IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 21:20
Proszę , poradźcie debiutantce , co kupić - jakie funkcje , na pierwszy raz . Rodzina 2+2 , praktycznie każdy wraca o innej godzinie - zakup wydaje się być potrzebny . Bardzo proszę o rady - czy przydaje się grill, jaka pojemność jest najbardziej wskazana , i tak ogólnie - co robicie w mikrofali Za wszystkie rady wieeeelkie dzięki ....
Obserwuj wątek
    • babazgaga Re: mikrofala 16.08.04, 21:59
      Moi rodzice używają do wielu wielu rzeczy, więc uznali że i mi będzie to
      niezbędnie potrzebny sprzęt, i sprezentowali. Używam głównie do..... prażenia
      kukurydzy (takiej do mikrofalówki) i odgrzewania kotom jedzenia, żeby nie jadły
      prosto z lodówki. Czasem do grzania potraw, ale bardzo rzadko. I czasem do
      podgrzewania bułek, jak mam zamrożone i nie chce mi sie czekać aż rozmarzną. I
      tyle:)
    • roseanne Re: mikrofala 16.08.04, 22:31
      podgrzewam maslo , po wyjeciu z lodowki, by dalo sie posmarowac - 15 sekund
      mleko do latte 1 minuta, max , pol kubka
      sos pomidorowy do makaronu - 2 minuty , max na miseczke 300 ml
      rozmrazam czasami mieso, ale rzadko

• emka_1 Re: mikrofala 16.08.04, 22:54
      pojemność sama musisz ocenić - zalezy czy więcej pojedynczych dań do podgrzania,
      czy więcej gotowania w większych ilościach.
      grill mam, ale w zasadzie nie używam, bo jednak wygodniej i szybciej wychodzi mi
      użycie grilla w piekarniku.
      mikrofalówki uzywam prawie do wszystkiego - rozmrażam, podgrzewam, np. nie
      gotuję mleka na kuchence, no chyba, że do budyniu. wszystkie jarzyny dawniej
      duszone w garnku teraz robię w mikrofali, ziemniaki póki młode, nie wymagające
      przetworzenia na puree tez w mikrofali, zapiekanki wszelkiego rodzaju, gołąbki,
      faszerowane papryki, pomidory itd. nie polecam za to odgrzewania w mikrofali
      pierogów, naleśników, pasztecików, bo robią sie gumiaste, to samo dotyczy
      odgrzewania pizzy. ale zapiekanie sera na kanapkach wychodzi bardzo dobrze.

• wydra10 Re: mikrofala 17.08.04, 00:02
      Kupiłam kilka lat temu ze wszystkimi funkcjami i o największej pojemności, jaka
      była dostępna (34l zdaje się). A potem zlikwidowałam piekarnik (fakt, że stary,
      tylko gazowy, bez żadnych termoobiegów itp), ponieważ mikrofalówka zastąpiła mi
      wszystko - ma grill, funkcję crisp (coś w rodzaju podsmażania czy podpiekania -
      świetne do mrożonej pizzy, frytek czy pomme duchesse - i jeszcze paluszki
      rybne - extra!) no i termobieg do pieczenia.
      Ja polecam, ale znajomi mają też bardzo wyszukany model i używają wyłącznie do
      podgrzewania mleka dla niemowlaka......
      W
    • Gość: zadowolona Re: mikrofala IP: 213.17.230.* 17.08.04, 11:19
      Popieram co pisze wydra10. Też mam ogromną mikrofalę z termoobiegiem. Wywaliłam
      piekarnik - mam tylko płytę gazową do gotowania. Kuchnia wygląda ślicznie, a
      funkcjonalność mikrofali z bajerami niesamowita. Mikrofali używam od 14 lat
      tylko do odgrzewania. Teraz od trzech lat mam kombajn do wszystkiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka