billy.the.kid 02.03.11, 09:37 kotlety mielone, a w środek pieczarki. w mrokach niepamieci majaczy mi sie ze kiedyś takie cos robiłem. i że było wkusne. ale może pamięć mnie myli? nie chciałbym się narobić i zeby autentyczna KUPA tego wyszła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
billy.the.kid Re: mielone 02.03.11, 09:40 no i w guglach jest-to chyba se zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaKw Pulpety z niespodzianką IP: *.enterpol.pl 02.03.11, 13:44 50 dkg mielonego mięsa, 20 dkg małych pieczarek, 1-2 jajka, 2 łyżki bułki tartej, lekko czubata łyżka ziół prowansalskich, 2 łyżki posiekanej natki, 2 ząbki czosnku, 1/2 papryki czerwonej. Do mięsa dodać jaja,bułkę tartą,zmiażdżony czosnek,natkę,zioła.pokrojoną w kosteczkę paprykę.Wymieszać dolewając kilka łyżek zimnej wody.Doprawić do smaku. Pieczarki zeszklić na maśle(krótko). Z mięsa zrobić placuszki w dłoni. Na środku ułożyć pieczarkę i uformować kulki. Obtoczyć w bułce tartej,Smażyć na maśle lub oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Pulpety z niespodzianką 02.03.11, 16:57 tak też zrobiłem. wyszło nieźle.już zeżarte. Odpowiedz Link Zgłoś