Gość: rafmaxxx
IP: *.ghnet.pl
04.05.11, 16:09
Planowałem zrobić tort czarny las. Raz już robiłem, ale nie był zbytnio smaczny. Teraz znalazłem przepis na ten tort na niemieckiej stronie. Niby google przetłumaczyło mi to, ale nie wszystko zrozumiałem. Składniki rozumiem wszystkie, ale w przygotowaniu już nie do końca. O to przetłumaczony przepis. Może ktoś mi go lepiej przetłumaczyć? Jak ktoś chce to mogę wysłać linka z przepisem po Niemiecku, może komuś będzie łatwiej jak ktoś dość umie ten język.
Na ciasto:
60 g masła
30 g cukru pudru
1 cukier waniliowy pack
1 żółtko
100 g mąki
1 łyżka kirsch
Na biszkopt:
6 (a) jaja, oddzielone
120 g cukru
60 g mąki
60 g mąki kukurydzianej, np. Pszenica w proszku
60 g kakao w proszku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek kirsch
5 łyżek soku z wiśni
1 łyżka cukru
Do napełniania:
1 szklanka wiśni, bez pestek (około 350 g suchej masy)
250 ml sok wiśniowy (z wiśni)
3 łyżki cukru
1 szczypta cynamonu
2 łyżki mąki kukurydzianej
5 łyżek kirsch
Do kremu: (cherry brandy i śmietana)
800 ml śmietany
50 g cukru
50 g cukru pudru
1 cukier waniliowy pack
3 opakowania Cream stabilizator
5 łyżek kirsch
Do dekoracji:
Wiśnie (wiśnie maraschino, wiśnie kandyzowane wiśnie lub Amarena)
50 g startej czekolady, ciemnej czekolady
Przygotowanie
Do beat gąbka żółtka z 4-5 łyżkami ciepłej wody i 60 g cukru bardzo puszysty. Białka do sztywnej bić, pozostawiając resztę cukru, bije. Bita białych jaj dać krem żółtka.
Mąkę, kakao, skrobia i proszek do pieczenia i siedem nad mieszaniny jaj, składany w wszystko luźne. W formularzu wiosną (średnica 26 cm) i piec w temperaturze 200 ° C (górna i dolna), około 30 minut.
spada na stojaku z drutu, usuń papier woskowany i niech cool. Następnie podzielić ciasto na 3 piętrach. Najlepiej upiec dzień wcześniej.
Aby zmieszać kirsch mikstury, sok z wiśni i cukru.
W przypadku masła Mürbteigboden z cukru pudru, cukier waniliowy, żółtka i zagnieść wiśni, wymieszać mąkę ostatnio między nimi. Jakiś czas w lodówce. Rozwałkować na blachy do pieczenia (o średnicy około 26 cm), ramka z powrotem je i piec w temperaturze 180 ° C przez 10-15 minut.
Kwaśny Drain wiśni na durszlak i obejmuje ewentualnie kilka wiśni do dekoracji. 250 ml soku z zebranych z cukrem i cynamonem do wrzenia. Wymieszać mąki kukurydzianej z zimną wodą i sok wiśniowy dać. Doprowadzić do wrzenia i dodać wiśnie. Wymieszać delikatnie, tak ziarna nie są tłuczone niech wrzenia, zdjąć z pieca, lekko ostudzić. Następnie wymieszać z wiśni.
Stiff śmietany, cukru, cukru pudru i cukrem waniliowym. Krem po prostu wciskamy Enter, a następnie, podczas gdy grając ciągle sztywny śmietaną i cukrem w śmietanie. bitej śmietany i kontynuować mieszanie w Kirsch. bitej śmietany, aż całkowicie sztywny.
Mürbeteigboden umieścić na talerzu ciasto. 2 łyżki cherry napełniania (bez wiśni) na Mürbeteigboden dystrybucji. Następnie odbył się pierwszy biszkopt i moczyć.
Teraz cherry napełniania rozłożonej na ziemi (zostaw trochę wolnego krawędzi) i rozkłada się około 1 / 4 kremu. Połóż innym piętrze, moczyć ponownie do około 1 / 4 kremu dać, wprowadzony na ostatnie wód gruntowych.
O 3 łyżki śmietanki na rurociągi worka. Pokrywa z pozostałych śmietana, ciasto powierzchni i krawędzi ciasta.
Schokoladeraspeln udekorować ciasto z. squirt bitą śmietaną z workiem na powierzchni ciasta ciasto i dać czereśnie na wacik.