Gość: brunosch IP: 217.11.133.* 07.10.04, 12:24 na zdjęciu to chyba raczej swojskie gołąbki niż cannelloni (nawet jeśli ze szpinakiem) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: newe Re: Zapiekanka z cannelloni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 10:20 jak tak wygląda włoska zapiekanka to ja wole polska zapiekanke Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Cannelloni 09.10.04, 10:41 Nie ma potrzeby nazywania ich zapiekanka. To po prostu cannelloni, a ze zapiekane to inna sprawa. Latwo sie domyslec, ze wymagaja one formy prostokatnej lub kwadratowej. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Cannelloni 09.10.04, 10:42 Na pewno nie sa to golabki / chyba, ze w miedzyczasie zmienili zdjecie /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lomas Re: Zapiekanka z cannelloni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 16:34 No właśnie kilka razy przyglądałam się zdjęciu w Kuchni, bo już w wątku o ostatnim numerze Brunosch pisał coś o tych gołąbkach no i przyglądałam się i przyglądałam i moim skromnym zdaniem to ani na papierze ani na podanej stronce na 100% nie są to gołąbki tylko dokładnie cannelloni. No albo mam już zwidy jakieś :) Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Zapiekanka z cannelloni 09.10.04, 16:46 Ty czytaj, Brunosch, co oglądasz. :) Tam jest napisane: "stylizacja i zdjęcie: Iksiński". Zatem są to cannelloni stylizowane. A z rąk stylistów wychodzi się czasem różnie - patrz felieton El Padre o wizycie u fryzjera. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Zapiekanka z cannelloni 09.10.04, 16:48 Wystylizowac golabki na cannelloni raczej trudno. To sa cannelloni. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Zapiekanka z cannelloni 09.10.04, 16:54 linn_linn napisała: > Wystylizowac golabki na cannelloni raczej trudno. To sa cannelloni. O to mi chodziło. Ale faktycznie na pierwszy rzut oka trudno je rozpoznać, bo wyglądają, jakby składały się z kilku listków ciasta (lub liści). Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Zapiekanka z cannelloni 09.10.04, 16:57 Tak jakbysmy ogladali inne zdjecie... Wyraznie widac cannelloni nadziane czyms zielonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kags Re: Zapiekanka z cannelloni IP: *.futuro.pl 09.10.04, 17:09 ale macie problem ;))) na pierwszy rzut oka wyglaja jak golabki ;), na drugi jak canelloni... i tak to jest, ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ;)... chyba u nas czesciej kapusta gosci niz canelloni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Ja tylko chciałam zażartować :(( n/t IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 09.10.04, 17:47 Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Zapiekanka z cannelloni 09.10.04, 22:11 W gazecie (tzn. w Kuchni) są w większym formacie i to naprawdę canneloni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kags Re: Zapiekanka z cannelloni IP: *.futuro.pl 09.10.04, 22:36 moze i takk, tutaj wygldaja na pierwszy rzut oka jak golabki z wloskiej kapusty... hihi, a jednak cos wloskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Zapiekanka z cannelloni 10.10.04, 09:33 Wyraznie widac rurki z ciasta makaronowego / chyba, ze macie inaczej ustawione kolory na monitorze /. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Zapiekanka z cannelloni 10.10.04, 12:50 No, widać. Teraz na ekranie się przyjrzałam. Ale może tak mi się tylko zdaje, bo jestem zdjęciem z gazety zasugerowana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lomas Re: Zapiekanka z cannelloni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 22:34 No to dobrze bo już się bałam ze coś ze mną nie ten teges bo za nic w świecie gołąbków ja tam nie widzę :) Canelloni i już , nawet pokazują jak je nafaszerować tym szpinakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zapiekanka z cannelloni IP: *.pwsz.legnica.edu.pl / *.pwsz.legnica.edu.pl 15.10.04, 11:00 jesteście bardzo sostrzegawcze ale czy w końcu ktoś mógłby napisać jak ta potrawa smakuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Zapiekanka z cannelloni 15.10.04, 11:03 Jeśli ktoś lubi szpinak + ser pleśniowy + twaróg + makaron - będzie oczarowany. Odpowiedz Link Zgłoś
morechee Re: Zapiekanka z cannelloni 15.10.04, 11:36 Dla mnie połączenie idealne. Ale czym zalać, żeby nie trzeba było obgotowywać rurek? Beszamelem, śmietaną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Zapiekanka z cannelloni IP: 217.11.133.* 15.10.04, 11:46 Sos holenderski chyba byłby najlepszy (beszamel + żółty ser) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broton Re: Zapiekanka z cannelloni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 12:47 ... cannelloni jest dobre ale z nadzieniem mięsnym ... Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Zapiekanka z cannelloni 17.10.04, 13:37 Gość portalu: broton napisał(a): > ... cannelloni jest dobre ale z nadzieniem mięsnym ... To zdanie brzmiałoby lepiej tak: "Ja wolę cannelloni z nadzieniem mięsnym". :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broton Re: Zapiekanka z cannelloni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 14:17 ... jak dla kogo ... brzmiałoby lepiej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminek Re: Zapiekanka z cannelloni IP: *.girmi.pl 19.10.04, 15:25 Przepis jest bardzo nie ścisły. Zrobiłam z paczki szpinaku i z takich samych proporcji i nie zapełniłam farszem nawet połowy opakowania cannelloni. Opakowania o wadze 250 g a co dopiero 400 g!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Zapiekanka z cannelloni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 17:52 oj, brotonku, a ty znowu o kotletach marzysz!! Odpowiedz Link Zgłoś
funana do Bruno-sos holenderski?! 19.10.04, 16:18 Bruno, Żeś mnie zabił...Toż na to człowiek ubija na parze cholerne żółtka przez dwadzieścia minut sącząc sklarowane masełko i drży, żeby sie nie zważyło,żebyś Ty to podsumował beszamel+żółty ser??? Boszsz:-)) Odpowiedz Link Zgłoś