giezik 01.10.04, 09:17 atlasem kulinarnym, a tu nagle kuchnia wegierska byla, a patrzac po nazwiskach autorow, raczej rdzenna ;) kobieta.gazeta.pl/kuchnia/0,58060,2315066.html?str=1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: jakoś nikt sie nie podnieca .... :) IP: *.acn.waw.pl 01.10.04, 09:22 nie lubie papryki :((( m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyczna Re: jakoś nikt sie nie podnieca .... :) IP: 213.17.230.* 01.10.04, 09:28 Jako że GW mam w domu i tak codziennie wyjmuję co czwartek te kulinaria i wpinam do sgregatora. Ale jakoś tak bez przekonania to zbieram, jak ta małpa koraliki - bo kolorowe... Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: jakoś nikt sie nie podnieca .... :) 01.10.04, 09:35 ja będę robić zupę wiejska - na bazie kapusty kiszonej. Wogóle takie ziemne dni nastajają mnie zupowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: jakoś nikt sie nie podnieca .... :) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 09:36 A mnie troszeczke przeraza smalec :)))) W ogromnych ilosciach :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: jakoś nikt sie nie podnieca .... :) IP: *.acn.waw.pl 01.10.04, 09:41 ja mam wątpliwosci (wynikajace z mojej niewiedzy) dot. ciast. m. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: jakoś nikt sie nie podnieca .... :) 01.10.04, 09:46 jak dla mnie to za duzo miesa i tluszczu rozmaitego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: jakoś nikt sie nie podnieca .... :) IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 01.10.04, 10:38 Moja poprzedniczka (czyli eks mojego MMŻ) była Węgierką. Kuchni węgierskiej mówimy NIE. Poza tym nie nadążam nawet z robieniem przepisów skopiowanych z Forum. Więc, jak ktoś to ładnie wyżej napisał: zbieram te atlasy jak małpa (albo inna sroka), bo kolorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka łazanki IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 01.10.04, 10:51 mnie tylko zdziwiło że łazanki są daniem węgierskim, zawsze sądziłam że to śląskie danie. Człowiek uczy sie całe życie... Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: łazanki 01.10.04, 10:54 Katka, nic się nei bój i nie dziw. Skoro sam pascal, jak stwierdził, wymyśla owe przepisy, to może Śląsk z Węgrami mu się pomylił. Podobnie pałki kurczaka w panierce węgierskimi chyba się nei mienią ;) ale co tam, ważne żeby smakowite było :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: jakoś nikt sie nie podnieca .... :) 01.10.04, 10:55 Jakoś mnie te przepisy nie zainteresowały za bardzo.Może ciasta jedynie.A atlas i tak będę zbierać bo gazetę kupuje się u nas w domu codziennie więc nie mam wyjścia ;) Odpowiedz Link Zgłoś