lunatica 02.06.04, 22:50 ...pamiętam, jak Janek - bohater książki "Przez dziurkę od klucza" autorstwa Krystyny Siesickiej marzył o takich perfumach... a Wy, czy macie takie marzenia? które z kuchennych zapchów zniewolić i zamknąć we flakonie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marghe_72 Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.04, 23:10 Cytryna :))) a jakże by inaczej. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 02.06.04, 23:15 Świeża kolendra. W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 03.06.04, 01:42 Bazyliowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED AVON woda toaletowa cytryna + bazylia IP: 193.0.117.* 03.06.04, 08:33 miałam takie... Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: AVON woda toaletowa cytryna + bazylia 03.06.04, 08:40 to ja troche inaczej. Wielkim bólem mua żonki jest to, ze zapachy kosmetyków w większosci przypadków są dla mnie identycznie-syntetyczne. CO jakis czas zdarza sie jednak, ze cos wyraznie zwraca moją uwagę, bo gdzies tam w mózgu kojarzy z jedzeniem. Do dzis takim przypadkiem z którego lepsza moja połowa sie nabija, byl zapach dezodorantu Impuls (różowo-filoetowy - pamietam jak dziś, choc z 7-8 lat minelo), ktory dla mnie mial zapach kaszy jaglanej. Odpowiedz Link Zgłoś
pireneje Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 03.06.04, 09:26 o tak :-) moje typowania to: zapach kawy świeżo upieczonego chleba wanilii i cynamonu zapachu "Świąt" zapachu mojego domu z dzieciństwa zapach mokrego lasu i grzybów hmmm... dużo jest takich zapachów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.06.04, 11:52 Będzie prywata - Pireneje, jak ja kocham ten cytacik o Kubusiu i Prosiaczku:))) M. ps. Ide zazyc kąpieli w skórkach cytrynowych,a co sobie będe żałowac?!! Odpowiedz Link Zgłoś
pireneje Re: Marghe_72 :-) 03.06.04, 12:12 A znasz to: Panie Boże spraw, by mi się tak chciało jak mi się nie chce :-) Sama mądrość :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Marghe_72 :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.04, 12:42 Oj tak znam. Z praktyki :))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 03.06.04, 09:55 używana była do perfum nie pamiętam jakich nuta świeżego ogórka. Uwielbiałam je. Odpowiedz Link Zgłoś
xkropka Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 03.06.04, 13:37 Eau par Kenzo - moje ulubione Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 03.06.04, 12:57 nikt nie wspomniał o wanilii, a dla mężczyzn - zapach gałki muszkatołowej, imbiru Odpowiedz Link Zgłoś
ka2 Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 03.06.04, 13:23 wanilię w kuchni lubię we wszelkiej postaci ale niech no wyczuję ją w perfumach, no nie znoszę pachnieć jak budyń ;) to samo mąż, który ma węch jak pies gończy ( no prawie :), zawsze wanilię w pachnidłach wyczuje mnie pasują z jedzeniowych zapachów czarne porzeczki i różowy pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... IP: *.it / 62.233.189.* 05.06.04, 17:28 Najbardziej kulinarne na slodko perfumy to Angel Thierry Muglera. Tam jest i wanilia, i czekolada i ciasteczka,i mleko- wszystkie slodycze z dziecinstwa ;-) Poza tym, firma Yves Rocher wypuszcza co jakis czas serie: perfumy o zapachach: czekolady, wanilii, slodkiego ciasteczka, rumu i roznych owocow. Oprocz tych owocowych, srednio nadja sie do pachnienia nimi. Po jakims czasie staja sie okrutnie upierdliwe! A moj ukochany, wymarzony zapach, ktorego juz nijak nie mozna kupic (nie produkuja?) to byly Tribu firmy Benetton. Pachnialy jak tropikalne owoce, rozgrzane goracym piaskiem. Zapach szczescia! Aha, wie ktos moze, ktory to zapach Kenzo ma nute zielonych pomidorow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... IP: *.ipt.aol.com 05.06.04, 17:50 Tribu jest produkowany Mozna kupic przez internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: O, IP: *.it / 62.233.189.* 05.06.04, 18:15 Dzieki! Faktycznie! To jak ja kiedys szukalam , ze nie znalazlam? Szkoda tylko, ze ich w Polsce nie ma ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
ka2 Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 05.06.04, 19:12 może łodygi trzciny w leau par kenzo pachną Ci zielonymi pomidorami :) a le taki kenzo jungle ze słoniem dopiero kuchniowo pachnie - kardamon, gożdziki, kminek, wanilia, lukrecja a ten z tygrysem pachnie cynamonem :) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 05.06.04, 21:35 Gość portalu: Cynamoon napisał(a): > > Aha, wie ktos moze, ktory to zapach Kenzo ma nute zielonych pomidorow? Na pewno taką nutę ma Les Belles Niny Ricci. A Kenzo jeśli juz to L'eau par(ale ja tam zielonego pomidora nie czuję). Moje ulubione kuchenne zapachy to : tymianek, ziarna kolendry, kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Tak! IP: *.it / 62.233.189.* 06.06.04, 18:06 TAK!!! Faktycznie to Nina Ricci. Pomylilam z tym Kenzo, co sie nazywa "Swiat jest piekny", albo z tym w podobnej burelce to "Swiata" tylko zielonej :-) I nie pojmuje jak moglam nie napisac, ze moim ulubionym zapachem jest cynamon. Ale to chyba widac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 16.07.04, 00:00 Gość portalu: Cynamoon napisał(a): > Najbardziej kulinarne na slodko perfumy to Angel Thierry Muglera. Tam jest i > wanilia, i czekolada i ciasteczka,i mleko- wszystkie slodycze z dziecinstwa Tak jest! Dla mnie mój ukochany Angel pachnie wręcz watą cukrową. I truskawkami. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 05.06.04, 17:34 cynamon!!!!! uwielbiam ten zapach albo druga kombinacja: cynamon i jabłka albo: przyprawy do piernika.. I, jak ktoś to ładnie ujął: zapach "świąt"mmmm Odpowiedz Link Zgłoś
tropiciel_blednego_aha Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 06.06.04, 13:15 wanilia... piekne perfumy Roma dla mezczyzn... jami;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila77 Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 06.06.04, 21:18 Theorema Fendi: na poczatku pieprz, potem zapach jest smietankowo-piernikowo- rozany. Odpowiedz Link Zgłoś
snow.white Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 06.06.04, 22:05 zapach olejku migdalowego,mniam...:) na pierwszym miejscu! cynamon... no i takie zapachy "piernikowe" lubie. kakao... wisnie,pieknie pachna. a ostatnio,tak mysle,fajnie byloby pachniec jak truskawka :) aaa-jeszcze melon-ale ten zolty,tylko te lubie! w ogole,nie lubie "tradycyjnych" perfum,tylko wlasnie kosmetyki o zapachach "kuchennych" :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 07.06.04, 03:32 Ach, poziomki, takie z lasu, wystarczylby sam zapach. Smak juz jest niepotrzebny. Babka drozdzowa ze skorka pomaranczowa, schab pieczony z kminkiem, smalec z cebulka i ze skwarkami, swiezo zrobiony, zupa grzybowa - taka prawdziwa i polski chleb z polskiej piekarni. Zapach kompotu z jablek (ale bez cynamonu i gozdzikow!), jablka papierowki. Czy ktos pamieta takie jablka w ogole? Chyba juz nie istnieja. Ach, i zapomnialabym: zupa kartoflana na baranich kostkach. To jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
kwieta4 Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 07.06.04, 04:08 Stawiam na perfumy o zapachu delikatnego papierka, w ktory zawiniete byly cytryny, lezakujace w koszyku, w chlodnym pokoju mojego pradziadka, jakies 40 z kawalkiem lat temu:)) pamietam, ze potem udalo mi sie kupowac "otulone" takimi papierkami pomarancze, ale one nigdy nie pachnialy jak tamte cytrynowe. A pradziadek uzywal wspanialej cedrowej wody po goleniu. oba zapachy bym wiec polaczyla, spryskala nimi cala okolice i nareszcie podziekowala naturze za rozmiarem nosa, jakim mnie obdarowala:)) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 07.06.04, 16:19 Pięknie to napisałaś . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... IP: *.gizycko.mm.pl 07.06.04, 09:14 Drożdżówka pachnie tak mocno,że sąsiedzi pociągają nosami przechodząc koło moich drzwi.I reszta też mmm... zapach pieczonej pizzy i sosu do spaghetti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katt Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:39 Jeżeli chodzi o jedzeniowe aromaty, które ubóstwiam, to przede wszystkim owocowe: ostatnio generalnie MALINY, ale też: czarna porzeczka, melon, grejpfrut.. i wiele innych. A z innych: świeżo (!) zmielony pieprz wanilia i cynamon zioła prowansalskie czosnek (hmm.. tylko czy szło by wytrzymać koło osoby używającej perfum z niego? ;-) sery pleśniowe (patrz: czosnek) no i rzecz jasna zapachy "okolicznościowe" - świąteczne mam na myśli (ciężko przytoczyć, co się nań składa, skoro są mieszaniną różnych aromatów); mój typ: kolacja wigilijna plus "żywa" choinka! Odpowiedz Link Zgłoś
iwu Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 15.07.04, 23:42 Tak, Wigilia i choinka, ot co! No i jeszcze zapach herbaty. Jest mnóstwo perfum z nutą zielonej herbaty, ale to nie to. Ma być czarna. Jak się otworzy taką metalową puszkę pełną dorodnych, suchych listków, jak się człowiek zaciągnie takim aromatem... To jest niebo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... IP: *.bb.online.no 16.07.04, 01:31 Melony pachna pieknie, jak obietnica uczty niebianskiej. Bardzo lubie wode rozana i w potrawacch i w kuchni do wachania. Roza zapewnia optymalne polaczenie doznan wzrokowych, smakowych i wechowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kwieta4 Re: do Heli:) 16.07.04, 07:42 czy wiesz, Helu, ze woda rozana, tak jak np. czosnek, ma wplyw na zapach naszego potu nastepnego dnia? bylam zachwycona, kiedy to przeczytalam w jednej z medycznych ksiazek:). wspaniale sa desery z kuchni arabskiej z dodatkiem wody rozanej, szkoda tylko ze tak slodkie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katt Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 23:53 .. ale wątek! jeszcze przypomniały mi się: (nie wszystko to kuchenne zapachy..) świeżo zmielona kawa! porządny earl grey toffi świeża pościel letni poranek na Mazurach (tak około 6. rano) - określiłabym to ogólnie jakąś rześkością leśne maliny i czarne jagody (ale tylko w lesie!) no i po trzykroć jaśmin (zawsze można w wazonie w kuchni postawić..) i jeszcze ze świątecznych zapachów: pascha waniliowa z bakaliami święconka!! (uhm.. to połączenie jajek z wielkanocną kiełbaską - jakże one bosko przechodzą swoim aromatem) Odpowiedz Link Zgłoś
arcus_sk Re: perfumy o zapachu smażonej cebulki... 17.07.04, 12:23 Zapach podsmażanej wątróbki - słodziutki, krwisty, za....ty. Smacznych zapachów życzę... ARC ---- Sen v nás zůstává Ten balzám Pro duši mou Odpowiedz Link Zgłoś