane z białek jeśli robie dla rodziców oni lubia chrupiące dodaję więcej mąki, postwaiona sztorcem łyżka opada na 4 jeśli dla siebie to robię rzadsze, są wtedy mięciutkie p.s. a jaką masz gofrownicę: w serduszka czy w prostokąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tnea Re: Super gofry! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.01.04, 13:38 hello:) ja rowniez chcialabym poznac jakis super przepis na gofry. Wyprobowalam chyba wszytkie rodzaje ciast z roznym skutkiem i zdane z tych gofrow nie przypominalo w smaku tych z gofrownic metalowych (ja niestety mam taka nowa mala teflonowa), czy tez macie takie problemy? bo mi sie wydaje, ze wszytko zalezy od gofrownicy, poza tym kiedys slyszalam o specjalnym proszku do gofrow zamiast proszku do pieczenia - czy wiecie gdzie takie cuo mozna kupic? Odpowiedz Link Zgłoś