Dodaj do ulubionych

Prośba: Tesco, Real - chilli i jalapeno

24.09.11, 22:04
Moze ktos "kto cos moze" czytuje forum. A moze komus jeszcze tego brakuje. Piszcie, moze jak zobacza, że chemy kupic to zaczną sprowadzać? (marzenia.....)

Dlaczego do jasnej cholery ne moge jak normalny czlowiek kupic u Was na wage świeżych papryczek chilli (male, czerwone [i inne], nie zajma duze mejsca) lub jalapeno. A najlepiej i jednych i drugich bo to nie to samo.

To zdechle pepperoni, ktore sie czasem pojawia na Waszych polkach sie do niczego nie nadaje!!!! Jest malo ostre (bardziej slodkie) a co najgorsze czesciej go nie ma niz jest. Jak juz jest to musze kupic wielka paczke - a ja bym wolal po dwie - trzy papryczki codziennie. Przynajmniej by mi sie wydawalo, ze sa swieższe.

Jak to jest, że macia jalapeno w slokiach, kilka rodzai (ale, w plasterkach, zielone, czerowne, itd) a ze świeżym taki problem.

Przy okazji.... jak to jest, że u nas "brazowy" cukier musi byc aż tak drogi...? Jakos mam wrażenie, że w UK (nawet po obecnym kursie wymiany) jest taniej.
Obserwuj wątek
    • forencka Re: Prośba: Tesco, Real - chilli i jalapeno 25.09.11, 18:28
      Ja nic nie mogę :] ale się dołączam do protestu.
      • reniam_123 Re: Prośba: Tesco, Real - chilli i jalapeno 26.09.11, 09:06
        Raz chciałam kupić w Auchan jedną papryczkę chili, to obsługująca tam pani powiedziała że waga tak małej ilości nie łapie (co za waga?) i kazała wziąć więcej, a ja potrzebowałam tylko jedną, no paranoja jakaś :D
        • Gość: Marek Re: Prośba: Tesco, Real - chilli i jalapeno IP: *.unitymediagroup.de 26.09.11, 12:42
          Ja kiedys chciałem 1 habanero, to sprzedawca mi powiedział, jedno to moze mi dac w prezencie ;) - a to juz na cały gar gulaszu wystarczy (ale to w Niemczech)
      • ursi5 Re: Prośba: Tesco, Real - chilli i jalapeno 02.10.11, 10:45
        Dwa miesiące temu napisałam do Tesco krytykę o marnym zaopatrzeniu w warzywa i owoce, podkreślając, że na miejskim rynku jest lepsze zaopatrzenie. Nie otrzymałam żadnej odpowiedzi, więc chyba nikt za wiele nie może, poza ignorowaniem tych sklepów (ale gdzie wtedy robić zakupy?). Nie wszyscy wszakże mieszkają w miastach, gdzie jest Piotr i Paweł.
        • mhr2 kupuj tam, tak bym odpowiedziala 02.10.11, 11:01
          ursi5 napisała:

> Dwa miesiące temu napisałam do Tesco krytykę o marnym zaopatrzeniu w warzywa i
          > owoce, podkreślając, że na miejskim rynku jest lepsze zaopatrzenie. Nie otrzyma
          > łam żadnej odpowiedzi,
    • joanna_poz Re: Prośba: Tesco, Real - chilli i jalapeno 26.09.11, 11:43
      kupuję w Piotrze i Pawle.
      papryczki chili są na okrągło, jalapeno - pojawiają się (kupowałam ostatnio).
    • galtom Prośba: Tesco, Real - i mild curry 26.09.11, 11:49
      tego tez nie potrafię znaleźć.... (sciagam z UK).
      A bez niego nie da się zrobić tunczyka z dzemem z modeli :-(
    • Gość: Mirabelka Re: Prośba: Tesco, Real - chilli i jalapeno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.11, 16:50
      Malutkie, czerwone papryczki chili kupuję w Bomi. Tzn. raz kupiłam, bo pakowane są w styropianowe tacki w takiej ilości, że zamroziłam i chyba na 2 lata mi starczy. A w innych marketach faktycznie tylko zdechnięte pepperoni :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka