malwis19 01.03.04, 14:16 Pomóżcie,pliiis!!! Jak przyrządzić mięso z rekina,tak aby się nie zesmażyło z 1kg do 20dkg?Co było robione nie tak?Dodam,że ryba była zamrożona.Czekam na odzew. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghot Re: Mięso z rekina IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 01.03.04, 14:52 moze nie dokonca rozmrozona rybe posolilas przed smazeniem lub w trakcie i puscila przez to duuuzo wody?? nie znam sie na rekinach, ale dziala ta zasada w przypadku innych ryb Odpowiedz Link Zgłoś
makkasia Re: Mięso z rekina 01.03.04, 15:55 niestety,ale z rekina zawsze zrobi Ci się szprotka:(( Odpowiedz Link Zgłoś
bm_ka Re: Mięso z rekina 01.03.04, 17:25 makkasia napisała: > niestety,ale z rekina zawsze zrobi Ci się szprotka:(( Nie sądzę, przyrządzałam tylko mięso z płetwy :-), może to był powód że mnie się nigdy nazbyt nie skurczyło, ot, tyle co inna ryba. Nie sol przed smażeniem, to może być jedyny powód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: Mięso z rekina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 17:32 nieprawda, kiedys kupowalem "steki" mrozone z rekina (czyli dzwonka) i ubytek byl zupelnie klasyczny. Jesli traci za duzo to wyglada na to, ze mieso bylo troche "podpompowane wodą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Mięso z rekina IP: *.we.client2.attbi.com 01.03.04, 17:37 pojecia nie mam , co bylo nie tak !! rekina bardzo lubie , szczegolnie w sosie cytrynowo - koperkowym. Zawsze robie kawalki z ogona , obsuszone i nigdy sie nic za bardzo nie kurczy. Mozliwe , ze nie byl do konca rozmrozony i tak " puscil" na ogniu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: Mięso z rekina 01.03.04, 18:21 rekin bywa tłusty, w czasie smażenia tłuszcz się wytapia, co może radykalnie zmiejszyć rozmiar. mrozonego nie robiłam, ale inne ryby mrozone solę przed smażeniem i nie kurczą się drastycznie. może dlatego, ze ich nigdy nie rozmrażam przed położeniem na rozgrzaną patelnię. Odpowiedz Link Zgłoś
malwis19 Re: Mięso z rekina 03.03.04, 07:34 Dzięki serdeczne za pomoc.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś