Dodaj do ulubionych

Mięso z rekina

01.03.04, 14:16
Pomóżcie,pliiis!!!
Jak przyrządzić mięso z rekina,tak aby się nie zesmażyło z 1kg do 20dkg?Co
było robione nie tak?Dodam,że ryba była zamrożona.Czekam na odzew.
Obserwuj wątek
    • Gość: marghot Re: Mięso z rekina IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 01.03.04, 14:52
      moze nie dokonca rozmrozona rybe posolilas przed smazeniem lub w trakcie i
      puscila przez to duuuzo wody??
      nie znam sie na rekinach, ale dziala ta zasada w przypadku innych ryb
    • makkasia Re: Mięso z rekina 01.03.04, 15:55
      niestety,ale z rekina zawsze zrobi Ci się szprotka:((
      • malwis19 Re: Mięso z rekina 01.03.04, 16:01
        dzięki za pocieszenie:)))
      • bm_ka Re: Mięso z rekina 01.03.04, 17:25
        makkasia napisała:
        > niestety,ale z rekina zawsze zrobi Ci się szprotka:((
        Nie sądzę, przyrządzałam tylko mięso z płetwy :-), może to był powód że mnie
        się nigdy nazbyt nie skurczyło, ot, tyle co inna ryba. Nie sol przed smażeniem,
        to może być jedyny powód.
        • Gość: giezik Re: Mięso z rekina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 17:32
          nieprawda, kiedys kupowalem "steki" mrozone z rekina (czyli dzwonka) i ubytek
          byl zupelnie klasyczny. Jesli traci za duzo to wyglada na to, ze mieso bylo
          troche "podpompowane wodą"
        • Gość: kluba1 Re: Mięso z rekina IP: *.we.client2.attbi.com 01.03.04, 17:37
          pojecia nie mam , co bylo nie tak !! rekina bardzo lubie , szczegolnie w sosie
          cytrynowo - koperkowym. Zawsze robie kawalki z ogona , obsuszone i nigdy sie
          nic za bardzo nie kurczy. Mozliwe , ze nie byl do konca rozmrozony i tak "
          puscil" na ogniu :-(
    • emka_1 Re: Mięso z rekina 01.03.04, 18:21
      rekin bywa tłusty, w czasie smażenia tłuszcz się wytapia, co może radykalnie
      zmiejszyć rozmiar. mrozonego nie robiłam, ale inne ryby mrozone solę przed
      smażeniem i nie kurczą się drastycznie. może dlatego, ze ich nigdy nie rozmrażam
      przed położeniem na rozgrzaną patelnię.
      • malwis19 Re: Mięso z rekina 03.03.04, 07:34
        Dzięki serdeczne za pomoc.Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka