Dodaj do ulubionych

Poważna sprawa - dotyczy forum

26.09.04, 15:25
Tak sobie mysle...na forum bardzo czesto pojawiaja sie paskudne spamy i wredne
trolle.Admin glowny nie ma czasu ( no chyba sie opiekuje cala reszta forow
tez...). Widzialam, ze na FH jest "opiekun", taki pomocnik.
Moze by i u nas?
Obserwuj wątek
    • wedrowiec2 Re: Poważna sprawa - dotyczy forum 26.09.04, 15:29
      Masz rację. Gdy miałam więcej czasu i częściej zaglądałam na forum, starałam
      się, podobnie jak wiele innych osób,zgłaszać na abuse rózne nieprawidłowości.
      Działało to z wielkim opóźnienie. Znacznie sprawniejszy jest admin społeczny,
      albo opiekun. Sprawdziło się to na Forum Zdrowie i Komputery. Spróbujcie, może
      ktoś podejmie się tej niewdzięcznej funkcji.
      Powodzenia:)
      • Gość: Nobullshit Re: Poważna sprawa - dotyczy forum IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 26.09.04, 16:04
        Sumiennie wciskam "skasujecie ten wątek".
        To nie wystarcza?
        • Gość: i2h2 Re: Poważna sprawa - dotyczy forum IP: *.4kroki.net / *.4kroki.pl 26.09.04, 16:38
          Przy tak dużym i ruchliwym forum taki admin na pewno by się przydał. Chociaż
          muszę powiedzieć, że tutaj spamu i trolli jest niewiele, w porównaniu z innymi
          (na Kobietę np. przestałam wchodzić, bo głównie były pyskówki i spam- nie
          dawało się tego nawet czytać). Za to właśnie to forum lubię: nie dajecie się
          podpuszczać i zawsze jest bardzo sympatycznie :-) Niemniej popieram powołanie
          admina "społecznego"- w przypadku jakichś poważnych spraw zawsze jest to
          konkretna osoba, do której można się zwrócić (w ostateczności na priva).
    • lunatica ja również sumiennie wciskam 26.09.04, 18:40
      "skasujcie ten wątek"... moim zdaniem to wystarczy.
      jakiś czas temu na forum Książka pojawił się jego opiekun... większoś była
      zdźiwiona...
      myślę, że sami możemy być takim zbiorowym adminem i sprawnie działać zgłaszając
      wątki naruszające netykietę i regulamin forum.
      l.
    • amused.to.death Re: Poważna sprawa - dotyczy forum 26.09.04, 19:25
      Ja jestem za - tak na wszelki wypadek.
      I też wciskam 'skasujcie ten wątek', ale myślę, że to czasem za mało.
      • Gość: seven Re: Poważna sprawa - dotyczy forum IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.09.04, 21:25
        > Ja jestem za - tak na wszelki wypadek.
        > I też wciskam 'skasujcie ten wątek', ale myślę, że to czasem za mało.
        >
        ja wciskalem na forum regionalnym, gdzie "z urzedu" jest admin i doszedlem do wniosku, ze
        albo te ikonki sa dla picu albo po prostu malo kto (ew. za rzadko) sprawdza na co ludzie klikaja i
        sugeruja skasowanie.
        a czy admin tu jest potrzebny- naprawde nie wiem, zagladam czasem i nie widze wiecej niz 1-2
        watki do wyrzucenia, raczej malo:)
    • brunosch Re: Poważna sprawa - dotyczy forum 27.09.04, 10:13
      To nie jest najlepszy pomysł, bo:
      1. Taki wyłoniony z grona admin może nie zawsze mieć czas na stałe
      kontrolowanie forum, wszystkich wpisów i na wyłapywanie spamów i chamstwa.
      2. Jak jakiś obrzydliwy wpis jakoś przejdzie, wszyscy obwinią admina, że do
      tego dopuścił
      3. Lepiej, niech o takim wpisie każdy da znać na abuse - ilość zgłoszeń może
      mieć większą skuteczność, niż jeden głos opiekuna.
      4. a już z pewnością nie dyskutujmy z prowokatorami, bo "TROLLI NIE KARMIĆ!"
      • linn_linn Re: Poważna sprawa - dotyczy forum 27.09.04, 11:45
        Najskuteczniejsze bylyby nalepki na monitor "Nie karmic trolli"! Ostatecznie
        mozna cos takiego zrobic samemu. Czasem sie o tym zapomina, wysyla post i watek
        leci do gory, a tego wlasnie nie nalezy robic.
    • saiss Re: Poważna sprawa - dotyczy forum 27.09.04, 17:07
      Mnie nie kamienowac, ja tylko rzucilam propozycje :P
      Ale samo Skasujcie ten watek niewiele daje...adnim forum czesto reaguje bardzo
      pozno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka