Dodaj do ulubionych

Bigos z dziczyzną

21.10.12, 09:07
Mam ok 1,5 kg sarniny i zamarzył mi się bigos. Myślałam o takim: pół na pół kapusta słodka i kiszona, dużo grzybów, śliwek, jałowiec, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie. Jednak część przepisów w necie poleca upiec najpierw dziczyznę i taką upieczoną dodać do bigosu. Nie będę ukrywać, że wolałabym danie jednogarnkowe, czyli żeby zrobić a się nie narobić :)
Czy ktoś doświadczony w kwestii bigosu z dziczyzny poratuje radą?
Główne obawy dotyczą tego, czy jeśli dodam dziczyznę bezpośrednio do kapusty to nie stwardnieje?
dziękuję z góry za pomoc!
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka