madziara_pl 02.07.04, 22:18 zamiast wody czy mleka - piwo! zamiast cukru - cukier waniliowy i jedzone po usmażeniu z dżemem myślałam że bedą obrzydliwe..... myliłam sie! mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tess Re: piwne naleśniki IP: *.telia.com 03.07.04, 12:33 tak, smazylam w takim wydaniu sa pyszne..:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: piwne naleśniki 03.07.04, 13:23 Piwo ma dobry wplyw na ciasto / nalesniki, pizza, chleb itp. /. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: piwne naleśniki 03.07.04, 17:26 linn_linn napisała: > Piwo ma dobry wplyw na ciasto / nalesniki, pizza, chleb itp. /. i jakos lepiej smazyły sie niz tradycyjne - plus dla piwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eximia Re: piwne naleśniki 03.07.04, 18:22 Ja robiłam krokiety z kapustą i grzybami. W tym celu smażyłam naleśniki w b. podobny sposób: 3 szkl. mąki 5 jaj piwo na pół z wodą sól gałka muszkatołowa A czy znacie tą stronkę? www.kafeteria.pl/bonappetit/felietony/obiekt.php?id_o=119 Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: piwne naleśniki 04.07.04, 00:00 moj przepis jest bardziej ekonomiczny: -2 jajka -szczypta soli -opakowanie cukru waniliowego -2 łyżki oleju -szklanka mąki -szklanka piwa kto chce wiecej lejacego sie (!) ciasta dodaje wiecej maki i piwa smacznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś