Gość: keshia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 12:19 Mam do was pytanko!!!!!!!!!!!!!!! Maniakalnie zajadam sie pieczywem chrupkim ( wasa) Jednak dość szybko robi sie gumowe , znacie moze jakieś sposoby na przechowywanie go??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Pieczywko chrupkie 24.10.04, 13:37 Co znaczy maniakalnie? Mam nadzieje, ze nie z uwagi na chec odchudzenia sie. Dodatkowo istnieja pewne podejrzenia co do szkodliwosci tego typu pieczywa. Na wszelki wypadek jadlabym tez inne / jesli nie wylacznie inne /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: Pieczywko chrupkie IP: *.bb.online.no 24.10.04, 13:40 Jakos trudno mi uwierzyc w te historie o szkodliwosci pieczywa chrupkiego. Szwedzi zajadaja sie nim od wielu lat, narod czerstwy, zdrowy i nietlusty. Zycie tez jest niezdrowe. Zeby pieczywo chrupkie nie wietrzalo i nie mieklo, przechowuje je zdala od innych chlebow, zamkniete w pojemniku metalowym. Nie mieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Pieczywko chrupkie 24.10.04, 13:48 Oczywiscie, ze nie nalezy przesadzac. Dla pewnosci lepiej jest jesc takze inne. Pieczywo to / reklamowane jako dietetyczne / uwazane jest za niskokaloryczne, a tak nie jest. Jakby przeliczyc kalorie... Odpowiedz Link Zgłoś
hela1 Re: Pieczywko chrupkie 24.10.04, 23:45 Pewnie, ze nie jest niskokaloryczne, jest chrupiace i suche. Masz jak najbardziej racje, ze trzeba wszystko z umiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Pieczywko chrupkie 24.10.04, 16:52 Dla mnie to wszystko "pieczywo" vazowskiego typu to nie pieczywo lecz kategoria krakersów. Dobre dla ptaszków lecz nie na dużą gębę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Pieczywko chrupkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:06 Sprawdż wilgotność powietrza w pomieszczeniu. Nie wietrzone i nie ogrzewane pomieszczenie (Oszczędności z opalaniem, bo aura sprzyja) powoduje wzrost wilgotności powietrza, a także produktów spożywczych. Kupiłem kiedyś takie duże serca kruche i po potrzymaniu ich w pokoju mogłem je zwijać w rulonik. Trochę pochodziło centralne i serca wróciły do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
zahra Re: Pieczywko chrupkie 25.10.04, 08:43 Tez kupuje pieczywo chrupkie, może nie maniakalnie, ale wiem cos na ten temat. Wasa (kupuje zytnia) wytrzymuje u mnie tydzien bez utraty swojej chrupkości. To wystarcza, bo akurat w ciagu tego czasu zjadam całe opakowanie. Jaki rodzaj Wasy konsumujesz? Odpowiedz Link Zgłoś