Gość: paula IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.04, 12:22 A jak podac i zrobić szpinak mrożony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacekf Re: Szpinak IP: 81.210.22.* 27.10.04, 12:34 Krusze mrozonke do garnka i na malym ogniu obrabiam, jak jest juz calkowicie rozmrozony to dodaje przesmazony na oliwie czosnek (jak ktos lubi to i mala pokrojona cebulkę) - wraz z ta oliwą. Doprawiam soja sosem, pieprzem i szczypta cukru. Czasem troszke imbiru w proszku lub jak w calosci, to wtedy przesmazam go wraz z czosnkiem. Powoli pichce, zeby odparowalo jak najwiecej wody. Ale na koniec i tak wbijam cale jajko i mocno mieszam - ono zetnie dodatkowo. I juz. Moze byc samoistnym dodatkiem, moze byc jako farsz. Aha, mozna dodac ser starty - ostry twardy, np parmezan lub Padano - bogatszy smak. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Szpinak 27.10.04, 12:38 Ogólnie jak wyżej, z tym że przyprawiam także gałką muszkatołową, nie wbijam całego jajka a jedynie żółtko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Szpinak IP: *.kom / *.kom-net.pl 27.10.04, 17:07 ja ostatnio słyszałem, że powinno się jeszcze dodać mleka do tego wszystkiego, że to jakieś nieprzychylne substancje neutralizuje Odpowiedz Link Zgłoś
7777777s Re: Szpinak 27.10.04, 14:02 jeśli chodzi o podawanie szpinaku, to trzeba się zastanowić komu się go podaje. Ponieważ moje dzieci by nie zjadły takiej zielonej papki na talerzu to robię makaron ze szpinakiem, gołąbki z ryżem i szpinakiem, paprykę faszerowaną ryżem ze szpinakiem, planuję zrobić tartę ze szpinakiem, tą co to na forum biega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Szpinak IP: 64.213.237.* 28.10.04, 02:31 Top mniemam nauczyla, ze do szpinaku dobrze podac mleko . Wiec ja robie ten szpinak troche inaczej. 1. Gotuje krotko we wrzatku i cedze na sicie. Potem siekam na duzym talerzu( teraz mam maszyne). W garnku topie troche masla , dodaje nieco maki i dobrze mieszam na paste. Teraz dodaje mleko, ciagle mieszam, az sie utworzy gesty sos. Do tego dodaje szpinak, sole do smaku. 2. Wersja dla dzieci - dodaje podrobnionego ugotowanego kurczaka(przysmak mojej tesciowej- pomagala dzieciom go jesc). 3. Inny sposob Odpowiedz Link Zgłoś