Gość: gosiq IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.04, 12:16 Nie mogę znaleźć na forum jakiegoś fajnego przepisu. Niby banał, ale - napiszcie, jak robicie? Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: kotlety z jajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 12:25 mam taki przepis w bazie: Kotleciki z jaj Składniki: 12 jaj, przyprawy: sól, pieprz, bułka tarta. 9 jaj ugotować na twardo, po czym włożyć do zimnej wody na 10 minut, po ostygnięciu obrać ze skorupki, zetrzeć na tarce i dodać 3 surowe jaja, które pieprzymy i solimy do smaku, formujemy kotleciki następnie obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rogrzanej wcze¶niej patelni. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: kotlety z jajek 28.01.04, 13:00 Właśnie tak robiłam ostatnio, z tym że dodałam jeszcze tartego żółtego sera i posiekanej natki pietruszki. Było pyszne! Zjadłam z papryką marynowaną, bardzo to razem pasowało do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: kotlety z jajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 17:40 ten przepis brzmi apetycznie, ale jakie proporcje zastosować pierwszy raz do wypróbowania? jestem początkującą kucharzyną i szkoda byłoby wyrzucić 12 jaj, gdyby się nie udało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lobelia Re: kotlety z jajek IP: 195.187.102.* 28.01.04, 17:38 Ja dodaję jeszcze bardzo dużo posiekaniej zieleniny - koperek, pietruszkę i szczypiorek, czasem jeszcze jakieś ziółka z doniczki na parapecie (np. świeży majeranek). Takie kotlety są bardzo dobre także na zimno z majonezem. Moja teściowa dodaje posiekane i podsmażone pieczarki, ale ja akurat nie przepadam za tą wersją... Odpowiedz Link Zgłoś