kaskahh 29.04.11, 20:38 sluchajcie jak to ugryzc;) mam mieso, mam plastry boczku, chce je owinac i grillowac najpierew mieso zamarynowac czy juz z boczkiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmopolitesiorbut Re: chodzi o grilla 30.04.11, 10:11 Jeśli chcesz przyślę Ci kompletny zestawowo przepisowy komplecik grillowy. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: chodzi o grilla 30.04.11, 10:20 Nie mógłbyś tego kompleciku grillowego, opublikować tu? Jestem bardzo początkująca w tej dziedzinie... a dzień flagi i grilla, tuż, tuż Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Sorki, ale ponad dwustu przepisów ze skanu książki 30.04.11, 10:38 o grillu wklepywać nie mam zamiaru. Palce mi są potrzebne zdrowe.:-D Chcesz albo nie. Ja nic nie stracę. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Sorki, ale ponad dwustu przepisów ze skanu ks 30.04.11, 10:50 Takie 200 przepisów to nie dla mnie. Flagę sobie dziś uszyję, nawet dwie. 2 maja sklepy i markety czynne są. Kupie jakiej kiełbachy, porzekladam z pieczarkami ,papryka, cebulą na patyki krupnioki dla chętnych, wezmę kilka ostatecznie nawet ze dwa pstrągi, przepis mam w gazetce, opakuje z ziołami w pakieciki... Do tego ziemniaczki podgotowane, młode , w kostkę pokrojone , olejem pokropione, pieprzem czy papryczka przyprawione, ale pewnie lepiej potem... i też zapakowane w pakieciki... dla chętnych, zamiast frytek Z wyszukiwanymi i wyrafinowanymi w tym kaczka czy z niej pierś, czy też karczek z grilla... trudnosci ma irsila:) Póki co za trudne dla mnie. a sałatka do tego grecka czy colesław?, nic sie nie zmarnuje... No i zimny ...ech, to juz nie moja sprawa Czy dobrym tropem idę? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Smacznego. 30.04.11, 11:01 Dla mnie grill lub barbecue nigdy nie jest monotematyczny. Składa się z sałatek, surówek, owoców itp. Dlatego tyle przepisów i sorki ale prezentujesz typowo Polskie podejście do tych dań. Jeśli się mylę to mnie popraw. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Jeśli chcesz Tobie też wyślę. 30.04.11, 11:50 Żaden problem, ale mam zasadę i bez zgody adresatki nic nie wyślę. Spam jest wredny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Sorki, ale ponad dwustu przepisów ze skanu ks IP: *.dyn.iinet.net.au 30.04.11, 12:02 o i jeszcze wyglada na to, ze character rcognition software wciaz jeszcze nie dotarlo do niektorych regionow Polski... u nasz w Au jest w obiegu od przynajmniej lat 10-ciu, u mojego brata w Lomzy tez juz od 5-ciu chyba ...ten skan to cyba z lat wczesnych 90-tych ubieglego wieku jezd...;(( Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: nie będzie typowo po polsku:) 30.04.11, 15:38 Jednak piersi z kaczki kupiłam (dość drogie są) i do tego marynatę TEX_MEX i jeszcze ORIENTALNA mam, nie wiem, która do niej lepsza, pewnie ta z goździkami. Grill bez kaczki nie może być:) Do tego sałatka jakaś... Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: nie będzie typowo po polsku:) 01.05.11, 18:21 Piersi z kaczki na grilla? I to jeszcze marynowane? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut A jak jest typowo po polsku? 02.05.11, 18:04 Ciekaw jestem bo grill lub barbeque. Jest takie polskie jak moja sąsiadka piętro wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: madre podejście do grilla. 30.04.11, 17:21 Wiesz ile przypraw jest w tych marynatach? Na dodatek w promocji były;) Mam kupić cały browar by napić się piwa? Wszystkich przypraw, musztard, miodu itp, itd, do paru piersi z kaczki czy kilku kotletów? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Nie będę sę powtarzał 01.05.11, 18:23 bo mi się nie chce. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: kaczka, kurczak wieprzowina z grilla 01.05.11, 22:56 Marynuje mi się w marynacie orientalnej, składniki podobne do podanych tu: www.przepisy.wortale.net/266-Kaczka-z-grilla.html Udka z kurczaka siedzą w ostrej meksykańskiej a szynka w klasycznej dla tych co nie lubią drobiu. Będę piec na tackach, potem pokroję. Surówki zrobi kto inny. To mój debiut, nie wiem czy wpuściłam sie w maliny, jutro uszczkne z każdego pojemniczka ciut, wrzucę na patelnie i sprawdzę smak, by nie wyjść na idiotkę... Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: chodzi o grilla 01.05.11, 23:47 ja nie jjem miesa - jjem tylko ryby i owoce morza, wiec kielbase jesli na grilla jakas bede serwowac to taka z Quorn albo jakis inny fajny wymysl. Ale my ostatnio z lubym zrobilismy na grillu takie duze krewetki- zamarynowalam je w olivie,natce kolendry i soku z cytryny, troche soli- na grilla, do tego chleb, salata rukola polana oliva i do wszystkiego guacamole- ja robie moje tak- 2/3 dze dojrzale avocado rozgniatam widelcem, dodaje przecisniety przez praske czosnek (Z 4 zabki ), sol, posiekane natke kolendry, drobno posiekany 1 pomidor (slodki najlepiej), troche slodkiej smietany, wszystko dokladnie mieszam, polewam sokiem z cytryny- i pynka!!! W ogole mi sie wydaje ze guacamole fajne do wszystkiego bedzie- moze poza kilebasa;) ale ryby czy jakies tam steki czy inne mieso pewnie ok. Do tego butelka szampana :) i super!!! Odpowiedz Link Zgłoś